Kungsholmen - Stockholm


Hantverkargatan 12A, 3 tr


Kommande försäljning

Hantverkargatan 12A, 3 tr

Kungsholmen

Pampig sekelskiftes 2:a med låg avgift!

På ostört läge mellan två innergårdar finner ni denna pampiga sekelskiftes 2:a anno 1911 på våning 3 med hiss, låg avgift om 1405 kr/mån och öppen planlösning! Här finns många trevliga sekelskiftesattribut så som luftig takhöjd om 3,10 m, vackra furutiljor på golv, taklister, stuckaturer och takrosetter, höga golvsocklar samt speglade fönsterfoder. Bostaden är genomgående och har en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som lockar till många trevliga tillställningar. Köket är fullt utrustat och har vita köksluckor samt exklusiva bänkskivor i granit. Sovrummet vetter mot lugn innergård och här finns plats för en dubbelsäng samt gott om förvaring i platsbyggda garderober. Duschrummet är helkaklat och går i ljusa färgval. Brf Bananen 3 är en stabil och välskött äkta förening som äger marken, har goda hyresintäkter från lokaler samt en låg belåningsgrad om 3434kr/kvm. I föreningen finns även två trevliga innergårdar, bastu samt tvättstuga.

Fakta

Adress:
Hantverkargatan 12A, 3 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0018  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.02109400
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1911
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd om cirka 5 kvm
TV- Internetutbud:
Föreningen är ansluten till TV via ComHem och bredband via A3.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 175 kr/mån
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2021-01-25
104 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
2 160 kr/år
5 760 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Bananen nr 3
716417-6864
Ja
Nej

Om föreningen:

Välkommen till BRF Bananen nr 3, en äkta bostadsrättsförening med 22 st bostadsrättslägenheter. Här finns även 3 st hyresrättslokaler som hyrs ut till externa företag. Föreningen äger marken.

TV och Internet:

Föreningen är ansluten till TV via ComHem och bredband via A3.

Gemensamma utrymmen:

Mellan Hantverkargatan 12 och 12A finner vi en trevlig innergård med sittgrupper och grill. Gemensam tvättstuga finns att tillgå i källaren. Tvättstugan är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelrum finns även det att tillgå i källaren.

I gårdshuset finns ett källarförråd om ca 5 kvm. Här finns även en gemensam bastu och dusch som går att boka.

Renoveringar:

1989/90 gjordes rör-stambyte och el-stambyte

2009/2010 utfördes fasadrenovering, renovering av fönster och balkonger mot gården, renovering av soprum samt byte av undercentral.

2014 målades taket om.

2017 renoverades fönster mot gatan.

2018 slipades golven i trapphuset. Föreningen har en välskött fastighet med alla större renoveringar utförda.

Kommande renoveringar:

Fönster mot gården skall målas under 2023

Beskrivning

Hall:

Välkomnande och pampig entréhall med en luftig takhöjd om 3,10 meter. Här samspelar vackra originaldetaljer såsom spröjsat fönster ovanför dörr, höga golvsocklar samt ljusa slipade furutiljor på golv. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och här finns även goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor samt ytterligare plats för förvaring vid behov.

Vardagsrum:

Bostadens vardagsrum bjuder på en social och öppen planlösning mot köket. Med en takhöjd om 3,10 meter får rummet en luftig och ljus karaktär. Två stora fönsterpartier skänker ljus in i bostaden som tillsammans med de beiga väggarna skapar en känsla av rymd. Genomgående för bostaden är dess detaljer i original såsom vackra elementskydd, djupa fönsternischer med speglade fönsterfoder på insidan, pampiga takrosetter, bred stuckatur, taklister och höga golvsocklar. på golvet ligger vackra ljusa slipade furutiljor.

Kök:

Från vardagsrummet tar vi oss vidare till bostadens varsamt renoverade kök. Köket har vita luckor i klassisk stil med en exklusiv stenskiva som samspelar med rummets attribut och som stänkskydd sitter ett vitt kakel. Här finner du rejält med bänkytor, kyl & frys, integrerad diskmaskin, ugn samt induktionshäll och vackert spröjsade överskåp med integrerad belysning samt ett stort serveringsskåp i original som erbjuder gott om förvaring. Mellan köket och vardagsrummet finns plats för ett stort matbord för sociala tillställningar och bjudningar. 

Sovrum:

Välkommen in i bostadens harmoniska sovrum som vetter mot lugn innergård. Sovrummet erbjuder platsbyggda garderober med en tillhörande bokhylla som skapar gott om förvaringsutrymmen. Utöver detta får du plats med en stor dubbelsäng och skrivbord. Rummets väggar är målade i en sober beige kulör med ljusa slipade furutiljor på golv. Även i detta rum hittar vi vackra detaljer såsom djupa fönsternischer, taklister, vackra elementskydd och höga golvsocklar. 

Badrum:

Helkaklat badrum i en ljus kulör med beige klinker på golv. Rummet bjuder på en stor dusch med glasvägg, handfat med spegelskåp ovanför och wc. I taket lyser infällda spotlights.   

Närområde:

Välkommen hem till attraktiva Kungsholmen. Här bor du på trevligt och lugnt läge intill mysiga Kungsholms torg med dess vackra promenadstråk längs med vattnet vid Norr Mälarstrand. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matbutiker, shopping och gym. Du har även Fridhemsplan med all tänkbar service och oslagbara kommunikationer i direkt närhet.

Från Rådhuset går tunnelbanans blå linje och Fridhemsplan har även grön linje samt flertalet innerstadsbussar. T-centralen med Arlanda Express finns en kort promenad bort. 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Hantverkargatan 12A, 3 tr

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Hantverkargatan 12A, 3 tr

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60