Kungsholmen - Stockholm


Fridhemsgatan 55


Fridhemsgatan 55

Kungsholmen

Arkitektritad 20-tals 2:a i Tulo huset!

Välkommen hem till denna arkitektritade 2:a med sjöutsikt över Karlbergskanalen. Här bor du på lugn återvändsgata i det vackra och anrika Tulohuset från 1926 som en gång i tiden var Cloettas gamla chokladfabrik. Bostaden byggdes 2008 och är i genomgående gott skick med stilrent inrett kök och badrum. Här samspelar smakfulla materialval samtidigt som många tidstypiska detaljer finns välbevarade. Lägenheten har en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, generösa förvaringsutrymmen, luftig takhöjd om 2,9 m och stora, spröjsade fönsterpartier som ger bostaden ett vackert naturligt ljusflöde. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och har gott om förvaring. Du har även en egen tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin! Föreningen som äger fastigheten är mycket välskött och har väldigt god ekonomi vilket återspeglas i den låga avgiften. Garage finns även i huset. Här bor du på attraktivt läge vid Karlbergskanalen, Birkastan, Fridhemsplan och Norr Mälarstrands vatten.

Fakta

Adress:
Fridhemsgatan 55
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
01401  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0154020
Andelstal avgift:
1.46299%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926 Ombyggnadsår 2008
Fönster:
2-glas + isolerglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Alla lägenheter har internet via fiber hos Bahnhof,100/100 Mb/s. Kostnaden för bredbandet är obligatorisk för alla och finns specificerad på hyresavin. Just nu 115 kr/mån.Digital kabel-tv från Tele2 vars grundutbud och play ingår i månadsavgiften.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), obligatorisk avgift om 115 kr/mån för bredband
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-05-06
114 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 600 kr/år
1 440 kr/år
5 040 kr/år

Förening

Brf Tulohuset/Bojen 14
769609-7026
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Bojen 14 ligger i en vacker industrifastighet från 1926 och är i mycket bra skick. Föreningen består av 46 st lägenheter som innehas med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Lägenheterna med ingång från Fridhemsgatan 55 omvandlades från kontor till bostadsrätter år 2008. De på Kungsholms strand 135b byggdes 1972 då fastigheten ombildades från industri till att bli hyreshus. Vindsvåningarna på plan 9 och 10 byggdes om till bostäder 2010.

Föreningen har en lokal för uthyrning till kommersiell hyresgäst på Kungsholms strand. 

Föreningen bygger just nu 4 st lägenheter på plan 2. När de nya bostäderna är klara och sålda så kommer föreningen att amortera av en större del av lånen.

Föreningens hemsida:

https://varbrf.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/B/Tulohuset/Hem/

Historia om fastigheten:
Fastigheten är en föredetta godisfabrik vilket finns kvar i husets speciella industrikaraktär. Många känner igen den upplysta neonskylten "Tag alltid Tulo" som suttit på gaveln mot S:t Eriksbron sedan 1955. Den är ett omtyckt riktmärke för stockholmarna och numera prisbelönt.

Utförda renoveringar Fridhemsgatan 55:
I samband med byggnationen av 11 st nya lägenheter år 2008 på Fridhemsgatan 55 byttes alla stammar och rör i uppgången, ny el drogs och frästes in i väggarna. Samtliga originalfönster totalrenoverades både invändigt och utvändigt med nytt ljudisolerat glas invändigt i den här delen av fastigheten. 

Entrén från Fridhemsgatan 55 öppnades i samband med renoveringarna i uppgången. Port, trapphus, färgsättning och belysning är utformade för att bibehålla fastighetens ursprungliga karaktär och samtidigt ge en känsla av modern design, elegans och läcker industrikänsla.

Utförda renoveringar Kungsholms strand 135B:
2015-2016 byttes stammarna i uppgången Kungsholms strand.
2017 renoverades hela trapphuset i Kungsholms strand 135 B i linje med trapphuset på Fridhemsgatan.

Övriga renoveringar:
Fönstren i hela fastigheten renoverades tidig vår 2021. Fasaden renoverades april-oktober 2021.

I samband med nybygget 2008 byttes alla stammar för lägenheterna i uppgången Fridhemsgatan 55. Under 2015-2016 byttes alla stammar i lägenheterna på Kungsholms strand 135.

Gemensamma utrymmen:

Innergård - Grannföreningen Brf Chokladfabriken har en större del av gården med egna trädgårdsmöbler. Bojen 14 har en tredjedel närmast porten från innergården. Den delen är soligast. Föreningens trädgårdsmöbler (vita) får nyttjas av föreningens medlemmar. 

Tvättstuga - Samtliga nyproducerade lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. Den gemensamma tvättstugan är belägen på plan 3 i Kungsholms strand- trapphuset och har 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. En tvättpelare som inte behöver bokas, finns utanför tvättstugan.

Parkeringsmöjligheter - Bfr Bojen 14 har varmgarage i två plan med infart från Fridhemsgatan. Kostnad för bilplats är 1 500 kronor/mån ink moms och för mc-plats 500 kronor/mån. Garageplatserna får hyras enbart av föreningens medlemmar. Det är nästan alltid några års kö för att få en plats. Garageplanen delas med grannföreningen Brf Chokladfabriken.

 Bilägare som är mantalsskriven på Kungsholmen kan söka tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad. Alternativt betalar man per timme enligt besökstaxan.

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ytterligare plats för förvaring i dubbla garderober. Hallen har luftig takhöjd om 2,9 meter med infällda spotlights i tak, vitmålade väggar samt oljade parkettgolv.

Badrum:

Smakfullt renoverat och helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och grå klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med praktiska duschväggar i klarglas, wc, stilren kommod med spegel ovan samt infällda belysning spotlights. 

Tvättstuga:

Praktisk tvättstuga med vita väggar samt grå klinker på golv samt infällda spotlights i tak. Här finns en tvättmaskin samt torktumlare och praktiska hyllplan och skåpsförvaring.

Kök:

Ett ordentligt kök för den matlagningsintresserade i ett stilrent utförande med integrerade vitvaror av hög kvalitet. Köket har ljusgrå skåpsluckor och bänkskivor samt stänkskydd i corian som ger ett exklusivt intryck. Genomgående ljusa ytskikt med vackra oljade parkettgolv och vitmålade väggar samt luftig takhöjd om 2,9 meter med infällda spotlights. Köket har integrerade vitvaror med diskmaskin, dubbel kyl & frys, ugn, induktionshäll, fläkt, mikro samt vinkyl.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum som har en social öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet har gott om plats för både en rejäl soffgrupp samt matbord. Här finns vitmålade väggar, ett stort spröjsat fönsterparti, en luftig takhöjd om 2,9 meter samt vackra oljade parkettgolv.

Sovrum:

Mysigt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt garderober. Sovrummet har en luftig takhöjd om 2,9 meter, vitmålade väggar samt en vacker oljad ekparkett på golv samt ett stort fönsterparti som släpper in ett naturligt ljus. Gott om förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober längs med ena väggen.

 

Närområde:

Fastigheten har ett synnerligen attraktivt läge med närhet till Karlbergskanalen med fina promenadstråk och grönområden. Precis runt hörnet finns Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med all dess utbud av butiker, restauranger, matvaruaffärer, banker, apotek, Systembolaget mm. En liten promenad bort når du även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken med boulebanor, café och välbesökta Smedsuddsbadet. Läget är även perfekt då du på andra sidan bron når Birkastan/Vasastan med Rörstrandsgatans trevliga restaurang och butiksstråk. Här finns även goda kommunikationer med t-banans gröna och blå linje Fridhemsplan samt ett flertal busslinjer.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Fridhemsgatan 55

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Fridhemsgatan 55

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60