Norrmalm/City - Stockholm


Olof Palmes gata 12, 5 tr


Såld

Olof Palmes gata 12, 5 tr

Norrmalm/City

Välplanerad mini 2:a med bländande utsikt över takåsarna!

På våning 5 med hiss finner ni denna yteffektiva och smakfullt renoverade minitvåa som vetter mot föreningens lugna innergård. Bostaden erbjuder en social öppen planlösning mellan det fullt utrustade köket och det välplanerade vardagsrummet och erbjuder en vacker utsikt över takåsar. Här finns även ett mysigt insynsskyddat sovrum med plats för en 120 cm bred säng. Fräscht renoverat badrum i stilrena färgval med dimbara spotlights och en praktisk kombinerad tvättmaskin/torktumlare som ingår i köpet. Njut av många vackra originaldetaljer som nyslipad fiskbensparkett, luftig takhöjd samt vacker grön kolmårdsmarmor på hallgolvet. Brf Tranhalsen 9 är en mycket stabil och välskött förening i charmig funkisfastighet från 1938 med det mycket populära bageriet Le Violon Dingue i bottenplan. Här bor du på lugnt och eftertraktat läge med massor av caféer, restauranger och shopping runt knuten.

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 12, 5 tr
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
39  /  1502
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.29444%
Andelstal avgift:
1.29%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1938
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV tillkommer mot obligatorisk avgift 149 kr
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-04-23
205 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 440 kr/år
3 840 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Tranhalsen 9
769609-4510
Nej
Nej

Om föreningen:

Brf Tranhalsen 9 är en bostadsrättsförening som bildades 2003. Fastigheten är uppförd 1938. Arkitekt är Ernst Grönwall. Föreningen äger marken.

I fastigheten finns 51 st bostadslägenheter, varav 1 st hyresrätt kvar som dolt kapital. I gatuplan finns även 6 st lokaler som föreningen hyr ut. Dessa lokaler hyrs ut till: Asian Market i Stockholm AB, Prime Burger city Ab, Steugnsbageriet Le Violin Digne AB, Frisör Jonny Abboud, India Center Sweden AB, Ristorante La Volpia AB.

Samtliga lägenheter har 3 - fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Gas finns i fastigheten. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av städfirma och föreningen har inga gemensamma städdagar.

Renoveringar:
2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambytet skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum.

Beskrivning

Hall: 

Välkomnande entréhall med vitmålade väggar, säkerhetsdörr, vacker grön kolmårdsmarmor på golv samt gott om förvaring i praktiska gardrober med spegeldörrar. 

Kök: 

Smakfullt kök som renoverades 2015 i öppen social planlösning mot bostadens vardagsrum. Köket är fullt utrustat och har all maskinell utrustning som integrerad diskmaskin, induktionshäll, integrerad kyl & frys, varmluftsugn, fläkt samt integrerad mikrovågsugn. Köket har vita köksluckor, bänkskiva i oljad ek samt vitt kakel lagt i förband som stänkskydd. I taket sitter dimbara spotlights.

Vardagsrum: 

Luftigt och ljust vardagsrum med vitmålade väggar, vacker fiskbensparkett på golv och stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för både en soffgrupp samt matbord med fyra stolar.

Sovrum: 

Mysigt insynsskyddat sovrum med härlig utsikt över takåsar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett parkettgolv. Idag står en 120 cm bred säng på plats i sovrummet och det finns även plats för ett nattduksbord.

Badrum: 

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg, ljusgrå klinker på golv, handdukstork, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, infällda spotlights i tak, wc, tvättställ med kommod samt vikbara duschväggar i klarglas.

På Olof Palmes gata 12 så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser nära Hötorget och mindre än 5 minuter till Stureplan. Det är bara ett stenkast till Kungsgatan, Sveavägen, Hötorget och Drottninggatan. En kort promenad till Centralstationen och mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud inom bekvämt avstånd vare sig man vill till parker, universitet, högskola eller uteliv.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60