Kungsholmen - Stockholm


Wargentinsgatan 5E, 2 tr - Accepterat pris


Såld

Wargentinsgatan 5E, 2 tr - Accepterat pris

Kungsholmen

Välplanerad 30-tals 1,5:a i stabil förening!

ACCEPTERAT PRIS - Välkommen hem till denna trivsamma 1,5:a på populära Wargentinsgatan. Här bor du på attraktiv adress i stabil förening med trevligt ljusflöde från stora fönsterpartier. Lägenheten har en välplanerad planlösning som bjuder in till socialt umgänge samt har fina 30-tals attribut såsom vackra furutiljor på golv och luftig takhöjd. Här bor du på ett centralt läge i en trivsam samt välskött förening med god ekonomi. Bo på bästa läge med direkt närhet till city och grönområden. Utanför porten finns Kungsholmens gedigna utbud av restauranger och mysiga fik, flertalet gym samt goda kommunikationer. Varmt välkomna på visning!

Fakta

Adress:
Wargentinsgatan 5E, 2 tr - Accepterat pris
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
99-2026-2-244-14  /  1103
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.19445%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1932
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV (Digitalt grundutbud via Tele2) bredband 700-1000/1000Mbit/s via Ownit.
Inkluderat i avgift:
I avgiften ingår värme, vatten och TV-bas från Tele2. Ett obligatoriskt tillägg om 59 kr/månaden tillkommer för bredband från Ownit (1000/1000 Mbit/s)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-07-06
161 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Järnvägsmannen i Stockholm
702001-0554
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Järnvägsmannen i Stockholm. Föreningen köpte fastigheten 1932 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. I föreningen finns 417 st lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 21 st hyresrättslokaler.

Gemensamma utrymmen:

Fin, arkitektritad och levande innergård med fem uteplatser, cykelställ, lekplats med sandlåda, flera grillar och utemöbler. Gården har en omväxlande vegetation med stora träd, rhododendronbuskage, rosor, syrener och magnolior som stomme samt vårlökar och perenner till prydnad. På våren blommar trollhassel i rhododendronbuskagen.

Det finns fyra låsta cykelrum i föreningen, använd nyckelbrickan för att komma in.
2st, Wargentinsgatan 5A (markplan)
1st, Kungsholmsgatan 48 (källarplan)
1st, Kungsholmsgatan 50 (källarplan)

Cykelställ finns på gården vid ”gamla huset” och vid entrén Wargentinsgatan 5A, under gårdshuset vid Wargentinsgatan 5C samt vid gårdsfasaden till huset vid Celsiusgatan.

Föreningen har 5 bokningsbara tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. 2 obokningsbara tvättstugor med vardera 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare och 1 respektive 2 torkskåp, samt 3 torkrum med luftavfuktare. Tvättstugorna finns på Celsiusgatan 4.

Barnvagnar får placeras i cykelrummet på Wargentinsgatan.

I övrigt finns en föreningslokal med kök och plats för 50 gäster som kan hyras till en kostnad om 300 kr/dygn samt två nyrenoverade basturum med dusch och omklädningsrum. Bastu 1 (den blå bastun) är något större, Bastu 2 (den gröna bastun) har förutom duschar och bastu ett badkar. Basturummen finns i källaren en trappa ner, till vänster om ingången till Wargentinsgatan 5 E. Bokning sker via applikation/webben.

I källaren vid Wargentinsgatan 5A finns extra källarförråd för uthyrning. Hyran är för närvarande 250 kr/månad. Kölista finns hos HSB Kund och Medlemsservice.

Återvinningskärl finns för bl.a. kompost, plast, metall, papper, wellpapp, el, lysrör och glödlampor.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information, www.jarnvagsmannen.org

Renoveringar:

1982 renoverades fasaden på gamla fastigheten. I samband med detta byttes de ursprungliga träportarna ut mot de idag befintliga portarna i aluminium.
1987-1989 renoverades kungsbalkongerna.
1989 renoverades gården mellan de nya fastigheterna.
1991-1993 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och bad. Föreningen lät måla om samtliga trapphus samt bytte armaturer i dessa. Under samma period inreddes en ny föreningslokal, två bastur, sju nya tvättstugor inreddes och fastigheternas ventilationsanläggningar renoverades.
1994 målades undersidorna av balkongerna i de nya fastigheterna.
1995-1996 målades samtliga fönster.
1996 iordningställdes och planterades gården invid gamla fastigheten och man installerade säkerhetsdörrar.
1996-1999 byttes samtliga tak.
1997 renoverades stora trappan vid Wargentinsgatan 5 A.
1998 reparerades putsskador på de nya fastigheternas fasad.
1999 målades fönster mot gården i den gamla fastigheten.
2000 installerades en ny fjärrvärmeanläggning och den stora trappan vid Wargentinsgatan 5 E renoverades.
2001 spolades samtliga avloppsstammar i de nya fastigheterna och sex tvättmaskiner installerades i föreningens tvättstugor.
2004 installerades sex torktumlare till föreningens tvättstugor.
2005 installerades nio tvättmaskiner till föreningens tvättstugor.
2006 spolades samtliga avloppstammar i den gamla fastigheten.
2006-2007 renoverades fönster.
2009-2010 renoverades de nya husens fasader mot gård och gata. Balkongerna och balkongräckena på de nya husen renoverades vid samma tillfälle.
2012-2014 omfattande renovering av gården.
2013-2014 renovering av garage, gårdsbjälklag samt efterföljande iordningställande av gården. Samma år utfördes en omfattande renovering av föreningens bastuavdelning.
2016 uppförande av balkonger på Zettervallhusets gårdssida.
2017 renovering av föreningens samtliga fönster. Renovering av hyreslokalen på Celsiusgatan 8.
Renovering av Zettervallhusets burspråk. Ommålning av trapphusen i Wallanderhusen.
2018 spolning av stammar.
2019 byte till digitalt system till alla portar, fönsterrenovering med isolerglas och renovering av trapphusen fortsätter.
2020 restaurering av Zettervallshusets entréer och trapphus, etapp ett.
2021 trapphusrenovering på Kungsholmsgatan (sekelskifteshuset).

Kommande renoveringar:
Hissrenovering 2 st
Bjälklagsrenovering vid Celsiusgatan 2
Renovering ek-partier
Takmålning

Parkering: 

Under föreningens gård finns ett stort garage med drygt 100 platser. Garageporten och rampen ner nås från Celsiusgatan. Föreningen har under våren 2016 tagit över förvaltningen av garaget från HSB, som fram till då hyrt garaget i sin helhet. HSB kommer i fortsättningen att hyra ett stort antal platser i garaget av föreningen. Garaget förvaltas nu av Parkando (Garagekoll). P-platserna i garaget kostar 2 500 kr/mån ex moms* Kväll/natt/helg- platser (17.00 – 08.00 vardagar, samt dygn på helger) kostar 600 kr/mån ex moms* MC-platser kostar 450 kr/mån ex moms* *Medlemmar i föreningen slipper för närvarande att betala moms. För närvarande är de flesta platserna i garaget uthyrda, men medlemmar kommer att ha förtur på plats i garaget och de platser som blir lediga kommer att tillsättas successivt. Kvälls/natt/helgplatserna kommer att bli tillgängliga efter sommaren. Förhoppningsvis ska det framöver även finnas någon typ av bilpool i garaget (vi jobbar på det!). I övrigt gäller boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med angränsande garderob. Väggarna är vitmålade och nedtill ligger vackra vitlaserade furutiljor i original.

Vardagsrum:

Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier i västerläge. I anslutning till rummet finner vi en rymlig walk-in-closet med gott om förvaringsyta. Här finns plats för stor soffgrupp samt ett mindre matbord. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor i original.

Sovalkov:

I direkt anslutning till vardagsrummet finner vi en praktisk sovalkov med plats för en 140 cm bred säng. Denna delas idag av med ett draperi men kan också skärmas av med en vägg om så önskas.

Kök:

Trevligt och socialt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är utrustat med en spis & ugn, diskmaskin, kyl & frys samt gott om bänkytor. Ovanför kyl & frys finns inbyggd förvaring samt utrymme för mikrovågsugn. Köksluckorna går i en ljus kulör som kompletteras med svart kakel baktill. 

Badrum:

Stort badrum som är utrustat med dusch, wc, handfat, spegelskåp samt handdukstork. På golvet ligger en blå våtrumsmatta och väggarna är helkaklade i vitt. Här finns även gott om plats för en tvättmaskin om så önskas.

 

Närområde:

Välkommen till mysiga Wargentinsgatan i hjärtat av Kungsholmen. Här bor du med närhet till såväl nöjesliv som vackra promenadstråk. Ett stenkast från bostaden når du Rådhusets tunnelbana och 3:ans stadsbuss. Med ytterligare några minuters promenad når du Stockholms centralstation samt direkt-tåg som tar dig till Arlanda flygplats på 18 minuter. Kungsholms torg ligger bara någon minuts promenad bort där du hittar matbutiker, systembolag och apotek.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Marcus Nilsson
Mäklarassistent
073-440 20 20