Properzine Marketing

Östermalm - Stockholm


Karlavägen 61A, 4 tr


Såld

Karlavägen 61A, 4 tr

Östermalm

Totalrenoverad sekelskiftes 2:a med rymlig terrass!

Missa inte chansen att förvärva denna välplanerade sekelskiftes 2:a anno 1880 med en mysig terrass som vetter mot lugn innergård som lockar till många trevliga tillställningar. Bostaden ligger högst upp i huset och är smakfullt renoverad med exklusiva materialval och smarta förvaringslösningar. Köket är fullt utrustat och har grå skåpsluckor samt exklusiva bänkskivor i Carrara marmor. Badrummet går i stilrena färgval med snygg ljusgrå klinker från bricmate med golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. Bostaden erbjuder många charmiga detaljer så som luftig takhöjd, nylagd fiskbensparkett på golv och vackra attribut. Brf Rådjuret 15 är en mycket välskött förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och många tunga renoveringar utförda.

Fakta

Adress:
Karlavägen 61A, 4 tr
Område:
Östermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Hedvig Eleonora
Lägenhetsnummer:
44  /  1401
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.5607%%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1880
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Terrass
Förråd:
Förråd utanför entrédörr
TV- Internetutbud:
ComHem och IP-Only.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 000 kr/år
1 440 kr/år
4 440 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Rådjuret 15
716420-1373
Ja

Om föreningen:

Föreningens fastighet som har beteckningen Rådjuret 15 bebyggdes 1880 och förvärvades av föreningen 1988. Föreningen består av ett gathus samt ett gårdshus och den totala ytan uppgår enligt fastighetstaxeringen till 1 648 kvm som fördelas på 12 stycken lägenheter på totalt 1.381 kvm upplåtna med bostadsrätt för bostadsändamål, 1 st lokal på 79 kvm upplåten med bostadsrätt för butiksändamål (Wibergs foto) samt 3 st lokaler på totalt 188 kvm upplåtna med hyresrätt (Östermalms Handskaffär och Su Tea House).

Därutöver finns i fastigheten källarutrymmen innehållande källarförråd och fjärrvärmecentral. Föreningen har även en trevlig innergård som även den renoverats.

Under den senaste tioårsperioden har följande större underhålls- och förbättringsåtgärder utförts i fastigheten.

Utförda renoveringar:

2021 Renovering av ytskikt i trapphus 

2020 Installation av ny elcentral och nya elstammar. Installation av säkerhetsdörrar.

2019 Installation av säkerhetsdörrar i hela fastigheten. Renovering av fönster i gathusets trappuppgång.

2018 Installation av skyddsräcke på tak över gathus och gårdshus. Projektering för trapphusrenovering i gathus och gårdshus (målning, installation av säkerhetsdörrar samt byte av elledningar).

2017 Installation av nytt hissmaskineri samt renovering av hisskorg. Installation av fiber från IP-Only. Huset har därmed två nät för bredband, ComHem och IP-Only.

2016 Byte av undercentral för fjärrvärme.

2015 Ny takkonstruktion för stora vindskupan.

2014 Ventilationen i en av lokalerna har uppgraderats.

2013 Installation av ny takvärmeanläggning.

2010 Arkitektritad ny innergård med inläggningar av gatsten samt gångstigar med singel. Nya plantor samt ny belysning. Byte av takfönster i lägenheterna 41-43 i gathuset. Installation av övervakningskamera i trapphus. Byte av expansionskärl på värmeanläggning. Tryckhöjande pump för vatten i källaren. Målning och underhåll av tak samt montering av arbetsstegar och snöhinder på tak.

2007/2009 Fönsterrenovering.

2005 Fasadrenovering

2000/2007 Rörstambyte

 

 

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med ett stort vackert fönsterparti, ljusa väggar, en Carrara mönstrad klinker på golv samt avhängningsdel för ytterkläder samt skor. I hallen finns en nyinstallerad säkerhetsdörr med sekelskiftes attribut.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med pampig takhöjd, stort fönsterparti och vackra sekelskiftesattribut. Här är väggarna målade i en sober beige kulör och på golvet ligger en vacker nylagd och vitpigmenterad fiskbensparkett. I vardagsrummet finns det gott om plats för en rejäl soffgrupp samt ett större matbord om så önskas. 

Kök:

Smakfullt renoverat kök från Epoq med släta grå köksluckor med bänkskivor och stänkskydd i exklusiv Carrara marmor. Köket är fullt utrustat med integrerad kyl & frys, integrerad diskmaskin, kombinerad ugn/mikro samt induktionshäll. Kökets väggar är målade i en ljus kulör och på golvet ligger en vacker nylagd och vitpigmenterad fiskbensparkett. 

Sovrum:

Ombonat och mysigt sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrummet har gott om förvaring i praktisk garderobsvägg med integrerad dimbar belysning. Väggarna är målade i en grå kulör och på golvet ligger en mjuk heltäckningsmatta. Från sovrummet nås bostadens trevliga takterrass via balkongdörren.

Terrass:

Magisk terrass som vetter mot föreningens lugna och trevliga innergård. Terrassen ligger i sydöstligt läge och här kan du njuta av solen under morgon till eftermiddag. Du har även plats för ett mindre matbord samt loungemöbel. På terrassens golv ligger en nylagd trall i fiskbensmönster. 

Badrum:

Nyrenoverat badrum i stilrena färgval med enhetlig ljusgrå klinker från Bricmate på golv och väggar. Badrummet är utrustat med en design handdukstork, dimbara spotlights i tak, golvvärme, duschhörna med dörrar i klarglas, tvättpelare med torktumlare och tvättmaskin, wc, samt spegel med integrerad belysning och tvättställskommod.

Närområde:

Välkommen hem till Karlavägen, här bor du på fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter med närhet till Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs med Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar närservice såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60