Såld Välkommen hem till denna väl disponerade 2:a i välskött förening!

Klippgatan 12 A

Solna Centrum

Välkommen hem till denna väl disponerade 2:a i välskött förening!

Välkommen till denna väl disponerade 2:a med renoveringschans för att sätta din prägel på bostaden! Du välkomnas in i det ljusa och öppna vardagsrummet med stort fönsterparti i sydväst läge. Vardagsrummet erbjuder plats åt socialt umgänge och en större soffgrupp. Vidare i det rymliga sovrummet erbjuds bra förvaring i de platsbyggda garderoberna. Köket är i bra storlek och har plats för matbord framför fönstret. Badrummet kommer renoveras i och med kommande stambytet. Inför renoveringen kommer köparen ha möjlighet att själv bestämma hur badrummet ska se ut med eventuella tillval osv.

Brf Vimpeln är en välskött och solid förening med mycket god ekonomi, låg belåning och låga avgifter. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, garage, parkeringsplats och en trevlig och välskött innergård. Här bor du ett stenkast från Solna Centrum som nås på ca 5 minuter samt kommunikationer med tunnelbana, tvärbana och busstorg. För dig som vill åt naturen ligger detta inom promenadavstånd.

Fakta

Adress:
Klippgatan 12 A
Område:
Solna Centrum, Solna
Kommun:
Solna
Lägenhetsnummer:
1003  /  1005
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.0086000%
Andelstal avgift:
0.84784%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1965
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tv via Sappa. Bredband via Stockholms stadsnät 1000/100 Mbit/s. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 200 kr/månad för både TV och bredband.
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, samt en obligatorisk avgift om 200 kr för basutbud tv och bredband.
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Brf Vimpeln
769604-5124
Ja
Nej

Om föreningen:

Föreningens namn:

Brf Vimpeln

Föreningens organisationsnummer:

769604-5124

Tillåter föreningen delat ägande?

Ja 

Antal lägenheter:

102 st , varav 97 st upplåts med bostadsrätt och 5 st upplåts med hyresrätt.

Antal lokaler:

1 st

Byggår:

1965

Äger föreningen marken:

Ja

Allmän information:

Bostadsrättsföreningen Brf Vimpeln bildades 1999-06-21 och fastigheten byggdes 1965. Fastigheten Vimpeln 13 är belägen på Klippgatan 12 A, B och C, i Solna.

Föreningens planerade och utförda renoveringar

Föreningen har låtit upprätta en underhållsplan. Förberedande arbete för kommande stambyte har påbörjats.

Utförda renoveringar/förbättringar:

Inför bildandet av bostadsrättsföreningen på 90-talet renoverades badrum med byte av avloppsstammen (grodan), balkonger samt fasader. Föreningen har sedan bildandet av bostadsrättsföreningen 1999-06-21 fortsatt sitt arbete med att årligen förädla förvaltningen av föreningens fastighet:

2022: Planerat stambyte (arbete påbörjas preliminärt hösten 2022)
2021: Uppfräschning av muren och staketet på parkeringsdäcket.
2020: Renovering och byte av alla tre hissar.
2018: Besiktning av balkonginglasning samt stamspolning genomfördes.
2015: Tvättstuga, utbyte av torkskåp, 4 tvättmaskiner samt en torktumlare.
2014: Renovering av garaget samt ny torktumlare tvättstuga.
2013: Målning och underhåll av taket, högtrycksspolning av avloppen i B-porten.
2012: PCB sanering inklusive asbestsanering på balkongerna. Stamspolning A-porten.
2011: Obligatorisk ventilationskontroll. Upphandling av PCBsanering (omfattar även asbestsanering på balkongerna).
2010: Renovering av p-platser.
2009: Stockholms Stadsnät blir ny leverantör av bredband och TV. Två nya tvättmaskiner till tvättstugan. Målning balkongsidor. Stamspolning.
2008: Centralt inköp av el. Energideklaration insänd och klar.
2006: I den ena av de två tvättstugorna har två nya torktumlare installerats, en mangel har även bytts ut. Ventilationsstyrningen har bytts ut.
2003: Renovering av hissar.

Gemensamma utrymmen:

Till lägenheten hör ett förråd. Det finns två stycken mycket moderna tvättstugor med torkrum och mangelrum samt cykel och barnvagnsrum, samtliga avgiftsfria. Dessutom förfogar föreningen över styrelserum. Förvaringsplats av bildäck, verktyg samt ett matförråd kan hyras för 50:-/mån.

Parkering:

Föreningen har 24 st parkeringsplatser, kostnad 250 kr/mån och 28 garageplatser, kostnad 600 kr/mån. Det finns även ett fåtal MC-platser, kostnad 200 kr/mån. F.n. är det inga lediga platser. Kort kö.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande hall i öppen planlösning till vardagsrummet med gott om förvarings möjligheter. Hallens väggar är ljust tapetserade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum med stor sällskapsyta och plats för en rejäl soffgrupp. Vardagsrummets väggar är ljust tapetserade och på golvet ligger en vacker stavparkett.

Kök:

Utrustat kök med fläkt, vask, ugn, gjutjärnsspis, kyl samt frys. Kökets väggar är ljust tapetserade och på golvet ligger ett linoleumgolv. Framför fönstret finns det plats för ett matbord.

Sovrum:

Rymligt sovrum som nås från köket samt vardagsrummet. Sovrummet har ett linoleumgolv och beige randiga väggar. Sovrummet är utrustat med tre garderober samt ett linneskåp.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och klinker på golv. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om så önskas.

Närområde:

Här bor ni med ett optimalt läge med närhet till Brommaplan. Där finns goda kommunikationer samt ett brett serviceutbud med allt man kan tänkas behöva. Med tunnelbanans gröna linje tar ni er till City på ca 15 min. Området är även mycket uppskattat tack vare de trevliga omgivningarna vid exempelvis Åkeshofs slott, Lillsjön & naturreservatet Judarn med promenadstråk och löpslingor.

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare