Kungsholmen - Stockholm


Parkgatan 14


Kommande försäljning

Parkgatan 14

Kungsholmen

Smakfullt renoverad sekelskiftes 2:a med fungerande eldstad och balkong i söderläge!

Missa inte chansen att förvärva denna smakfullt renoverade sekelskiftes 2:a med fungerande eldstad och balkong i soligt söderläge! På Parkgatan bor du på lugnt läge i representativ fastighet anno 1898. Bostaden är genomgående och erbjuder en grönskande utsikt över vackra Kronobergsparken. Här har inget lämnats åt slumpen då ytskikt så som väggar, tak, golv, el och kök är nyrenoverade i sann sekelskiftesanda. Vem har inte drömt om att få njuta av vackra sekelskiftesattribut som breda stuckaturer, takrosetter, höga golvsocklar, luftig takhöjd över 3 meter, vackra trägolv, dörröverstycken och pampiga pardörrar. Köket har sobert mörkblå köksluckor och är fullt utrustat med integrerade vitvaror, exklusiva bänkskivor i marmorkvarts samt har gott om förvaringsmöjligheter. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och har gott om förvaring i platsbyggda garderober. Badrummet är helkaklat och har en praktisk tvättmaskin. Föreningen är stabil och välskött, äger marken samt har många renoveringar utförda.

Fakta

Adress:
Parkgatan 14
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
3013  /  1103
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.46674
Andelstal avgift:
2.46674
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1898
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong i söderläge
Eldstad:
Fungerande eldstad
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och till bredband via Telenor.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-12-05
152 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
2 400 kr/år
6 000 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Vårdtornet 8
769604-2170
Ja
Nej

Om föreningen: 

Brf Vårdtornet 8. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av adresserna Inedalsgatan 2 och Parkgatan 14. I föreningen finns 44 stycken lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen har även 3 st hyresrättslokaler som inbringar intäkt.

Föreningen köpte fastigheten år 2000 och äger marken.

Belåning per kvm: 2738 kr/kvm enligt årsredovisning 2021.

Gemensamma utrymmen:

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren på Parkgatan vilken man når från innergården. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Det finns även en trivsam innergård med trädäck, blommor, utemöbler, grill och cykelställ. Föreningen har även 2 stycken piskbalkonger med vacker utsikt över takåsar.

Utförda renoveringar:

1995 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och bad.
2002 åtgärdades gårdens tätskikt.
2003 renoverades fasaden och balkonger. Samma år målades fönster om.
2004 renoverades trapphus.
2005 installerades ny värmeväxlare och värmeanläggningen justerades.
2009-2010 byttes maskiner i tvättstugan ut.
2012-2013 genomfördes upprustning av gården samt uteplatser och balkonger för vissa lägenheter.
2013 renoverades balkongdörrar och fönster.
2018 utfördes relining och tätning av tre brunnar samt ventilationsgenomföring. Takstegar monterades för snöskottning och takunderhåll. Även barnvagnsramper monterades på Parkgatan 14 samt Inedalsgatan 2, radonmätning, reparation av golv i källarlokal, OVK.
2019 OVK i tryckeriet utförd, putsning av yttervägg där det tidigare fanns en P-mätare (Inedalsgatan) samt en yttervägg på piskbalkongen (Parkgatan 14) utförd, energibesiktning, avloppsspolning
2020 Kontrollbesiktning, yttertak, vindsluckor samt stuprör, brandsäkrat tidigare utbyggnad på vinden Inedalsgatan 2A samt gjort allmän brandbesiktning av fastigheten, hanterat vattenskada
2021 renovering av tak på Inedalsgatan 2-2a/Parkgatan 14
2022 ytskikt (golv och väggar) samt el i samtliga trapphus


Planerade renoveringar/underhåll:
2022 låssystem, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp
2023 tilläggsarbete på fasaden samt underhåll av balkonger
2024 tvättmaskiner och tvättbänkar
2025 värmeväxlare och cirkulationspump värme
2026 lysrörsarmaturer, ståldörrar och expansionskärl

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med avhängningsdel för ytterkläder samt skor direkt till höger. Vidare in i den inre hallen finns det plats för skrivbordsdel/ hemmakontor samt en byrå som erbjuder ytterligare förvaring. Hallens väggar är målade i en sober beige kulör, speglade ingångar, takhöjden är luftig med breda stuckaturer och på golvet ligger vackra furutiljor.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp och plats för både matbord samt soffgrupp. Vardagsrummet har en vacker fungerande eldstad som är klädd i Kolmårdsmarmor som lockar till många mysiga hemmakvällar. Här är även takhöjden luftig och taket pryds med både en pampig takrosett, breda stuckaturer samt speglade ingångar. Väggarna är målade i en stilsäker beige kulör och har kontrasterande höga golvsocklar som går i vitt. Rummet har även vackra sekelskiftesattribut med pampiga speglade pardörrar med dörröverstycken.

Balkong:

Trevlig balkong i rakt söderläge som vetter mot grönskande Kronobergsparken. Här får du plats med ett caféset och kan avnjuta trevliga vinkvällar med trädkronor och himmel som utsikt.

Kök:

Smakfullt renoverat kök i shakerstil med köksluckor som går i en mörkblå kulör med kontrasterande handtag och tåliga bänkskivor i marmorkvarts. Ovanför bänkskivan sitter ett stilrent vitt kakel som är lagt i förband. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, induktionshäll, varmluftsugn, integrerad mikro samt fläkt. Här finns även gott om förvaring i både över och underskåp. Kökets väggar är vitmålade och på golvet ligger vackra furutiljor. 

Sovrum:

Mysigt sovrum som vetter mot lugnt och skyddat parkläge. Sovrummet erbjuder gott om förvaring i praktiska platsbyggda garderober som är enhetligt målade i samma kulör som väggarna. Väggarna är målade i en sober gråblå kulör, takhöjden är luftig och pryds med både breda stuckaturer och pampig takrosett. Här finns även vackra attribut så som höga golvsocklar, dörröverstycken samt vackra furutiljor på golv. 

Badrum:

Helkaklat badrum med blått kakel på vägg samt klinker med golvvärme. I taket sitter det infällda spotlights och badrummet är utrustat med ett spegelskåp med ytterligare belysning. Här finns även en praktisk tvättmaskin, duschhörna med duschväggar i glas, handfat med kommod, wc samt handdukstork.

Närområde:

Välkommen hem till grönskande Parkgatan som är belägen på centralt men lugnt läge mitt på Kungsholmen. Här bor du på enkelriktad gata med lummiga Kronobergsparken som granne. På några minuters promenad når du även trevliga Kungsholms torg med vackra promenadstråk längs med vattnet vid glittrande Norr Mälarstrand. Du har även Fridhemsplan med all tänkbar service med Coop daglivs, ICA butiker, Willys, Västermalmsgallerian och oslagbara kommunikationer i direkt närhet. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matbutiker, shopping och gym. På 5 minuters promenad så når du även Birkastan med dess trevliga utbud av caféer och restauranger.

Från Rådhuset går tunnelbanans blå linje och vid Fridhemsplan finns även grön linje samt flertalet linjebussar. 1:ans buss stannar utanför porten, T-centralen med Arlanda Express finns en kort promenad bort. 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Parkgatan 14

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Parkgatan 14

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60