Kungsholmen - Stockholm


Hantverkargatan 7


Kommande försäljning

Hantverkargatan 7

Kungsholmen

Totalrenoverad 20-tals lägenhet i toppskick!

På attraktivt läge vid Kungsholms torg finner ni denna smakfullt renoverade 2:a där varje kvadratmeter har optimerats till perfektion. Bostaden är i ett genomgående mycket gott skick med en nylagd mörkbetsad fiskbensparkett, två fönsterpartier, nyrenoverade ytskikt och plats för goda förvaringsmöjligheter. Här erbjuds du ett boende med ett stilrent och fullt utrustat kök, med exklusiva bänkskivor i grön marmor samt svarta handtag från Buster & Punch. Badrummet är även det nyrenoverat med exklusiva materialval och en praktisk tvättpelare. Brf Munklägret 11 är en äkta och stabil bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen bildades år 1997 och ligger i en elegant 20-tals fastighet som totalrenoverades under 1999/2000. Föreningen består av 31st lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt och fyra lokaler som upplåts med hyresrätt. Här bor du med ett attraktivt läge med absolut närhet till kommunikationer, närservice samt grönområden vid Kungsholms strand och Klara sjö.

Fakta

Adress:
Hantverkargatan 7
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
701  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.27460%
Andelstal avgift:
2.27%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1928
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-TV levereras levereras av ComHem och ingår i avgiften. Bredband levereras via Telenor och ingår inte i avgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Känd avgiftsförändring:
Det är beslutat om avgiftshöjning med 3 % fr.o.m. 2022-10-01. Styrelsen har påbörjat att utarbeta en ekonomisk plan. Då räntor och driftskostnader öka

Energideklaration

Utförd
2020-09-10
117 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
3 000 kr/år
6 000 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Munklägret 11
769601-5143
Ja
Nej

Om Föreningen:

BRF Munklägret 11 bildades 1997 och förvärvade fastigheten på Hantverkargatan 7-9 tre år senare. Föreningen består av 31 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är mycket välskött och totalrenoverades under 1999/2000. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.  

Renoveringar:

2000 - Rörstambyte, renovering av trapphusen, ommålning av taket, nya entrédörrar, omputsning av fasad, elstambyte, energi- och ljudisolerade fönster
2005 - Nya balkonger
2010 - Ny värmeväxlare och stamspolning
2011 - Ommålning av fönster utvändigt
2013 - Installation av värmeslingor i stuprör och hängrännor, renovering av trapphusen
2015 - Nya mattor och elementskydd i trapphusen
2016 - Nya maskiner till gymmet
2017 - Dörröppnare mot gatan installerade, ny sopstation med återvinning har installerats, ny hiss har installerats på Hantverkargatan 7
2018 - Stamspolning, stuprörsspolning, OVK-besiktning
2019 - Installation av utebelysning på gården, översyn och renovering av värmesystem
2020/2021 - Målning av tak, renovering av fönster och puts  

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar att genomföra en större fönster-renovering under våren 2023. I övrigt finns inte några större renoveringar planerade. 


Kabel-TV och bredband:

Kabel-TV levereras levereras av ComHem och ingår i avgiften. Bredband levereras via Telenor och ingår inte i avgiften.  

Gemensamma utrymmen:

Tvättstugan finns i 7:an på bottenvåningen och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. - Cykelförrådet finns i källaren. Lokalen används även som förråd till föreningens gemensamma trädgårdsredskap och utemöbler. - I källaren har föreningen en gemensam gym och träningslokal. Här finns roddmaskin och löpband.

Beskrivning

Hall:
Välkomnas in i bostaden genom denna trevliga hall med målade väggar och tak  i ljusgrått och kontrasterande socklar. Taket pryds av vackra takdetaljer såsom tak i olika nivåer och stilrena takrosetter. Här finns även gott om avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor. Väggarna är målade i ljusgrått och nedtill ligger en vacker och mörk fiskbensparkett.

Badrum:
Badrummet består genomgående av en exklusiv grön marmor som pryder både väggar och golv med golvvärme. Här finns en rymlig dusch med blandare från Buster & Punch samt en smakfull duschvägg i industristil. Utöver detta har badrummet utrustats med en stor badrumskommod, vägghängd WC, två stycken design-handdukstorkar samt tvättpelare bestående av fullstora vitvaror från Gorenje.

Kök:
Bostaden bjuder på ett stort och socialt kök i direkt anslutning till vardagsrummet. Köksluckorna är målade i en ljusgrå kulör medan bänkskiva och stänkskydd består utav en exklusiv grön marmor. Precis som övriga bostaden samspelar här exklusiva materialval tillsammans med genomtänkta detaljer. Köket är fullt utrustat med vitvaror från Siemens såsom integrerad kyl & frys, spishäll, ugn, micro och diskmaskin. 

Vardagsrum:
Välplanerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Rummet karaktäriseras av vackra detaljer såsom takrosetter, höga golvsocklar, takstuckatur och en vacker fiskbensparkett nedtill. Här utnyttjas varje kvadratmeter till max och här finns plats för både ett stort matbord och social soffgrupp. Vardagsrummet pryds även av en platsbyggd bokhylla med integrerad belysning samt praktisk förvaring.

Sovrum:
Från vardagsrummet leds vi in i bostadens sovrum som skärmas av med en inglasad industrivägg med dörrar. Här finns gott om förvaring i platsbyggda skåp som ramar in dubbelsängen. 

Närområde:

Välkommen till Kungsholmen och Hantverkargatan 7. Här bor du med närhet till centrala Stockholm och mysiga mälarstrand runt hörnet. Vid Kungsholms torg hittar du matbutik, apotek, systembolag och diverse småbutiker för vardagliga bestyr. Under sommarmånaderna rekommenderas även ett besök på mysiga Mälarpaviljongen på bästa läge utmed vattnet. 

Kommunikationer:

Från bostaden når du Rådhusets tunnelbanestation inom någon minut samt stadsbuss 3 mot Södersjukhuset och Karolinska.  Du kan även ta en kort promenad till Fridhemsplan för ytterligare tunnelbane- och busslinjer. 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Hantverkargatan 7

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Hantverkargatan 7

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Marcus Nilsson
Mäklarassistent
073-440 20 20