Properties & Partners

Kungsholmen - Stockholm


Baltzar Von Platens Gata 6, 5 tr


Såld

Baltzar Von Platens Gata 6, 5 tr

Kungsholmen

Vacker 4:a i gavelläge med sjöutsikt och balkong med kvällssol!

Välkommen hem till till denna ljusa och väldisponerade 4:a i gavelläge om 114 kvm på nedre Kungsholmen. Solig balkong i sydvästläge med utsikt mot Riddarfjärdens glittrande vatten. Detta är ett optimalt boende där du har närhet till både Norr Mälarstrand, Rådhuset och Kungsholmstorg. Bostaden är välplanerad och erbjuder inbjudande och luftiga ytor, tidstypiska detaljer och smakfulla färgval. Ni möts av en välkomnande entréhall med öppen spis och vacker fiskbensparkett på golv. Vidare in i vardagsrummet finns tidstypiska detaljer med elementskydd i original, luftig takhöjd om 2,9 meter. I fil till vardagsrummet ligger matsalen som kan nyttjas som ett sovrum om så önskas. Det funktionella köket förser er med bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. De båda sovrummen erbjuder gott om plats för dubbelsäng samt har gott om förvaring i garderober. Bostaden har även två stycken badrum med två toaletter samt en praktisk tvättstuga med både tvättmaskin samt torktumlare.

Fakta

Adress:
Baltzar Von Platens Gata 6, 5 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
1054+1055  /  1505
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
5.39095%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1931
Fönster:
2-glas, utvändig målning med linoljefärg våren 2022
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Öppen spis
Förråd:
2 st Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Com Hems grundutbud för TV ingår i månadsavgiften. Bredband från Ownit (250/250) till en obligatorisk kostnad på 162kr/mån som läggs på månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Obligatorisk tillägg om 162kr/mån för bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2018-11-28
138 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
4 200 kr/år
2 400 kr/år
6 600 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Pontonjären 3
716420-0599
Ja
Nej

Om föreningen:

BRF Pontonjären 3 är en äkta förening och består av 39 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Utöver detta finns 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Renovering:

2018 skedde Stambyte för denna lägenhet. Vissa badrumsstammar byttes på 90-talet. Köksstammar renoverades på 70-talet.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till 2873 kr/kvm. Föreningen har även 1,6 mkr i kassan (enligt årsredovisningen 2021).

Ägande:

Juridiska personer accepteras inte som ägare. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 25 % och någon av ägarna behöver bo permanent på adressen.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Gemensamma utrymmen:

Gemensam tvättstuga. Cykelrum/ barnvagnsrum och hobbyrum i källaren. Föreningen har också en trevlig möblerad innergård med grönska och blommor. Stockholms stad äger marken men den nyttjas av föreningarna runt gården.

Beskrivning

Entré och inre hall:

Välkomnande entré med garderob och gott om avhängningsyta för ytterkläder och skor. På golvet vid entrén ligger ett grått stengolv. Härifrån kommer vi vidare in till den stora inre hallen, ett majestätiskt rum med pampig takhöjd och härlig karaktär! Rummet bjuder på vackra originaldetaljer såsom höga golvsocklar, vacker fiskbensparkett samt en öppen spis. I taket hittar vi infällda spotlights som lyser upp rummets vitmålade väggar. 

Tvättstuga:

Tvättstuga med angränsande förvaringshall. Här finns en stor tvättmaskin och torktumlare med praktisk bänkyta ovan och hyllplan. Du kan med fördel använda dig av förvaringshallen till torkning av din tvätt eller bygga om den till en walk-in-closet. På golvet ligger ett grått stengolv och väggarna är målade i en vit kulör.

Badrum 1:

Stort badrum som är utrustat med en rejäl dusch med glasvägg, badrumskommod med spegelskåp ovan, wc och handdukstork. Nedtill ligger en grå klinker med inbyggd golvvärme och väggarna är kaklade i grått. I taket finns infällda spotlights. 

Badrum 2:

Bostadens andra badrum bjuder även detta på en stor dusch, wc, handfat med spegelskåp samt handdukstork. Badrummet är helkaklat i ljusblått med klinker på golv.

Kök:

Ljust och trevligt kök med stora arbetsytor för den matlagningsglade. Skåpluckor i vit högglans med bänkskivor i ek. Rummet är utrustat med kyl & frys, ugn med spishäll ovanpå, inbyggd mikrovågsugn samt en generös diskmaskin. Köket erbjuder ett trevligt ljusflöde från det spröjsade fönsterpartiet och här finns plats för ett matbord med utsikt över grönområde och lekplats. Väggarna är målade i vitt med en Josef Franck tapet från Svenskt Tenn och nedtill ligger ett stenmönstrat laminatgolv. 

Matsal/sällskapsrum:

Elegant matsal med angränsande serveringsgång med serveringsskåp i original samt en rymlig garderob som erbjuder förvaring. Rummet löper som en fortsättning till vardagsrummet med goda siktlinjer till vackra fönsterpartier i två väderstreck. Även i matsalen finns ett stort fönster med djup fönsternisch och vackert elementskydd i original. Väggarna går i ljusgrått och nedtill ligger en vacker fiskbensparkett.

Vardagsrum:

Vardagsrummet tillhör bostadens absolut pampigaste rum med utgång mot balkongen i soligt västerläge. Rummet ligger i ett trevligt gavelläge med härligt ljusinsläpp från två väderstreck genom stora spröjsade fönsterpartier med djupa fönsternischer och vackra detaljer såsom elementskydd i original nedtill. När du kommer in i rummet slås du direkt av takhöjden om 2,9 meter vilket tillsammans med de höga socklarna och takrosetten upptill ytterligare bidrar till den pampiga atmosfären. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett i vacker kontrast till de vitmålade väggarna.

Balkong:

Mysig balkong i soligt västerläge med sjöutsikt mot Mälarens glittrande vatten i söder. Här har du sol från tidig eftermiddag till sen sommarkväll. Balkongräcke i svart smide och ett snyggt teakgolv nedtill där du med lätthet får plats med ett café-set med tillhörande stolar.

Sovrum 1:

Somna gott i detta härliga sovrum, fyllt med ljus från det stora fönsterpartiet i västerläge. I detta rum finns många vackra detaljer välbevarade, såsom höga golvsocklar, djupa fönsternischer, vitt elementskydd och en vacker fiskbensparkett nedtill. Rummet bjuder också på en stor garderob med skjutdörrar i spegelglas. För att ytterligare skapa en ljus och behaglig atmosfär är väggarna målade i en vit nyans.

Sovrum 2:

Ljust och trevligt sovrum med generös takhöjd och trevliga originaldetaljer i form av höga golvsocklar och djupa fönsternischer. Precis som i bostadens första sovrum finns här en stor garderob med skjutdörrar i spegelglas. Ljuset flödar  in genom ett stort fönsterparti i västerläge. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

Utförda renoveringar interiör:

Under 2018 renoverades ytskikt med bland annat målning av väggar, tak samt skåp. Platsbyggda Garderober sattes in i sovrummen samt parketten slipades och lackades. Ett praktiskt stengolv lades in i hall och förråd, förbättring av belysningen i taket hall samt tvättstuga/förråd. Under 2018 byggdes tvättstugan, samt renovering och utbyggnation av det nya badrummet (badrum 1).

Om fastigheten:

Norr Mälarstrand och alla tvärliggande gator räknas till Kungsholmens absolut mest praktfulla gator, inte bara på grund av dess utmärkta läge precis med Riddarfjärdens vatten. Också funkishusen som smyckar den breda gatan gör skäl för epitetet. 

Allt som byggdes 1930 var dock inte funkis, utan en del av tjugotalsklassicismen dröjde sig kvar, och så i allra högsta grad på fastigheten Pontonjären 3 som ritades av arkitekt Josef Östlihn. Här är fasaden slätputsat i grön kulör och fönstren är vitmålade med tre glas i varje båge. Detta är dock ett väldigt påkostat hus vilket vi ser på den fina fiskbensparketten, takhöjden som är något högre än i vanliga 20-talshus och även tre fönsterbågar i rad på vissa av fönstren. 

Renoveringar:

Huset övertogs av föreningen 1996. Det gick inte att få fram någon fullständig information om reparationer och renoveringar före 1996.

Stammar för vatten och avlopp  • Köksstammar i lägenheterna med nr 10X4 i föreningens register (1X04 i det nationella registret) byttes 1992 eller 1993. Köksstammar i övriga lägenheter är bytta under 1970-talet.  • Badrumsstammar i lägenheterna med nr 10X3 till 10X6 i föreningens register (1X03 och 1X06 i det nationella registret) är utbytta 1997.  Badrumsstammar i lägenheter med nr 10X1 och 10X2 i föreningens register (1X01 och 1X02 i det nationella registret) är utbytta 2018.  • I lägenheter med nr 10X1 enligt föreningens register (1X01 i det nationella registret) byttes stam i separat WC 1997.  • Byte av de stammar som installerades på 1970-talet ligger i vår långtidsplan för renoveringar. Elstigar  • All el utom i källaren byttes ut 1997  • El i källaren är utbytt före 1996. Kablar och komponenter är dock ”moderna” och fn finns ingen anledning till byte   

Fasader  • Samtliga fasader har helrenoverats o Fasaderna mot Pontonjärgården renoverades år 2000 o Fasaderna mot Baltzar von Platens gata och Pontonjärgatan renoverades år 2005   

Fönster  • Fönstren besiktigades 2011. Träet var i gott skick och efter provrenovering av ett antal fönster beslutade föreningen att renovera i stället för att byta ut. Föreningen ansvarar för underhållet av karm och ytterbåge, vilka alltså omfattades av renoveringen.  • Renoveringens Fas 1 genomfördes sommaren 2012 och omfattade alla fönster mot Pontonjärgården samt fönstren mot Pontonjärgatan och Baltzar von Platens gata på våningarna 5 och 6. Övriga fönster ingick i Fas 2 som genomfördes under 2013.   

Tak  • Mot gatan lades taket under skifferplattorna om 1999 och skiffret lades tillbaka  • Mot gården lades taket om före 1996  

Grund och dränering  • Hösten 2009 isolerades grunden i hörnet Baltzar von Platens gata/Pontonjärgatan och denna isolering är under regelbunden bevakning   

Trappuppgång  • Helrenoverades år 2009  • Säkerhetsdörrar installerades år 2018   

Hiss  • Hisskorgen helrenoverades år 2009  • Hela hissmaskineriet byttes ut våren 2011   

Uppvärmning  • Fjärrvärme  • Undercentralen byttes ut år 2003   

Ventilation  • Självdrag och spaltventiler i alla lägenheter  • Endast kolfilterfläkt är tillåten i kök utom på plan 6 där man på egen bekostnad kan få tillåtelse att ansluta köksfläkt till imkanal efter att denna – också på egen bekostnad – tätats, besiktigats och godkänts.   

Tvättstuga  • Helrenoverades år 2000  • En tvättmaskin är från 2007 och en från 2015  • Ny torktumlare installerades i december 2011

Närområde:

Välkommen hem till Baltzar Von Platens gata 6. Här bor du med direkt närhet till både natur och stadspuls då du har attraktiva Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten och båtliv rakt ner för gatan. I området finner du även många populära restauranger såsom Rådhusbaren, Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen. Här finns även Grönskande Kronobergsparken, Rålambshovsparken och Pontonjärparken inom kort gångavstånd. Kungsholmstorg har ett rikt utbud av service, restauranger, caféer och shopping. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. Goda kommunikationer med innerstadsbussar samt närliggande T-bana Rådhuset. På ett par minuters promenad når du även Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med fullt utbud av service och flertalet butiker. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och innerstadsbussar. För dig som gillar träning finns flertalet träningsanläggningar och såklart den trevliga löprundan runt Kungsholmens glittrande vatten.

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60