Norrmalm/City - Stockholm


Regeringsgatan 70C


Kommande försäljning

Regeringsgatan 70C

Norrmalm/City

Välplanerad 3:a i gavelläge med rymlig balkong!

Välkommen hem till denna välplanerade och ljusa gavel-3:a. Här finns ett rymligt vardagsrum och kök i en social öppen planlösning som lockar till trevliga tillställningar och sociala sammanhang. Bostaden har genomgående ekparkett i samtliga rum samt vitmålade väggar. Bostaden erbjuder två stycken rymliga sovrum med gott om förvaring, ett helkaklat badrum med badkar och kombitvättmaskin. Hela kortsidan på lägenheten utgörs av en rymlig balkong som vetter mot föreningens trivsamma innergård. Brf Österbotten 32 är en aktiv, välskött och lågt belånad förening med god ekonomi, låga avgifter och gedigen erfarenhet inom underhåll och förbättringar. Gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är tvättstugor, utvändigt cykeluppställningsplats under tak, övernattningslägenheter, bastu med relaxavdelning, barnvagnsrum och gemensamhetslokal. Här bor du mycket centralt och attraktivt med goda kommunikationer, förskola, citypuls, uteliv, stort restaurangutbud och utmärkta promenads

Fakta

Adress:
Regeringsgatan 70C
Område:
Norrmalm/City, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
49 (C1102 enligt nya lägenhetsregistret)  /  1102
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.8620
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1982
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Triple play (bredband 1 Gbit/s, TV, och IP telefoni) från Ownit ingår i avgiften. Kabel-TV från ComHem finns i fastigheten.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 600 kr/år
4 000 kr/år
5 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Österbotten 32
716421-9516
Ja
Nej

FÖRENING:

Brf Österbotten 32  

ALLMÄNT:

Föreningen omfattar adresserna Regeringsgatan 70 A-F, Brunnsgatan 10-20 och David Bagares Gata 7-11. Föreningen köpte fastigheten i december 2009 från tidigare ägare Familjebostäder. Idag består föreningen av 125 bostadslägenheter varav 4:a kvarvarande hyresrätter. De kvarvarande hyresrätterna ses som dold tillgång för fortsatt framtida god föreningsekonomi. Föreningen har även sju lokaler varav fyra lokaler är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg, vilket ingår i avgiften. Föreningen tillhandahåller även ett gemensamt elabonnemang med interndebitering för att minska elkostnaden för de boende. 

FÖRENINGENS EKONOMI:

Den 1 januari 2021 sänktes avgiften med ca 10-12 % beroende på lägenhetsstorlek. Marken i föreningen är idag upplåten med tomträtt.

FASTIGHETENS SKICK:
2008 OVK-besiktning godkänd okt .
2010 Energideklaration utförd.
2011, ny värmeväxlare (UC).
2011-2012 slutfördes takrenovering, sedumgrästak har lagts på förskolans lågtak.
2016 Alla fläktaggregat utbytta till nya FTX-system (från- och tilluft med värmeväxling).
2017: Gården (Vid förskolan) har fräschas upp ytterligare med fler och nya planteringar.
2017 ombyggnad balkonger/terrasser.
2017 nya ytterdörrar till alla lägenheter.
2018 Byggdes sex nya lägenheter på ytor som tidigare hyrts ut som lokal.
2018 Installation av solcellspaneler på taken, ca 350 m², årlig produktion ca 60.000 kWh.
2019 Ombyggnad av gården mellan A- samt B-port (Återstår litet tak/regnskydd med sedumgrästak.)
2019 Nya hissar i alla uppgångar.
2019 Ommålning av alla trapphus.
2019 Ny trapphusbelysning.  
2021 Ommålning av trapphusen. Renovering av gården samt ny grillplats. 

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN:

- Stor innergård med lekplats

- Planteringar, gräsmatta, buskar, träd bänkar och bord.

- Barnvagnsrum i resp. uppgångs källare.

- Cykelställ under tak samt två låsbara cykelrum.

BOKNINGSBARA GEMENSAMMA UTRYMMEN:

- 2 tvättstugor med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp vardera, lokaliserade på bottenvåningen vid B- resp. D-porten. 

- Gemensamhetslokal med pentry och wc för privata arrangemang och föreningsbehov på bottenvåningen vid C-porten.

- 2 övernattningslägenheter i F-porten.  

- Bastu med relaxrum i källaren i B-porten. 

- Uteplats med tre bord under tak och gemensam grill mellan A- och B-porten

KABEL TV, INTERNET OCH TELEFONI:
Triple play (bredband 1 Gbit/s, TV, och IP telefoni) från Ownit ingår i avgiften.  

PARKERING:
Boendeparkering gäller på gatan enl gällande bestämmelser. För priser, tillstånd och allmänna villkor kontakta Trafikkontoret 08-508 272 00, [email protected], www.stockholm.se, se. Det finns också ett publikt garage som avknoppats från fastigheten och administreras av Stockholm Parkering, för avgifter och tillgänglighet se deras hemsida: www.stockholm-parkering.se. Medlemmarna har förtur till 15 av platserna i garaget. Information om köläge kan bara ges av Stockholm parkerings kundtjänst, som också administrerar all uthyrning av platser i garaget.  

MEDLEMSKAP:
Juridisk person accepteras ej. Föreningen fakturerar köparen en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande basbelopp. En pantsättningsavgift faktureras pantsättaren med 1% av gällande basbelopp.  

HEMSIDA:
Föreningens hemsida hittar du på: www.osterbotten32.se

Beskrivning

Hall/ Förrådsdel:

Välkomnande entréhall som erbjuder gott om avhängning av ytterkläder samt skor. Här finns även plats för ett avlastningsbord. Ytterdörren är en gedigen säkerhetsdörr som är utrustad med digital kamera istället för titthål. Hallens väggar är vitmålade och på golvet ligger en ekparkett.

Från hallen når du ett ytterligare utrymme som kan användas för förvaring, walk-in closet eller annat ändamål.

Badrum:

Helkaklat badrum med kakel från Höganäs på vägg och knappmosaik på golv, på väggen ovanför badkaret finns ett öppningsbart fönster som inte bara ger ett naturligt ljusinsläpp utan också ger möjlighet till vädring. Badrummet är utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, inkaklat badkar, vägghängd wc, handfat, badrumsskåp, glashylla, två runda speglar samt handdukstork och krokar av koppar. 

Kök/ Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum och kök i en social öppen planlösning med en sammantagen yta om cirka 40 kvm. 

Köksinredningen kommer från JKE Design, det är robust men ändå välkomnande. Luckor och lådfronter är av ek med detaljer av vitt laminat, allt öppnar och stänger mjukt och följsamt. Diskmaskin, ugn samt micro är integrerade i köksinredningen. Kyl och frys står fritt i rummet mot en anpassad väggskiva som skapar inramning mot köket. Infällda spottar under väggskåpen ger fin ambiance och bra arbetsbelysning. Stänkskyddet utgörs av vackra mässingskivor som fått åldras naturligt. Bänkskivan är av klassisk Carraramarmor och har infälld induktionshäll från Siemens och underlimmad diskho av rostfritt stål, blandaren är av mässing och matchar stänkskyddet. 

(Kyl/frys, diskmaskin, ugn och micro är alla från Smeg, induktionshällen är från Siemens och spisfläkten är från Franke.) 

Fönstren har lägre och djupare bröstning samt är bredare än vad som var typiskt för tiden då husen byggdes, detta ger ett underbart flöde av ljus i lägenheten. 

Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med ekparkett.
Hela kortsidan av vardagsrummet består av tre fönster och en balkongdörr som vetter ut mot balkongen och innergården. 

För den som önskar en 4:a kan detta enkelt skapas genom att t.ex. en vägg för avgränsning uppförs. 

Master bedroom:

Rymligt master bedroom med vitmålade väggar och ekparkett.
Detta sovrum kan alternativt användas som barnrum då en våningssäng enkelt får plats samtidigt som golvytan hålls stor nog att ha tågbanor eller annat roligt på.

Här finns även gott om plats för ett skrivbord eller ytterligare klädförvaring med plats för extra garderober för den som önskar. Två fönster i gavel skänker rummet ett vackert naturligt ljusinsläpp. 

Sovrum 2:

Det andra sovrummet har även plats för en dubbelsäng samt vitmålade väggar och en enhetlig ekparkett på golv. Här finns gott om förvaring i två praktiska förvaringslösningar. Dels i bred och djup skjutdörrsgarderob inredd med ett smart elfa system och dels i väggfasta högskåp (PAX) inredda med hyllor upptill och lådor nertill. Här finns även ett stort fönsterparti som skänker rikligt med ljus in i rummet och skapar en känsla av rymd. 

Balkong:

Rymlig balkong som vetter mot föreningens trevliga och lugna innergård. Balkongen är beklädd med trätrall på golv och är utrustad med infravärme, mysbelysning och eluttag. Önskar du att glasa in balkongen så förlänger du även säsongen året om. Här finns det gott om plats att bjuda över vänner och familj till trevliga tillställningar i din egen innerstadsoas eller varför inte skapa din egen cityodling. 

 

NÄROMRÅDE:

Välkommen hem till Regeringsgatan. Här bor du på ett centralt och ostört läge invid Engelbrektsplan, Humlegården, Stureplan, Kungsgatan samtidigt som du heller ej störs av trafiken. Absolut närhet till stans hela utbud av shopping i småbutiker och på några minuters promenad når du varuhusen NK, Åhléns och naturligtvis alla Gallerior.

I närhet finner du även ett brett nöjesutbud av nattklubbar, restauranger, bio, teatrar, museér, mm.

I Hötorgshallen fixar du maten till vardag som fest. Området erbjuder även goda kommunikationer med röda linjen T-Bana Östermalmstorg och gröna linjen vid Hötorget på några minuters gångavstånd samt flera av Stockholms innerstadsbussar på närmaste huvudgator.

Dagis i fastigheten, grundskolor och gymnasium i närområdet. Humlegården är närmsta större gröna oas med parklek, fik, restauranger, mm. Parken vid Johannes kyrka ger lugn och ro mitt i centrala stan alldeles utanför dörren.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Regeringsgatan 70C

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Regeringsgatan 70C

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Ia Eek
Fastighetsmäklare
070-240 77 44