Kungsholmen - Stockholm


Karlsviksgatan 9, 2 tr


Såld

Karlsviksgatan 9, 2 tr

Kungsholmen

Välplanerad och smakfullt renoverad 2:a i stabil förening!

Välkommen hem till denna vackra 20-tals 2:a på attraktiv adress intill Norr mälarstrands glittrande vatten! Här finns många charmiga attribut bevarade så som luftig takhöjd, takrosetter och vacker fiskbensparkett. Bostaden erbjuder en välplanerad disponering med ett kök och vardagsrum i en social öppen planlösning som lockar till många trevliga tillställningar. Sovrummet är mysigt och rymmer en dubbelsäng. Badrummet är smakfullt renoverat med badkar, Carrara marmor med golvvärme på golv och vitt kakel som är lagt i förband. Hallen erbjuder gott om förvaring i garderober samt en rymlig klädkammare. Brf Gjuteriet 4 är en ekonomiskt stark förening med låg belåning om 1576 kr/kvm, som äger marken. Här bor du på attraktivt läge precis intill Norr Mälarstrand med dess härliga promenadstråk och restauranger som Mälarpaviljongen. På några minuter tar du dig även till Fridhemsplan med dess serviceutbud och goda kommunikationer med både blåa och gröna linjen samt flertalet busslinjer.

Fakta

Adress:
Karlsviksgatan 9, 2 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
65  /  1203
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.95000
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme/ Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband 200 mb genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, bredband 200 mb ingår, Kabel-TV
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-06-19
126 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 000 kr/år
1 440 kr/år
4 440 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Gjuteriet 4
716409-9082
Ja
Nej

BRF Gjuteriet 4

Brf Gjuteriet 4 är en äkta bostadsrättsförening vilken äger och förvaltar fastigheten Gjuteriet 4 med adresserna Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9. Föreningen bildades 1986 och förvärvade fastigheten året därefter. Fastigheten bebyggdes 1926 och består i dagsläget av 90 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt.

Storholmen handhar föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning samt fastighetsskötsel. Trädgårdsskötsel hanteras av Blue Harvest. Regina Klawon ansvarar för städning av gemensamma utrymmen.

Blivande medlemmar uppmanas att ta del av föreningens stadgar och ordningsregler för att vara införstådda med ansvarsfördelningen avseende förening och medlem samt de regler som råder i föreningen.

Utförda renoveringar

 • 2020-2021 Stamspolning samt inventering av vatten- och avloppsstammar, genomförs i höst/vinter
 • 2021 Renovering av vädringsbalkonger
 • 2019 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd 
 • 2018 Upprustning av gårdar
 • 2018 Renovering av fönster
 • 2017 Installation av bergvärmepump 
 • 2017 Byggnation av gästlägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9
 • 2017 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
 • 2016-17 Upprustning av källare och tvättstugor samt renovering av hissar och trapphus 
 • 2016-17 Omläggning av tak och renovering av fasad
 • 2013 Byggnation av balkonger mot gården
 • 2012 Genomförande av brandbesiktning samt installation av brandsläckare på vind och i källare
 • 2012 Besiktning av skorstenar och ventilation inför kommande takomläggning
 • 2012 Obligatorisk ventilationskontroll
 • 2010 Renovering av kungsbalkonger
 • 2007 Renovering av fönster
 • 2005 Obligatorisk ventilationskontroll med efterföljande åtgärder
 • 2004 Målning av tak
 • 2001-02 Renovering av innergård
 • 2000-01 Elstambyte
 • 1991-92 Stambyte

 

Ekonomi:

Föreningen har lån om sammanlagt cirka sju miljoner kronor. ( belåning 1576 kr/kvm)

TV och bredband:

Bredband 200 mbit genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.

Gemensamhetsutrymmen:

Gemensam tvättstuga i källarplan på Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9 med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp per tvättstuga. Cykelförråd i källarplan på Karlsviksgatan 9 och cykelställ utanför entrén på Fridhemsgatan 12. Övernattningslägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9 går att hyra till en kostnad om 300 kr/dygn. Gemensam innergård med möbler och grill finns att tillgå.

Ägarandelar:

Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 1/10. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med säkerhetsdörr, vackra mörkbetsade trägolv, målade väggar i en sober ljusgrön kulör, luftig takhöjd som pryds av en takrosett. I hallen finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ytterligare förvaring i praktiska garderober samt klädkammare.

Kök:

Fullt utrustat kök med ljusgrå köksluckor, vitt kakel på vägg samt gott om bänkyta. Köket har all maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, ugn i rostfritt utförande, gashäll, fläkt samt integrerad kyl & frys. Väggarna är målade i en sober beige kulör och på golvet ligger det ett mörkbetsat trägolv. Köket har en social öppen planlösning mot vardagsrummet som lockar till många trevliga tillställningar och bjudningar.

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum i en social öppen planlösning mot bostadens kök. Väggarna är målade i en sober beige kulör och på golvet ligger en mörkbetsad fiskbensparkett. Här finns även ett stort spröjsat fönsterparti med bred fönsterbänk. Vardagsrummet rymmer både ett större matbord samt större soffgrupp.

Sovrum:

Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng ( idag står det en 140 cm bred säng på plats). Väggarna är målade i en ljus beige kulör och på golvet ligger ett vackert mörkbetsat trägolv. Här finns även ett stort spröjsat fönsterparti med fönsterbänk.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel som är lagt i förband och klassisk Carrara marmor på golvet med golvvärme. Badrummet är utrustat med infällda spotlights i tak, badkar samt badrumskommod med förvaring undertill.

Närområde:

Välkommen till charmiga Karlsviksgatan belägen centralt på Kungsholmen. Här bor du på med närhet till Rålambshovsparken fylld med aktiviteter under sommarhalvåret såsom boule, amfiteater och badstrand. Från parken sträcker sig en av Stockholms finaste paradgator Norr mälarstrand hela vägen till Stockholms stadshus. Stanna till och ta en god drink på Mälarpaviljongen eller varför inte käka en god middag på restaurang Trattorian.

Du når Stockholm centralstation endast 20 minuter till fots. Fridhemsplans tunnelbana med både blå och grön linje nås inom cirka fem minuter. Här stannar även stadsbussarna 1, 3 och 4 till. Välkommen till ditt nya hem!

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60