Birkastan/ Vasastan - Stockholm


Tomtebogatan 46, 3,5 tr


Såld

Tomtebogatan 46, 3,5 tr

Birkastan/ Vasastan

Smakfullt renoverad sekelskiftes 2:a med balkong och låg avgift!

På högt läge med balkong och hiss finner ni denna mysiga sekelskiftes 2:a på attraktiv adress i pampigt hus anno 1906! Här finns många charmiga originaldetaljer välbevarade som en luftig takhöjd med takrosett, taklister samt vackra vitlaserade furutiljor på golv. Från vardagsrummet nås bostadens rymliga balkong som vetter mot föreningens trevliga innergård. Köket är fullt utrustat och ligger i en social öppen planlösning mot vardagsrummet. Sovrummet är helt insynskyddat, rymmer en dubbelsäng och har även gott om förvaring i praktiska garderober med skjutdörrar. Badrummet är helkaklat i stilrena färgval och har gott om skåpsförvaring i spegelskåp samt kommod. Brf Trevnaden är en stabil och välskött förening som äger marken, har låga avgifter samt god ekonomi. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

Fakta

Adress:
Tomtebogatan 46, 3,5 tr
Område:
Birkastan/ Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
0018  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.47900
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1906
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel tv genom Bredbandsbolaget. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Ej inkluderat i avgift:
obligatoriskt balkongtillägg 66 kronor
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr/år

Förening

BRF Trevnaden
702002-3847
Ja
Nej

Om föreningen: Brf Trevnaden  

Bostadsrättsföreningen Trevnaden är en äkta förening som köpte fastigheten 1997. Föreningen består av 27 st bostadsrätter samt en lokal. Föreningen är en äkta förening och äger marken.  

Utförda renoveringar:
1980-talet- byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt el-stigare. Fasaden renoverades.
2001- Renoverades tvättstugan.
2007- Byggdes balkonger mot gården.
2008- Renoverades taket.
2010- Byttes/renoverades fönster.
2012- Renoverades trapphus.
2014- Byttes fönster bågarna ut på fönster mot gatan.
2015- Renoverades fönster mot gatan och i trapphus (enkelglas byttes till dubbla fönster). Dörren mot bakgården åtgärdades.
2016- Renoverades soprum och en OVK-besiktning utfördes.
2017- Fräschades cykelförrådet upp för att även rymma barnvagnar.
2018- Byttes undercentral (värmeanläggning).
2018- Byttes termostater i samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen.
2018- Reparation av en balkong.
2021 - Renovering av innergården för att byta ut gårdsbjälklaget, uppfräschning av källaren och källarförråden.

Planerade renoveringar:

- Stambyte planeras till 2030, enligt underhållsplanen.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam tvättstuga samt cykelförråd som även rymmer barnvagnar. Tillgång till ett stort förråd finns i källaren. Föreningen har en nyrenoverad innergård med utemöbler och grill.

Beskrivning

Entré:
Välkomnande och ljus entréhall med vackra vitlaserade furutiljor i original på golv, speglade dörrar, infällda spotlights i tak, en hatthylla och plats för skoställ.

Vardagsrum/ Kök:
Stort och lättmöblerat vardagsrum och kök i en social öppen planlösning. Via två glasade pardörrar nås den rymliga balkongen som vetter mot föreningens trevliga innergård. Vardagsrummet har även det vackra vitlaserade furutiljor på golv, generös takhöjd med takrosett samt taklister och gott om ljusinsläpp via balkongens pardörrar i glas. Köket är fullt utrustat och har vita köksluckor samt en bänkskiva samt stänkskydd i ljus sten. Köket är välutrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, fläkt, induktionshäll samt integrerad ugn.

Balkong:
Rymlig balkong som vetter mot föreningens trevliga innergård, Tack vare det höga läget i huset samt fastighetens läge på en kulle så får man en oslagbar utsikt över Birkastans takåsar.

Sovrum:
Mysigt sovrum som är helt utan insyn tack vare det höga läget i huset. Här finns gott om förvaring via en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar samtidigt som du har plats för en dubbelsäng. Ovanför sängen finns även infällda spotlights i tak.

Badrum:
Smakfullt renoverat badrum med vitt kakel på vägg och grå klinker på golv. Badrummet erbjuder gott om förvaring i både spegelskåp samt tvättställskommod. Här finns även en rymlig dusch, WC och infällda spotlights med bra belysning.

Närområde:

Välkommen hem till mysiga Tomtebogatan! Här bor du på bästa läge i Birkastan med Rörstrandsgatans trevliga puls med restauranger, caféer och matbutiker precis runt hörnet. Här finner du även vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen vid Karlbergs Slott. På några minuters promenad tar du dig även till trevliga Vasaparken med bl.a. minigolf, boulebana, skridskobana samt trevliga restauranger och caféer.

Vid Sankt Eriksplan har du goda kommunikationer med både buss och tunnelbana, vilka tillsammans knyter samman hela Stockholms innerstad. Med hållplats vid Vasaparken har ni även tillgång till flygbuss som tar er ända ut till Arlanda på ca 30 minuter och vid Odenplan finner ni även pendeltåg.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60