Properzine Marketing

Döshult - Viken


Döshultsvägen 401


Såld

Döshultsvägen 401

Döshult

Skånelänge anno 2007 - genuint & ärligt i korsvirke intill öppna landskap

Tanken av Skåne, längorna i sitt korsvirke intill ett öppet landskap med vidsträckta vyer. Strå-, vass- och sedumtak, vindmöllor och allt som hör till - vore inte det något? Döshultsvägen erbjuder dig allt detta, byggt enligt gamla metoder anno 2007 med miljömedvetenhet och ett tidlöst tänk. Här är ytterväggarna målade med kalk, bländande vita i solens strålar och korsvirket målat i falu-rödfärg. Samspelet mellan äldre arkitektur och modernt tänk gifter sig i en harmoni som bör uppskattas på plats. De öppna landskapen kan du njuta av genom de spröjsade fönsterna av munblåst glas likväl som från det gedigna trädäcket - där solens timmar aldrig tar slut. Här bor du i Skåne - på riktigt, välkommen hem!

Fakta

Adress:
Döshultsvägen 401
Område:
Döshult, Viken
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Allerum
Fastighetsbeteckning:
DÖSHULT 3:41
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plan
Byggnadsår:
2007
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Trekammarbrun med infiltration.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Vattenburen el & luft/luft
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Korsvirke
Tak:
Stråtak
Stomme:
Tegel
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund fylld med lecakulor
Grundmur:
Gråsten
Badrum:
3 st
Eldstad:
Öppen spis
Parkering:
Garage
Tomtmark
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Nej
Allmänt skick:
Gott
Huvudsakligt vädersträck:
S

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 868 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
682 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 550 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
11st om 4 485 700 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2007
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.39%
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2019-11-13
D
110 kWh/m²/år
Döshultsvägen 401

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
31 293 kr/år
6 698 kr/år
1 375 kr/år
39 366 kr/år
Uppgifter baserade på föregående ägares förbrukning. Elförbrukning ca. 25 000 kWh/år
8 874 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Rum för Rum

Allmänt om bostaden

Längs den böljande kusten, Öresunds glittrande vatten. Promenader på vandringsstigar i bokskogarnas lövsalar, fyllda av fågelkvitter och skogens dofter. Här kliver du ut till de gula lapptäckerna med sin raps och tanken av Skåne. Längorna i sitt korsvirke intill ett öppet landskap med vidsträckta vyer. Strå-, vass- och sedumtak, vindmöllor och allt som hör till - vore inte det något? Döshultsvägen erbjuder dig allt detta, byggt enligt gamla metoder anno 2007 med miljömedvetenhet och ett tidlöst tänk. Här är ytterväggarna målade med kalk, bländande vita i solens strålar och korsvirket målat i falu-rödfärg. Samspelet mellan äldre arkitektur och modernt tänk gifter sig i en harmoni som bör uppskattas på plats. De öppna landskapen kan du njuta av genom de spröjsade fönsterna av munblåst glas likväl som från det gedigna trädäcket - där solens timmar aldrig tar slut. Bo avskilt och privat året om eller enbart under sommaren med 5 minuters bilfärd från hamnen i Viken.

Hall & Entré

Med separat infart och utfart erbjuder Skånelängan på Döshultsvägen den perfekta uppfarten. I form av en öppen solfjäder sträcker sig singeln från infart och garageport förbi gräsplätten med sitt körsbärsträd mot utfarten och de öppna landskapen. Här ryms de många bilarna när gästerna kommer på besök, välkomna nära & kära genom dina svarta pardörrar till något vi nästan kan kalla en svunnen tid. Här är svårt att inte känna en speciell kärlek. Innanför dörrarna tar du stegen på det terracottafärgade golvet av handslaget klinker, behagligt tack vare den vattenburna golvvärmen. Kavajen och sjalen hänger du på krokarna till hatthyllen av aluminum gjord i gammal stil. Atmosfären är rustik & genuin, kvalitét rakt igenom.

Kök

Vitt innertak av träplankor, gamla synliga takbjälkar genomgående i bostaden . Här harmoniserar det moderna som spotlights i tak med det gamla och rustika. Terracottafärgade klinkern i golv är genomgående för bostadens sociala ytor och bryter av det annars vita med bredspacklade väggar och innertak. Här hör köket bokstavligen hemma, precis som det platsbyggda vitrinskåpet. Köksinredningen är byggt på IKEAs stommar där luckorna är platsbyggda med en lantlig stil - som det ska vara, i ett hantverk som denna "drömlänga". Köksbänken är nu mer målad svart men i original av massiv ek. Den maskinella utrustningen består bland annat av gasspis & ugn med elfunktioner från ILVE, bastant & tilltagen. Diskmanskinen från Miele i sin bekväma arbetshöjd går i rostfritt stål likt kylen & frysen från GE med både kallvatten & ismaskin. Matplatsen intill köket med köksbordet är väl tilltagen och skulle sommarregnat ösa ner, då flyttar kalaset in här. I hörnet hittar du ett skafferi med egen dörr.

Vardagsrum

En genuin råhet given från de handhamrade stengolvet med sin rustika färgsättning gifter sig utomordentligt med de handgjorda fönsterna av Lindstrands snickeri. Ljusinsläppet flödar från tre väderstreck in på de putsade väggarna i nyans av sand. Pardörrarna mot det gedigna trädäcket är ett parti du sannerligen kan njuta av, handgjorda fönsterbågar med munblåst glas. Nedan på de djupa fönsterbrädorna ställer du de stora blockljusen eller glaskonstverken från Bertil Vallien.

Rummet har en wow-känsla, med flertalet iögonfallande karaktärsdrag - fönsterna och altandörrarna, takbjälkarna med sin karaktär, den vackert vitputsade öppna spisen. Här tänder du brasan och läser korsordet under sommarskurarna, eller slår på TV-n och njuter av sommarens Allsång på Skansen. 

Master Bedroom

Läckra pardörrar döljer boningens stora sovrum. Ett sovrum som sannerligen kan kallas för Master Bedroom. Stora, breda brädor i golv. Knarrande, charmerande - känslan är genuin. Här finns allt du kan tänka dig behövas av ett Master Bedroom, väl tilltaget för den stora king-size sängen, ljust med fönster i två vädersträck, varav ena utgörs av läckra altandörrar mot en frukostpergola på trädäcket, här startar du dagen på bästa sätt, nybryggt kaffe och croissant - Oh, vilken härlig da'. Framför sängen finns vägg att hänga TV-n på och intill, en öppen spis - dubbelsidig med ena sidan in mot sovrummets alldeles egna en-suite. Rummets praktikalitet visar sig även i din walk in closet har egen passage till tvättstugan och vidare till en-suiten.

En-suite

Till golv ligger en glittrande kalksten, likt stjärnorna på nattens svarta himmel. Ovan, en brytande bård med dekorativt rutat mönster innan ett vitt kakel som avslutas med ytterligare rutat bård - Läckert. Materialvalen är exklusiva, utan att husets genuina atmosfär försvinner. Badrummet erbjuder både stort bubbelbad och duschhörna med mosaik i ljusblå färg, eluppvärmd handdukstork, karaktäristiskt handfat och förvaring i skåpet intill. Tvättstugan med ny tvättpelare, extra ytterdörr, spottar i tak och arbetsytor, når du genom egen öppning,

Toalett

Toaletten på nedervåningen är nedre plans endaste. Nättare i sin inredning med hylla, vask och spegel upplevs den fortfarande exklusiv. I golv ligger samma svarta kalksten som i masterns en-suite, likväl bården som sitter ovanför. Väggarna är bredspacklade i vitt. 

Vi går en trappa upp

Att de föregående ägarna som byggde huset 2007 valt materialen med omsorg går ingen förbi. De fullkomligt älskade byggnadsvård och gamla hus. Hela trappan med sina mörka trappsteg och vita väggpaneler känns som ett återvunnet parti. Här är pelarna på nedervåningen, trappans ledstång och trappräcke återvunnet från Helsingborgs gamla välkända biograf Scala. Överallt, karaktäristiska drag & små detaljer som bidrar till helheten i denna drömlänga. Vi går en trappa upp..

Allrum/Sovrum

Ovan trappen möts vi av ett charmigt takfönster, ett mysigt ljusinsläpp till det liggande plankgolvet och övriga ytor. Boningens ovanvåning är luftig med sin öppning upp i nock. Här samspelar de nakna balkarna med den vitmålade råsponten. I ena gaveln sitter ett stort fönsterparti, handgjorda bågar med munblåst glas, precis som nedervåningens.

Den bastanta murstocken på ovanvåningen kommer från nedervåningens gedigna pjäs till öppen spis. Som frilagd fungerar murstocken även som en värmekälla för hela ovanvåningen samtidigt om den nätt skärmar av vardagsrumsdelen. Idag fungerar denna yta som ovanvåningens sovrum - och jag förstår varför. De vackra fönsterna har en fantastisk utsikt över öppna landskap, som Tommy Nilsson sjunger när "morgon kommer över ängarna"  - då skapas minnena av den härliga sommarmorgonen.

Kontor

Det är svårt att inte bli förälskad när du kliver in över tröskeln till kontoret. Det ligger en viss magi över rummet. Bortsett från den vita färgsättningen i sin helhet - vackert med sitt ljusinsläpp från fönsterpartiet i söder och öppning upp i nock, hittar vi ett förtrollande skrivbord av äldre karaktär. Vem vill inte ha sitt hemmakontor såhär? Murstocken från masterns öppna spis leder sin väg upp genom detta rum över stråtakets höjd - lika värmande som allrummets. Planlösningsmässigt är rummet med sin klädkammare det perfekta gästrummet och skrivbordet som blir kvar hittar du säkerligen en annan plats för.

Badrum

Ovanvåningens badrum erbjuder det mest praktiska. Helkaklad duschhörna, toalett, vask och plats för nättare förvaring. Designmässigt är badrummet utan tvekan av högre rang. Svart pärlspont med en läcker vit bröstlist innan den karaktäristiska tapeten, svart med mönster av bland annat blommor följer upp mot innertaket. Ljusinsläppet kommer från det läckra fönsterpartiet. Badrummet är inte bara smakfullt inrett utan även praktiskt, här finns dubbla inspektionsluckor för taket och dess installationer, diskret gömda bakom den svarta pärlsponten.

Gästhuset

Mitt emot tvättstugans egna ytterdörr, över "gårdsplan" & storgatsten hittar vi huset där barnen får sova och sköta sitt, eller där gästerna får bo efter de dröjt kvar från sommarfesten. Lika tidstypiskt som boningshuset men enklare i sin inredning. Här finner vi fullt fungerande kök och sällskapsyta. Ovanvåningen erbjuder vardagsrum och sovrum samt en toalett. Vardagsrummet kan göras om till ett sovrum vid behov. Utanför finner vi ytterligare plats för utemöbler. Är du heltidsboende och inte behöver ytan har nuvarande och tidigare ägare delvis använt huset till uthyrning.

Trädgård

Trädäck

Var midsommarfirandet skall hållas är en självklarhet, här ryms det långa långbordet för den stora midsommarfesten eller det nättare, när bara familjen ska njuta av lite kvalitetstid.  Trädäcket, med utsikt över de öppna landskapen intill och ner mot Viken, är väl tilltaget. Loungegrupp under seglet från Moogio, grillen längs med väggen intill. Familjen, gästerna, semesterfirarna - oavsett sällskapet är njutningen påtaglig. Doften av nygrillat under sommarmiddagens kvällssol - här vill vi vara. På trädäcket med både söder- och västerläge har du dagens alla soltimmar. Den vackra solnedgången sträcker sig över åkrarna intill och fångar dig i jacuzzin där bubblorna från champagnen kittlar lite extra på tungan. 

Gräsytan på baksidan är begränsad sett till tomtens area men rymmer utan tvekan en fotbollsmatch med barnen. Den sträcker sig längs med fastighetens hela södra gräns. Det står även en nättare äldre byggnad med sedumtak på fastigheten - var hänger du annars alla trädgårdsredskap? Önskas en pool får det säkert också plats. Intill gästhuset finns ytterligare uteplats.

Garage

Garage

Längs med gaveln på gästhuset, bakom den stora svarta porten - möter återigen gammalt nytt. I dina ca 25 kvm garage är golvet lagt med tegel, väggarnas ytskikt är vitmålade plankor och i tak sitter lampor. Här står sommarbilen i tryggt förvar. På vägg finns ytorna att hänga verktyg av både det större och mindre formatet och nedanför att konstruera den ultimata snickarbänken. 

Kullabygden

Kullabygden är full av historia och sevärdheter. Det finns få platser i landet som kan erbjuda så mycket: Kullaberg, Krapperups borg, Kullens fyr, Nimis, Mölle, Arild, Viken och mycket mer.

På Kullaberg, som är ett av Sveriges mest besökta naturreservat, kan du njuta av en fantastisk utsikt eller ge dig ut på en naturupplevelse utöver det vanliga. Det är väl värt att besöka Kullens fyr och det kontroversiella konstverket Nimis. Nedanför berget finns den idylliska badorten Mölle, det pittoreska fiskeläget Arild och Brunnby gamla kyrkby.

Krapperups borg är vackert belägen intill Öresund strax söder om Mölle. Den nuvarande borgen uppfördes i mitten av 1500-talet. Dess vackra park är öppen året runt för besökare.

Vill du åt lite mer stadsliv är Helsingborg inte långt bort. Fyllt av historia med bland annat Sveriges äldsta gågata, vackra vyer intill Öresund och som en av Sveriges rikaste restaurangstäder har staden ett rikt utbud av både sevärdheter och socialt liv. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 868 000 kr
Mark, totalt värde: 682 000 kr ().
Summavärde: 2 550 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2007
Värdeår: 2007

Dokument

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59