Norrmalm/City - Stockholm


Olof Palmes gata 12, Accepterat pris


Såld

Olof Palmes gata 12, Accepterat pris

Norrmalm/City

Smakfullt renoverad 2:a med öppen planlösning!

ACCEPTERAT PRIS - Välkommen hem till denna yteffektiva och smakfullt renoverade 2:a med fransk balkong! Bostaden erbjuder en social och öppen planlösning mellan det fullt utrustade köket och det luftiga vardagsrummet. Här finns även ett mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Njut av många vackra originaldetaljer som luftig takhöjd, nyslipad och oljad fiskbensparkett, stora fönsterpartier samt vackra fönsterbänkar i sten. I hallen finns praktiska garderober som erbjuder gott om förvaring. Brf Tranhalsen 9 är en mycket stabil och välskött förening i charmig funkisfastighet från 1938. Här bor du på lugnt och eftertraktat läge med allt du behöver så som caféer, restauranger, nattliv, shopping, Hötorget, t-bana & buss precis bredvid. Välkommen att boka in dig på visning!

Fakta

Adress:
Olof Palmes gata 12, Accepterat pris
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Adolf Fredrik
Lägenhetsnummer:
03  /  1105
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.62846%
Andelstal avgift:
1.89795%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1938
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Fransk balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Bredband 100 Mbit/s ingår i avgiften till föreningen. Comhem levererar bredband, tv och telefoni i huset.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband. Obligatoriskt tillägg 149 kr/mån för digital-TV.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-04-23
205 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 440 kr/år
3 840 kr/år

Förening

BRF Tranhalsen 9
769609-4510
Nej
Nej

Om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Tranhalsen 9 bildades 2003. Fastigheten uppfördes 1938 och är en vacker och välbevarad funkisfastighet ritad av arkitekten Ernst Grönwall. Föreningen har mycket god ekonomi och äger marken.

I fastigheten finns totalt 51 st bostadslägenheter, varav 1 st hyresrätt finns som dolt kapital. I gatuplan finns även 6 st lokaler som föreningen hyr ut och som inbringar bra med intäkter. Dessa lokaler hyrs ut till: Asian Market i Stockholm AB, Prime Burger city Ab, Stenugnsbageriet Le Violin Digne AB, Frisör Jonny Abboud, India Center Sweden AB och Ristorante La Volpia AB.

Samtliga lägenheter har 3-fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme och gas finns i fastigheten och lägenheten. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av en städfirma och föreningen har därför inga gemensamma städdagar.

Föreningen är idag oäkta men omvandling till äkta förening kan bli aktuell (3D-fastighetsbildning eller enligt bruksvärdesmetoden).

Renoveringar:
2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 - Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambyte skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam välutrustad tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med anslutning till en stor garderob samt ytterligare plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och och nedtill ligger en vacker nyslipad oljad fiskbensparkett.

Vardagsrum/Kök:

Luftigt och ljust vardagsrum med fransk balkong samt stora fönster som vätter mot öster och släpper in rikligt med ljus i bostaden. Rummet bjuder på nymålade väggar i en ljusgrå kulör och nedtill ligger en vacker fiskbensparkett som nyligen slipats om och oljats in för att ytterligare bidra till bostadens charm. Tack vare den optimala planlösningen finns det gott om plats för både en soffgrupp samt ett rejält matsalsbord som lockar till många trevliga tillställningar och umgänge. Man kan även dela upp vardagsrummet om man förslagsvis önskar en stor walk in closet för ytterligare förvaring. Från vardagsrummet tar vi oss vidare in i det nyrenoverade köket med vita klassiska köksluckor som har gott om förvaring i över- samt underskåp, vitt kakel som stänkskydd och en exklusiv bänkskiva i fiskbensmönstrat mörkt trä. Köket är fullt utrustat med kyl & frys från Siemens, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, samt kolfilterfläkt.

Sovrum:

Mysigt sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en ekparkett. Även detta rum bjuder på fantastiskt ljusinsläpp från ett stort fönster. 

Badrum:

Bostadens badrum är helkaklat med vitt kakel på vägg och ljus klinker nedtill. Här finns en stor dusch-hörna, wc, handfat och tvättmaskin. 

Närområde:

På Olof Palmes gata 12 så bor du på en av Stockholms mest centrala adresser med Hötorget runt knuten och mindre än 5 minuters promenad till Stureplan. Du når även Kungsgatan, Sveavägen och Drottninggatan på kort avstånd. Här bor du på central men lugn adress med hela Stockholms utbud av restauranger, caféer och shopping inom bekvämt avstånd. 

Kommunikationer:

Med en kort promenad så når du Centralstationen med Arlanda express samt flygbussar. Du har även mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Utöver detta finns flertalet stadsbussar runt hörnet som tar dig runt staden smidigt och lätt.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Marcus Nilsson
Mäklarassistent
073-440 20 20