Kungsholmen - Stockholm


Scheelegatan 13, 4 tr


Såld

Scheelegatan 13, 4 tr

Kungsholmen

Genomgående sekelskiftes 2:a på högt läge med 0 kr avgift, fungerande eldstad och stor balkong!

0 KR AVGIFT - FUNGERANDE KAKELUGN - SOLIG BALKONG - Välkommen till denna underbara sekelskiftes 2:a som ligger högt belägen på våning 4 med genomgående fönster i två väderstreck samt stor balkong i soligt västerläge. Vardagsrummet bjuder på en luftig takhöjd med vackra originaldetaljer såsom breda stuckaturer i original, furutiljor på golv samt en fungerande kakelugn. I anslutning till hallen finner vi bostadens kök som varsamt renoverats med full maskinell utrustning. Bostadens sovrum har utrustats med platsbyggda garderober samt plats för en dubbelsäng. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Rummet har direkt access till den stora balkongen som vetter mot föreningens innergård. Balkongen ligger i rakt västerläge och bjuder på sol från lunch till kväll. Stabil och välskött förening med mycket god ekonomi, goda intäkter från lokaler samt många tunga renoveringar utförda. På Scheelegatan bor du på en av Kungsholmens bästa adresser!

Fakta

Adress:
Scheelegatan 13, 4 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
230  /  1402
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.1426%
Andelstal avgift:
2.27120%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1907
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Direkt el
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Fungerande Kakelugn
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV och bredband levereras via Sappa och Stockholms stadsnät.
Inkluderat i avgift:
Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband samt bostadsrättstilläggsförsäkring ingår.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-05-22
115 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
6 000 kr/år
2 400 kr/år
8 400 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Åkermannen 44
769600-0848
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Åkermannen 44 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 23 st lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och 5 st hyresrättslokaler som årligen inbringar cirka 800 000 kr (Årsredovisning 2020).

Föreningen har en god ekonomi med långfristiga skulder om endast 500 000 vilket ger en ytterst låg skuldsättningsgrad om cirka 255 kr / kvm. Föreningen har en stark kassa om cirka 5 Mkr.

Föreningen förvärvade huset 1994 och marken innehar fastigheten med tomträtt. Avgäldsperioden sträcker sig fram till 2024-04-30. En Avgift om 200 kr / kvm och år kommer att införas 1/5 2023 (beräknad avgift per månad för denna lägenhet beräknas bli cirka 675 kr). 

Utfört underhåll:
2020 - Föreningslokal helrenoverades (ytskikt, kök samt inredning).
2020 - Nytt torkskåp och ny torktumlare.
2019 - Renovering av tak.
2019 - Ny tvättmaskin.
2018 - Uppgradering av växter på innergården.
2018 - Avloppen spolades och filmades.
2018 - Radonmätning
2017 - Ny tvättmaskin.
2017 - Ekport mot gatan installerades.
2016 - OVK
2005 - Anläggning av innergården. Miljön underhålls löpande.
2002 - Renovering av tvättstugan.
2000 - Maskineri till linhissen byttes. Besiktigas årligen och servas 2 ggr/år.
1996/97 - Tvättstugan byggdes.
1994 - Trapphusen målades.
1988 - Stambyte i gårdshuset. Gatuhusets stammar har renoverats partiellt.
1988 - Byttes fönstren i gatuhuset
1984 - Byttes fönster i gårdshuset
1983 - Gårdshusets hydraulhiss installerades. Besiktigas årligen och servas 2 ggr/år.
1988 - Renovering av el stigarna.
1910 - Gatuhusets linhiss installerades. Besiktigas årligen och servas 2 ggr/år.

Planerat underhåll:
2022 - Renovering av gatuhusets fasad och fönster (våning 4 och 5 mot gatan och alla våningar mot gården) under vår och sommar. Finansieras ur kassan.

Gemensamma utrymmen:

Till medlemmarnas förfogande finns barnvagnsrum, cykelrum samt en grönskande innergård med sittgrupp under parasoll, grill, cykelställ och sandlåda. Det finns även en möblerad föreningslokal/festlokal med extra klaffbord, stolar och pingisbord. Lokalen kan även användas till övernattning då det finns bäddsoffa, kök, WC och dusch.

Den gemensamma tvättstugan nås via källaren och maskinparken består av 2 tvättmaskiner, centrifug, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt mangel.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med tre stycken inbyggda garderober samt stor avhängningsyta för ytterkläder. Väggarna pryds av vackra originaldetaljer såsom höga taklister och golvsocklar. Väggarna är vitmålade och nedtill ligger vackra vitlaserade furutiljor i original.

Kök:

Varsamt renoverat kök med stilrena släta skåpluckor i vitt med en smakfull stenskiva. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, kyl & frys samt integrerad diskmaskin. Nedtill ligger en praktisk klinker på golv som övergår i vackra vitlaserade furutiljor i original. Väggarna är målade i en vit kulör och här finns även gott om förvaring i över och underskåp.

Vardagsrum:

Ljust och luftigt vardagsrum med vackra originaldetaljer och en fungerande kakelugn. Rummet bjuder på en luftig takhöjd med fina stuckaturer samt höga golvsocklar, breda taklister samt takrosett. Det stora fönstret vetter mot öster och släpper in rikligt med ljus i rummet. Storleken i rummet tas till vara då det finns gott om plats för både ett stort matbord och soffgrupp. Väggarna går i en ljusgrå kulör och på golvet ligger vitlaserade furutiljor i original.

Balkong:

Stor och social balkong i rakt västerläge som bjuder på många soltimmar från lunch fram till sen sommarkväll! Balkongens stora yta gör det möjligt att få plats med både stor lounge-grupp och café-set. 

Sovrum:

Bostadens sovrum har platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring mellan dubbelsängen. Från sovrummet har du direkt access till den rymliga balkongen som släpper in rikligt med ljus. Även detta rum karaktäriseras av vackra detaljer såsom höga golvsocklar, breda taklister och djup fönsternisch. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger vackra vitlaserade furutiljor i original.

Badrum:

Badrum i vitt kakel med svart mosaik i dusch samt en röd kaklad vägg. Badrummet är utrustat med en tvättmaskin, duschhörna med toppdusch och vikbara väggar i klarglas, toalett och handfat. I taket sitter det infällda spotlights.

 

Närområde:

Välkommen hem till attraktiva Scheelegatan. Här bor du på trevligt läge intill Kungsholms torg med vackra promenadstråk längs med vattnet vid Norr Mälarstrand. Du har även Fridhemsplan med all tänkbar service och oslagbara kommunikationer i direkt närhet. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matbutiker, shopping och gym. Från Rådhuset går tunnelbanans blå linje och Fridhemsplan har även grön linje samt flertalet linjebussar. 1:ans buss stannar utanför porten, T-centralen med Arlanda Express finns en kort promenad bort. 

Parkering:

Föreningen innehar inga egna parkeringsplatser. I området råder boendeparkering på gatan och kan ansökas via Stockholms stad (www.stockholm.se/boendep) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Boendeparkering kostar 1100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Marcus Nilsson
Mäklarassistent
073-440 20 20