Söderköping


Bottna Lillängsvägen 2


Såld

Bottna Lillängsvägen 2

Rymligt och barnvänligt med två dubbelgarage!

I gemytliga och trivsamma Bottna bara ca 25 minuter från Söderköping finns denna välskötta villa med visst renoveringsbehov. Entréplanet fördelar sig på 5,5 rum med vackra gamla trägolv samt duschrum och ett charmigt kök i äldre stil. Källaren är av typen grovkällare och kräver en hel del omsorg för att utgöra boendeutrymme. På fastigheten finns två rymliga dubbelgarage med höga portar - det ena beläget i källarplanet och det andra fristående. Det finns även en friggebod för barn eller gäster. På den huvudsakligen plana trädgården fördelad på två etage finns vackra gammaldags rabatter med perenna växter samt en hel del buskar och träd.

Fakta

Adress:
Bottna Lillängsvägen 2
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
BOTTNA 2:26
Typ:
Enfamiljsvilla
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1944 Tillbyggt med 45 kvm 1955
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Eternit + Puts
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä/Betong
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Betongplatta/Källare
Grundmur:
Betong
Eldstad:
Öppen spis med insats

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
839 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
533 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 372 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
2st om 225 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1948
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
15 600 kr/år
6 253 kr/år
2 800 kr/år
4 400 kr/år
29 053 kr/år
Enligt säljarens uppgifter för 2021. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Total elförbrukning för året var 10 162 kWh. Fastighetsskatt tillkommer.
8 874 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Friskrivning

Observera att då fastighetsägarn inte personligen bott på fastigheten sedan hon var ett barn säljs den med sk friskrivningsklausul. Denna omfattar även säljarens ansvar för sk dolda fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

ENTRÉPLAN

En fin betongtrappa med ingjutna naturstenar leder upp till huvudentrén vilken är belägen under tak.

Hall

På väggen innanför ytterdörren finns plats för avhängning. I anslutning till entrén finns även en platsbyggd garderob.

Duschrum

Här ligger våtrumsmattor på både golv och vägg. Duschrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, ett högskåp, duschhörna och i utrymmet finns ett vädringsfönster.

Inre hall

Rymlig och delvis möblerbar vilken leder vidare in till sovavdelningen. I denna inre hall finns dörren som leder ner till källarplanet.

 

 

Lounge

Detta halvrum har ett stort fönster mot söder som släpper in massor av ljus och kan användas för vilket behov man må ha. Antingen använder man det som ett mottagningsrum, eller kanske ett lekutrymme för barnen. Det skulle också kunna byggas in och bli ett sovrum. Närmast ytterväggen finns ett platsbyggt skåp.

Sovrum/Arbetsrum

Detta är det minsta av sovrummen vilket har trägolv och fönster mot öster. I rummet finns en platsbyggd garderob samt även dörr in till en egen klädkammare.

Sovrum

Väl tilltaget med trägolv och fönster mot söder. I detta sovrum finns två platsbyggda garderober.

Kök

Här finner vi gammal charm i form av en äldre köksinredning i gott skick med vita luckor och lite lägre bänkhöjd. Den maskinella utrustningen består av en spis med spisfläkt, diskmaskin samt ett kylskåp.

Matplats

I ett lite avskilt utrymme intill köket finns plats för matbordet. Här finns även en frys samt två skåp med överskåp.

Sovrum

Innanför matplatsen finner vi det tredje sovrummet vilket har fönster mot väster. Under heltäckningsmattan finns eventuellt även i detta sovrum ett trägolv. Detta master bedroom har totalt fem platsbyggda garderober, samtliga med överskåp.

Vardagsrum

Detta ljus trevliga rum med ekparkett har stora ljusinsläpp mot både söder och väster. Dubbla glasdörrar leder ut till ett uterum med stora glaspartier. 

Uterum

Uterummet har skjutbara glaspartier mellan pelare av tegel och klinker på golvet. På ena sidan leder en trappa ned till trädgården.

Matsal/TV-rum

I fil med vardagsrummet mellan loungen och vardagsrummet och med heltäckningsmatta på golvet ligger husets matsal Mellan vardagsrummet och matsalen finns dubbla vikdörrar som kan avdela. I matsalen finns en öppen spis med insats.

KÄLLARPLAN

Tillbaka i inre hallen tar vi nu trappan av trä ner till källarplanet. Detta plan är i sin helhet av typen grovkällare och används uteslutande för förvaring, tvätt och viss hobbyverksamhet. Bakom trappan finns en gammal wc med handfat vilka inte använts på många år.

Hall

Från källarhallen finns dörrar till alla övriga utrymmen. I källarhallen finns även en dörr som leder ut till en trappa och vidare upp till trädgården.

Tvättstuga

I denna finns en bänk, skåp och en tvättmaskin. Innanför tvättstugan finns ett gammalt badkar som inte använts på mycket länge.

Förråd

Här inne har bergvärmeanläggningen sin plats och det finns även gott om förvaringsutrymme.

Verkstad

Utrustad med arbetsbänkar och diverse hyllor.

Förråd

Även här finns diverse hyllor utefter väggarna.

Matkällare

Plats för sommarens skördar av godsaker och allt annat som behöver förvaras svalt.

Garage 1

Detta platsbyggda garage om ca 60 kvm är beläget i huvudbyggnadens källarplan men är endast åtkomligt utifrån via dubbla garageportar med fri höjd på ca 2,6m. I garaget finns el, vatten samt en golvbrunn och även diverse hyllor och skåp samt en arbetsbänk med verktygstavlor ovan.

Garagets längd är ca 10 m och det har en total bredd om ca 5,9 m. Framför portarna finns en gruslagd infart med plats för ett flertal bilar.

Garage 2

Detta är en helt fristående garagebyggnad med grundlagd på en betongplatta och med väggar av betong. Yttertaket är klätt med eternit och det finns även på detta garage dubbla portar. Infartshöjden är ca 3 m, invändig längd ca 9,6 m och invändig bredd ca 6,3 m. I denna byggnad finns plats för t ex hobbyverksamhet, verkstad eller kanske uthyrning av plats för vinterförvaring av t ex båtar och/eller husvagnar/husbilar eller annat.

Gäststuga

En klassisk friggebod grundlagd på plintar med liggande väggpanel och shingel på taket. En liten altan under tak välkomnar en in i stugans enda rum. 

 

Trädgård

Stor uppvuxen trädgårdstomt med gott om blommor, perenna planteringar, buskar och träd. Både med frukt och utan. I anslutning till huvudentrén finns en gruslagd yta.

Säljaren berättar

Detta är möjligheternas hus som passar såväl par som barnfamilj.   

- Stort charmigt allrum/vardagsrum med plats för många.  

- Inglasad altan som är ljus och härlig från tidig vår till sen höst. Vintertid är den utmärkt att använda som "extra kyl" t.ex till jul när man är många och platsen i kylskåpet inte räcker till.   

- Matkällare med perfekt förvaringsplats för den som gillar att safta och sylta.  

- Stort friliggande garage med plats för egen båt, husvagn, husbil alternativt en inkomstkälla vid uthyrning.  

- Dubbelgarage med gott om plats för den som gillar att meka.   

- Friggebod för övernattande gäster alternativt lekstuga till barnen.  

- Stor tomt med två äppelträd, fläderbuske och blommor av olika slag och möjlighet till egen odling av potatis, grönsaker m.m.  

- Åtta minuter med bil till Sankt Anna skola och fritidshem med stor aktivitetsyta med löparbana, hinderbana, fotbollsplan lekplats m.m.  

- Ca 300 meter till Bottna lanthandel, en "Nära-Dig" butik med autohandel,  paketutlämning (ombud för DHL och Schenker) apoteksombud, ombud för Systembolaget samt med Qstar-mack.

- Busshållplats utanför huset.  

- Närhet till bad.  

- Trevliga, hjälpsamma grannar  

- Närhet till fina svamp- och bärskogar.  

- Bygdegård med  hembygdsförening som anordnar midsommarfirande, valborgsmässofirande bingokvällar m.m. Den går även att hyra för bröllop, fester m.m.

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50