Nedre Kungsholmen - Stockholm


Ehrensvärdsgatan 4, 2 tr


Ehrensvärdsgatan 4, 2 tr

Nedre Kungsholmen

Välplanerad 30-tals 2:a i stabil förening!

Renoveringschans! På attraktiv adress invid Norr Mälarstrand ligger denna välplanerade 2:a med utsikt mot Mälaren och Västerbron. Lägenheten har en väldisponerad genomgående planlösning som ger ett härligt ljusinsläpp. Många tidstypiska detaljer finns bevarade så som luftig takhöjd och fiskbensparkett. Mycket stabil och välskött förening med en låg belåning, som äger marken och har många tunga renoveringar utförda. Här bor du med närhet till såväl vatten, grönområden och vackra promenadstråk som till restauranger, butiker och kommunikationer.

Fakta

Adress:
Ehrensvärdsgatan 4, 2 tr
Område:
Nedre Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
15  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.476
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1932
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Vid den extra stämman 2021-11-10 beslutades det att initiera ett projekt om balkonbyggnationer och ansöka om bygglov för balkonger och därefter om bygglov beviljas kalla till stämma/extra stämma om beslut att uppföra balkonger.
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen har avtal med TELE2 för kabel-tv och bredband.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Nej
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Känd avgiftsförändring:
beslutad avgifthöjning om 6% from 2023-01-01

Energideklaration

Utförd
2020-11-10
165 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
3 600 kr/år
1 440 kr/år
5 040 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Jaktvarvet 2
716418-6558
Ja
Nej

Om föreningen:  

Brf Jaktvarvet 2 (org. nr 716418-6558) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Jaktvarvet 2 år 1984. Föreningen består av ett gathus beläget på Ehrensvärdsgatan 4, och omfattar 42 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande kan accepteras med högst 2 personer och med minsta andel 10 %.

Ekonomi:

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 882 kr per kvm.  

Är det några avgiftshöjningar planerade i föreningen? Ja – beslutad och kommunicerad avgiftshöjning om 6%, from 2023-01-01. enligt styrelsen.

Utförda renoveringar:

2018 fönsterrenovering,

2017 nya entrédörrar mot gård samt säkerhetsdörr till källaren,

2014 nya grönytor mot gatan,

2012 postboxar installerades för samtliga lägenheter,

2010-2011 radonmätning och energibesiktning utförd,

2008 tvättstugan renoverades och ny maskinpark sattes in,

1999 dränering av grund,

1997 stambyte i badrum, slipning av marmorgolv i trapphus,

1994 stambyte i kök,

1987 trapphuset målades om, taket renoverades och byttes, fasader renoverades, balkonger på översta våningen renoverades.

Inga stora renoveringar är beslutade.

Övrigt:

Vid den extra stämman 2021-11-10 beslutades det att initiera ett projekt om balkongbyggnationer, och ansöka om bygglov för balkonger och därefter om bygglov beviljas kalla till stämma/extra stämma om beslut om att uppföra balkonger. Aktuell status: Bygglov har ännu inte sökts.

Byggnaden:

Kvarteret Jaktvarvet bebyggdes under åren 1930–1932 precis som merparten av kvarteren vid Norr Mälarstrand mellan Polhemsgatan och Sankt Eriksgatan. Jaktvarvet 2 på Ehrensvärdsgatan 4 stod klart för inflyttning 1932 och är ett klassicistiskt betonat funkishus i sju våningar. Byggnaden ritades 1930 av Joel Lundeqvist och kännetecknas bland annat av sin ståtliga port som omges av granit, och ett tjusigt trapphus med marmorgolv och väggmålningar. Lägenheterna är övervägande av mindre format och bjuder på fina originaldetaljer som parkettgolv, stora fönster och tidsenliga, profilerade snickerier. Fastigheten har genomgått viss ombyggnation under åren, men bevarar i hög utsträckning sitt ursprungliga utseende. 

 

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med parkettgolv, tapetserade väggar och luftig takhöjd. I hallen finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor samt ytterligare förvaring i en inbyggd klädkammare.

Kök:

Kök med gott om förvaring på vardera sida i överskåp, praktiskt serveringsskåp samt städskåp. Köket är utrustat med kyl & frys, diskho, gasspis & ugn. Här finns även ett glasparti i original som vetter mot sovrummet.

Vardagsrum:

Socialt vardagsrum med tapetserade väggar, luftig takhöjd, fiskbensparkett på golv, takrosett och stora fönsterpartier som vetter ut mot Ehrensvärdsgatan. Vardagsrummet ligger i anslutning till matsalen och rymmer en rejäl soffgrupp.

Matsal: 

I mitten av vardagsrum och kök ligger matsalen, här finns gott om plats för ett rejält matbord med plats för många gäster. Väggarna är tapetserade, takhöjden är luftig och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

Sovrum:

Mot lugn innergård ligger bostadens sovrum. Sovrummet har en luftig takhöjd och här finns plats för en 160 cm bred säng samt förvaring i inbyggd klädkammare. 

Badrum:

Badrummet har vitt kakel på vägg och våtrumsmatta på golv. Badrummet är utrustat med duschhörna, wc, handfat samt handdukstork. Här finns även plats för en tvättmaskin. 

 

Närområde:

Välkommen hem till Ehrensvärdsgatan 4. Här bor du med direkt närhet till både natur och stadspuls då du har attraktiva Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten och båtliv rakt ner för gatan. I området finner du även många populära restauranger såsom Rådhusbaren, Petite France, Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen. Här finns även Grönskande Kronobergsparken, Rålambshovsparken och Pontonjärparken inom kort gångavstånd. Kungsholmstorg har ett rikt utbud av service, restauranger, caféer och shopping. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. Goda kommunikationer med innerstadsbussar samt närliggande T-bana Rådhuset. På ett par minuters promenad når du även Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med fullt utbud av service och flertalet butiker. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och innerstadsbussar. För dig som gillar träning finns flertalet träningsanläggningar och såklart den trevliga löprundan runt Kungsholmens glittrande vatten.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Ehrensvärdsgatan 4, 2 tr

Välj en tid för visning nedan
2022-11-28

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Ehrensvärdsgatan 4, 2 tr

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60