Kungsholmen - Stockholm


Fridhemsgatan 3, 7 tr


Såld

Fridhemsgatan 3, 7 tr

Kungsholmen

Välplanerad 3:a med balkong i sydvästläge och fungerande eldstad!

Högst upp i huset med hiss finner ni denna mysiga och välplanerade 3:a med solig balkong i sydvästläge och fungerande eldstad! Bostaden erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp och har många vackra bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, luftig takhöjd och fönsterbänkar i marmor. Föreningen har en magisk takterrass med lokal/relax, pentry, grillar och bastu. Ifrån den stora terrassen i syd-sydväst njuter man av en minst sagt magisk utsikt över Riddarfjärdens glittrande vatten! Föreningens fastighet ligger i korsningen Fridhemsgatan och Norr Mälarstrand. Här bor du i en lugn och grönskande oas med Rålambshovsparken och Riddarfjärdens vatten precis runt hörnet. Centralt läge med goda kommunikationer (grön och blå t-bana, buss 1, 3, 4 m fl) samt utmärkt shopping, serviceutbud och trevliga restauranger. Brf Hängboken är en mycket välskött, äkta förening som äger marken. Fastigheten är renoverad och i mycket gott skick.

Fakta

Adress:
Fridhemsgatan 3, 7 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
420361  /  1701
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.65360%
Andelstal avgift:
1.76%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1938-1939
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Fungerande eldstad
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen är ansluten till ComHem och Ownit.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-05-28
183 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
4 200 kr/år
1 800 kr/år
6 000 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Hängboken i Stockholm
769605-0108
Ja
Nej

Om föreningen:

Välkommen till BRF Hängboken, belägen på Fridhemsgatan 1 och 3 invid Rålambshovsparken på Kungsholmen. Namnet på föreningen syftar på den imponerande hängbok som växer intill huset invid Norr Mälarstrand. Föreningen fick köpa fastigheten 2010 och är registrerad ägare sedan den 8 september 2010.

Kabel-TV och Internet

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Föreningen är ansluten till ComHem och Ownit.

Gemensamma utrymmen:

I källaren finns två bokningsbara tvättstugor med torkskåp och elmangel samt var sitt tillhörande torkrum. Mellan tvättstugorna finns en mindre spontantvättstuga som inte kan bokas eller ska användas tillsammans med bokad tvättstuga. Bokning av tvättstugor sker med hjälp av ett RCO-system med nyckelbrickor.

Längst upp i huset finns en gemensam nyrenoverad möblerad takterrass på ca 80 kvm med tillhörande vinterisolerat uterum med pentry. Utsikten i söderläge över Riddarfjärden och söders höjder är magnifik. I anslutning till uterummet finns bastu med tillhörande omklädningsrum och dusch. Dessutom finns till varje trapphus en mindre möblerade takterrass om cirka 25 kvm i västerläge som kan bokas.

Varje lägenhet har ett förråd i källarplanet. Här finns även cykelrum samt miljöhus där boende utöver hushållssopor kan lämna bland annat glas och papper för återvinning.

Renoveringar:

2021 - Renovering av hissar, ommålning av franska balkongtaket.
2020 - Plantering av träd, lackering av entréportar, brandskyddskontroll, byte av tvättmaskin i tvättstuga 2, OVK slutgodkänd.
2019 - Rensning av ventilation, ny torktumlare i tvättstuga 2.
2018 -  Ny torktumlare i spontantvättstuga, godkänd radonmätning, polering av marmorgolv.
2017 - Stamspolning, nytt tvättbokningssystem.
2016 - Ny tvättmaskin i spontantvättstuga, Omläggning av tak.
2014 - Renovering av entréportar, brandskyddskontroll, renovering av fönster.
2013 - Uppgraderad trappbelysning, takläggning över över gångbryggan, ombyggnation av bakgård.

Stambyte:
Stambyte gjordes mellan 2001 och 2005. Därefter har stamspolning gjorts 2017.

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med mönstrad tapet på vägg och linoleummatta på golv. I hallen finns det gott om förvaringsmöjligheter i två rymliga klädkammare.

Toalett:

Separat toalett med WC, handfat samt spegel. Väggarna är vitmålade och klinker på golv.

Duschrum:

Helkaklat duschrum med klinker på golv och vitt kakel på vägg. Duschrummet är utrustat med duschhörna, handfat samt spegelskåp. Här är det även förberett för att sätta in en tvättmaskin om så önskas.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med gott om plats för både ett rejält matbord samt större soffgrupp. Här finns många charmiga attribut som fungerande eldstad, vacker fiskbensparkett samt stora fönsterpartier med fönsterbänkar i marmor. Från vardagsrummet nås bostadens trevliga balkong i sydvästläge.

Balkong:

Solig balkong i sydvästläge med många soltimmar under dagen samt kväll. Här finns gott om plats för planteringar och ett caféset. Balkongen är utrustat med en skyddande markis.

Kök:

Smart planerat kök med gott om förvaring i serveringsskåp i original. Väggen mellan kök och vardagsrum kan tas upp för att skapa en öppen planlösning. Köket har vita väggar samt tapet, linoleummatta, vitt kakel som stänkskydd och är utrustat med diskmaskin, spis & ugn, fläkt, kyl & frys. 

Sovrum 1:

Mysigt sovrum med fiskbensparkett på golv och vita väggar. Här finns plats för en dubbelsäng och garderober.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet ligger i anslutning mot vardagsrummet och här finns plats för en säng och garderober. Sovrummet har fiskbensparkett på golv och vita väggar.

 

Välkommen till mysiga Fridhemsgatan, belägen centralt på Kungsholmen. Här bor du precis intill Rålambshovsparken fylld med aktiviteter under sommarhalvåret såsom boule, amfiteater och badstrand. Från parken sträcker sig en av Stockholms finaste paradgator Norr Mälarstrand hela vägen till Stockholms stadshus. Stanna till och ta en god drink på Mälarpaviljongen eller varför inte äta en god middag på restaurang Trattorian.

Du når Stockholm centralstation endast 20 minuter till fots. Fridhemsplans tunnelbana med både blå och grön linje nås inom cirka fem minuter. Här stannar även stadsbussarna 1, 3 och 4 till. Välkommen till ditt nya hem!

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60