Nedre Kungsholmen/ Kungsholmstorg - Stockholm


Kungsklippan 12, 3 tr, Accepterat pris


Såld

Kungsklippan 12, 3 tr, Accepterat pris

Nedre Kungsholmen/ Kungsholmstorg

Välplanerad gavel 3:a med solig balkong i sydvästläge!

Välkommen hem till denna ljusa och välplanerade gavel 3:a som måste upplevas på plats! Bostaden erbjuder en magisk balkong i sydvästläge med många soltimmar och sociala sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Här finns även två rymliga sovrum med gott om förvaring samt ett helkaklat badrum i stilrena färgval med praktisk kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Bostaden har en vacker genomgående fiskbensparkett, stora fönsterpartier och en luftig takhöjd. Kungsklippan är en central oas där du bor på lugnt läge i stor och välskött förening som äger marken. Entrén har 3 st hissar som har plats för barnvagn. Tunnelbana finner du precis utanför porten och på några minuters promenad når du centralstationen, Arlanda express och city. I området ligger även trevliga Norr Mälarstrand med dess glittrande vatten samt Kungsholmstorg med sitt breda utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finner du ett stort utbud av skolor som Eiraskolan, Kungsholmens gymnasium och flertalet förskolor.

Fakta

Adress:
Kungsklippan 12, 3 tr, Accepterat pris
Område:
Nedre Kungsholmen/ Kungsholmstorg, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0038 & 0039  /  1306
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0018
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1934-1938
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
2 stycken förråd, 1 i källarplan samt 1 i entréplan
TV- Internetutbud:
kabel-TV (ComHem). obligatorisk avgift för Bredband 700/1000 Mb/s tillkommer med 51 kr/mån(Ownit)
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-08-05
213 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
4 800 kr/år
3 600 kr/år
3 000 kr/år
11 400 kr/år

Förening

BRF Kungsklippan i Stockholm
702001-2253
Ja
Nej

Om föreningen:

Kungsklippan är Sveriges näst största bostadsrättsförening

Föreningen har 1031 st lägenheter och 47 st hyreslokaler. De allra flesta lägenheterna är på 1-2 rum, men det finns också större lägenheter. Föreningen är en äkta förening som äger marken.

Under åren 1934-1938 uppfördes tolv huskroppar: först Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, därefter Pipersgatan 16-18 och Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25, slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. På grund av sin storlek, sitt utmärkta läge och sina ljusa lägenheter med alla moderniteter blev Kungsklippan snart HSB:s ”flaggskepp”.

Den 29 mars 1934 bildades föreningen Kungsklippan. 

På Kungsklippan 12 finns 3 stycken hissar som även rymmer en barnvagn.

Utförda renoveringar:

2018 Renovering av gård bakom Pipersgatan 16-18 och värmejustering samt utbyte av undercentral
2017 OVK och upprustning av grönområden på Kungsklippan
2015 Inventering och spolning av stammar och installation av avluftare i värmesystem
2013-2014 Nya elmätare
2008-2013 Samtliga fastigheter fasadrenoverades
2008 Trapphus och entréer målades
2005 Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar
2003 Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades
2000-2002 Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut
2000-2002 Tak och terrasser reparerades
2003-2009 De fyra tvättstugorna moderniserades
1998-2001 Elsystemet moderniserades helt
1994 Fönster och balkongdörrar byttes ut
Avloppsstammar till lägenheterna byttes ut i slutet av 70-80-talet

Kommande renoveringar:

Stambyte i föreningen, detta är inplanerat till 2025 på adressen Kungsklippan 12.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med gott om förvaring i praktiska garderober samt ytterligare plats för avhängning av ytterkläder samt skor. Hallens väggar är målade i en beige kulör och på golvet ligger ett stilrent mörkt klinkergolv.

Kök: 

Fullt utrustat kök med rejäla bänkytor och förvaringsmöjligheter i över samt underskåp. Köket har grå köksluckor, bänkskiva i sten samt klinker som stänkskydd. Köket är utrustat med gasspis, varmluftsugn, diskmaskin, fläkt, mikro samt kyl & frys. Väggarna är målade i en beige kulör och på golvet ligger ett vackert målat schackrutigt golv.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med gott om plats för sociala tilltställningar och vardagsmys. Rummets väggar är målade i en beige kulör och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Vardagsrummet angränsar mot bostadens kök och rymmer både ett rejält matbord samt en större soffgrupp. Vid matplatsen så sitter det infällda spotlights i tak samt här finns ytterligare förvaring bakom praktiska skjutdörrsgarderober.

Balkong:

Trevlig balkong i soligt sydvästläge som erbjuder sol från förmiddag till kväll. På balkongen finns det plats för både en loungegrupp samt bord och på golvet ligger ett nytt trallgolv. 

Sovrum 1:

Master bedroom ligger i ett ljust gavelläge och härifrån nås bostadens trevliga balkong i soligt sydvästläge. Sovrummets väggar är målade i en beige kulör och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Här finns även bra förvaringsmöjligheter i praktiska garderober runt sängen. 

Sovrum 2:

Mysigt sovrum med vita och ljusrosa väggar och vacker fiskbensparkett på golv. I sovrummet så finns det en garderob samt gott om plats för både en rejäl säng och skrivbord.

Badrum:

Helkaklat badrum i stilrena färgval med vitt kakel på vägg och mörk klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med en rejäl duschhörna med vikbara duschväggar i glas, spegel, infällda spotlights i tak, wc, kommod med handfat samt tvättmaskin.

Närområde:

Välkommen hem till attraktiva Kungsholmen. Här bor du på trevligt läge på central adress med vackra promenadstråk längs med vattnet vid Norr Mälarstrand. Du har även Fridhemsplan med all tänkbar service och oslagbara kommunikationer i direkt närhet. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matbutiker, shopping och gym. 

I området finner du flertalet matbutiker som ICA kvantum vid Fleminggatan, ICA supermarket vid kungsholmstorg samt Coop Rådhuset.

Från Rådhuset går tunnelbanans blå linje och Fridhemsplan har även grön linje samt flertalet linjebussar. Du når även 3:ans buss, T-centralen med Arlanda Express finns en kort promenad bort. 

Här finns även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor.

 

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60
Marcus Nilsson
Mäklarassistent
073-440 20 20