Vasastan - Stockholm


Torbjörn Klockares Gata 11, 2 tr


Såld

Torbjörn Klockares Gata 11, 2 tr

Vasastan

Välplanerad 20-tals 2:a med öppen planlösning i välskött förening!

På våning 2 med hiss finner ni denna välplanerade 2:a om 32 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostaden är belägen på en lugn och enkelriktad gata i idylliska Röda Bergen i Vasastan. Huset byggdes 1926 och erbjuder tidstypiska detaljer så som generös takhöjd, vackra spröjsade fönster med breda fönsternischer. Allt detta i kombination med ett smakfullt renoverat kök och ett mysigt sovrum mot lugn innergård gör lägenheten till en riktig dröm. Brf kannan är en mycket stabil och välskött förening med låg belåning, som äger marken och har många stora renoveringarna utförda. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Fakta

Adress:
Torbjörn Klockares Gata 11, 2 tr
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
27  /  1204
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.31977%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tv-leverantör är Com hem och Internetleverantör är Telenor.
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, kabel-tv (basutbud) , obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för bredband.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 160 kr/år
1 440 kr/år
3 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

HSB Brf Kannan i Stockholm
702001-0745
Ja
Nej

Förening: BRF Kannan i Stockholm

Välkommen till BRF Kannan, belägen i mysiga röda bergen i Vasastan. Huset byggdes 1926 och omfattar 61 bostadsrättslägenheter samt en lokal. Föreningen är en äkta förening som även äger marken.
Fastigheten byggdes: 1926

Om ägande:

Föreningen godkänner delat ägande, dock inte juridisk person. 

Ekonomi:
Ekonomin i föreningen är god med stora renoveringar (fasad, tak, fönster) utförda.
Det finns för närvarande inga kända framtida förändringar som kommer att påverka föreningens ekonomi. Föreningens lån lades om 2012. 

Planerade renoveringar:
Föreningen håller sig till en 20-årig underhållsplan och avsätter varje år pengar till en underhållsfond. Inget större underhållsarbete planerat innan 2025.

  • Injustering av värmesystem
  • Putsning av fasad 
  • Stambyte

 

Utförda renoveringar:
Stambyte av kök & badrum - 1986
- El, fas 3 - 1986
- Taket - 1999, vissa åtgärder
- Fasaden - 1986, 2008
- Gården - Löpande
- Fönster - 2004
- Målning av trapphus - 2014
- Omläggning av tak - 2016
- Byggnation av hissar - 2016
- Byggnation av vindslägenheter - 2016/2017
- Renovering samt nya förråd i källaren - 2017
- Renovering av cykelförråd - 2018
- Spolning av stammar (görs var 3:e år) - 2018
- Renovering av samtliga fönster - 2019
- Renovering av portar - 2019
- Delvis nya maskiner i tvättstugan - 2019


Avgift och kabel tv/bredband:

I avgiften ingår; värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband (obligatoriskt tillägg 125 kr).
Tv-leverantör är Com hem och Internetleverantör är Telenor.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga för samtliga tre trappuppgångar, ett cykelförråd och ett styrelserum (ej till för enskilda aktiviteter). Det finns även en fin innergård med trevlig pergola, nya utemöbler och möjligheter till grill. Uteplatsen kan bokas för privata tillställningar.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall som tar dig in i denna välplanerade bostad. Hallens väggar är målade i en mörkgrå nyans och på golvet ligger ett vitmålat golv. Här finns även gott om plats för avhängning av ytterkläder. 

Kök/Vardagsrum:
Bostaden bjuder på en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tack vare bostadens smarta planlösning finns här gott om plats för både ett rejält matbord, skrivbord och soffgrupp. Köket består av skåpluckor i vitt med kontrasterande svarta handtag, marmorerad bänkskiva i laminat och marmorerade kakelplattor som stänkskydd. Köket är utrustat med en stor diskho, induktionshäll med varmluftsugn undertill, fläkt, diskmaskin samt kyl & frys. Köksbänken lyses upp av integrerad belysning. Vardagsrummets spröjsade fönster ger bostaden ett härligt naturligt ljus. Här karaktäriseras rummet av ett djupt fönstervalv med rejäl fönsterbräda samt en generös takhöjd. Väggarna är målade i en mörkgrå kulör och nedtill ligger ett vitmålat golv. I anslutning till vardagsrummet ligger en stor klädkammare som erbjuder gott om förvaring.

Badrum:
Badrum med vitt kakel på vägg samt vit våtrumsmatta nedtill. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställskommod med förvaring, spegelskåp, wc och handdukstork. 

Sovrum:
Mysigt sovrum med stort fönsterparti och luftig takhöjd. Här finns plats för en dubbelsäng samt ytterligare plats för klädförvaring i inbyggd garderob bakom sängen. Sovrummet har ett vitmålat golv och väggarna är målade i en grå kulör. Sovrummets fönster har liksom vardagsrummet en trevlig djup fönsternisch som ger rummet karaktär. 

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Röda Bergen. Här bor du på lugnt läge i vackra 20-talskvarter precis vid områdets gröna oas Solvändan. De närmaste kvarteren erbjuder flera trevliga lokala häng , till exempel kvartersrestaurangen Marcos. En kort promenad bort når du Birkastan med dess trevliga restauranger och caféer vid Rörstrandsgatan. Vid Torsplan i den nya stadsdelen Hagastaden erbjuds mycket bra service som flera välsorterade matbutiker, gym, systembolag, apotek, postservice m.m. Här är det även nära till grönområden och parker såsom Karlbergsparken, Vasaparken, Hälsingehöjden och Hagaparken.

Kommunikationer:

Med bara några minuters gångväg till Sankt Eriksplans tunnelbanestation och Citybanan med nedgång vid Vanadisplan tar du dig enkelt runt i stan. I närheten går förutom flera busslinjer även Flygbussarna till och från Arlanda. Är du bilburen så tar du dig till E4/E18 på ett par minuter. Den nya tunnelbanelinjen (Gula linjen) kommer att byggas med uppgång vid Torsplan, endast ett par minuter från bostaden.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60