Hammarby Sjöstad - Stockholm


Heliosgatan 56, 5 tr


Heliosgatan 56, 5 tr

Hammarby Sjöstad

Möjlig 4:a med dubbla balkonger och sjöutsikt!

Högt upp i huset på våning 5 med hiss finner ni denna unika 3:a på hela 94 kvm i populära Hammarby sjöstad. Denna bostad är sällan till salu i föreningen och erbjuder två rejäla balkonger med olika sollägen samt trevlig sjöutsikt över glittrande vatten. Bostaden erbjuder en perfekt disponering med en social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här samspelar sociala sällskapsytor som lockar till umgänge och här finns även möjligheten att bygga ett extra sovrum för att omvandla bostaden till en 4:a. I anknytning till vardagsrummet finns en av två balkonger med en fantastisk sjöutsikt. Den andra balkongen ligger i anslutning till ett av bostadens sovrum. De rymliga sovrummen erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. I ett av sovrummen finner ni en anslutande stor klädkammare/walk-in closet alternativt hemmakontor. Här bor du i en marin miljö samtidigt som du har promenadavstånd till Söder och Sickla köpkvarter.

Fakta

Adress:
Heliosgatan 56, 5 tr
Område:
Hammarby Sjöstad, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Sofia
Lägenhetsnummer:
99-2420-1-34-3  /  1304
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.15856%
Andelstal avgift:
1.09049%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2008
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Installation av Bergvärme 2020, Solcellsanläggning installerad 2019
Balkong:
2 stycken Balkonger
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen har ComHem som leverantör av kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Telenor är leverantör av bredbandstelefoni och Internet. Bredband ingår i avgiften samt TV, grundutbud ingår (Comhem)
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-12-10
73 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
4 800 kr/år
3 000 kr/år
7 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

HSB Brf Sjöresan i Stockholm
769611-7485
Ja
Nej

Om föreningen:

HSB Brf Sjöresan

Föreningen äger fastigheten Sjöresan med adresserna Heliosgatan 50, 56, 58 och 60 samt Hammarby Kaj 42. Föreningen består av 99 lägenheter, samtliga upplåtna bostadsrätt, samt tre lokaler vilka alla är uthyrda i dagsläget. Föreningen är en s.k. äkta förening och äger marken.


Utförda renoveringar:
2021 - Behandling av trädäcket. OVK besiktning. Stamspolning genomförd.
2020 - Nytt värmesystem med bergvärme, värmeåtervinning och solceller
2019 - Målat om alla spaljéer
2017 - Renoverat lekparken på trädäcket
2016 - Ommålning av entréer
2015 - Relining av dagvattenledning på trädäcket på våning 3
Rengörning och behandling av trädäcket på plan 3
I dagsläget är inga större renoveringar beslutade (kontrollerat 2022-06-01).

TV och Bredband:
Föreningen har ComHem som leverantör av kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Vill man utöka sitt utbud ringer man till ComHem eller går in på deras hemsida.
Dom har Telenor som leverantör av bredbandstelefoni och Internet. Bredband ingår i avgiften samt TV, grundutbud ingår (Comhem)

Parkering:
Garage finns med totalt 58 platser, varav 12 st med möjlighet för laddning samt en MC-plats. HSB har hand om administration och kö, vid intresse kan medlemmar ställa sig i kö via HSB:s portal.
1500 kr/månad, +500 kr/månad för elplats. MC-platsen kostar 240 kr/månad.

Gemensamma utrymmen:
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och en stor tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum och en mangel.

Föreningen har en föreningslokal som medlemmar kan hyra mot en avgift för övernattning, middagar och barnkalas.
Gemensam gård / uteplats

Föreningen har en innergård med trädäck, planteringar och lekplatser.

Medlemskap HSB:
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500kr/person och årsavgiften är ca 150kr/hushåll. (Halvårsavgift ca 75kr/person). Ansökan görs hos Medlemskapsregistret på 08-785 35 55.

Föreningen har kollektivt upphandlat elavtal med debitering per lägenhet, inget eget elavtal krävs för medlemmen.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 208 kr som betalas av köparen.
De tar även ut en pantsättningsavgift på 483 kr.

Föreningen accepterar delat ägande.
Juridisk person accepteras ej.

Förenings hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/sjoresan/

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med gott om förvaring i en rymlig klädkammare/förråd samt även bakom praktiska garderober med skjutdörrar. Hallens väggar är målade i en vit kulör och på golvet ligger en ljus parkett.

Kök/ Vardagsrum:

Luftigt kök och vardagsrum i en social öppen planlösning samt utgång till balkongen med vacker sjöutsikt. I köket och vardagsrummet finns det gott om plats för en rejäl soffgrupp med tv hörna samt ett stort matbord med plats upp till 8 personer. Rummets väggar är målade i en ljus sober kulör och på golvet ligger enhetliga ljusa parkettgolv. Köket har vita köksluckor och är utrustat med diskmaskin, spis, ugn, mikro, fläkt, helkyl och helfrys.

Balkong med sjöutsikt:

Magisk balkong som nås via vardagsrummet som erbjuder en härlig sjöutsikt och har plats för loungemöbler och planteringar. 

Master bedroom med anslutande Walk in closet:

Rymligt master bedroom med anslutande walk in closet som erbjuder gott om förvaring samt en anslutande balkong i soligt söderläge. Sovrummet är rymligt och har gott om plats för en dubbelsäng, skrivbord och ytterligare garderober. Sovrummet har målade väggar i en sober blå kulör med parkettgolv.

Balkong mot innergård:

Rymlig balkong som vetter mot föreningens innergård. Balkongen har gott om plats för ett rejält matbord, loungegrupp och planteringar. Här kan du njuta av många soltimmar då balkongen ligger i ett soligt söderläge!

Sovrum 2:

Rymligt sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Det andra sovrummet har målade väggar i en sober blå kulör och ljusa parkettgolv. Här finns gott om plats för både en större säng, skrivbord samt plats för garderober.

Badrum:

Helkaklat badrum med sandfärgad klinker på golv och sandfärgat kakel på vägg. Badrummet är utrustat med infällda spotlights i tak, wc, duschhörna, handdukstork samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. 

 

 

 

Närområde:

Välkommen hem till Sjöstaden,

Hammarby Sjöstad är en utav Stockholms nyare stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med närheten till natur. I området finns trevliga promenadstråk längs vattnet. Välutbyggd service med flertalet restauranger och butiker, träningsanläggningar, bibliotek, kyrka, barnomsorg samt skolor.

Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla till Solna via Gullmarsplan, Liljeholmen och Alvik. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är kostnadsfri. M/S Emelie Hammarby Sjöstad med utgångspunkt från Nybroviken, resan går via Djurgården och Saltsjöqvarn. Nya tunnelbanan byggs ut där närmast t-bane nedgång kommer att vara vid Luma i Sjöstan/Södermalm samt Sickla köpkvarter i Nacka. Se mer info på www.nyatunnelbanan.se

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Heliosgatan 56, 5 tr

Välj en tid för visning nedan
2022-08-18
2022-08-21

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Heliosgatan 56, 5 tr

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Ia Eek
Fastighetsmäklare
070-240 77 44