Kungsholmen - Stockholm


Sankt Göransgatan 62, 4 tr


Såld

Sankt Göransgatan 62, 4 tr

Kungsholmen

Pampig sekelskiftes 2:a med två balkonger!

På våning 4 med hiss finner vi denna ljusa sekelskiftslägenhet med två balkonger och genomgående planlösning. Här finner ni luftig takhöjd över 3,30 med vackra originaldetaljer såsom fiskbensparkett, takrosetter, djupa fönsternischer, och speglade pardörrar. Vardagsrummet är lättmöblerat och härifrån nås en av balkongerna i rakt söderläge. Köket är fullt utrustat samt har ytterligare en balkong som vetter mot föreningens innergård. Sovrummet är luftigt med vackra pardörrar samt erbjuder förvaringsmöjligheter i praktiska garderober. Badrummet är helkaklat och har även en tvättpelare. Brf Grinden 15 är en mycket välskött förening som äger marken samt har god ekonomi och låg belåning. Runt knuten finner du grönskande Kronobergsparken och på några minuters promenad når du Norr Mälarstrands glittrande vatten. Fastigheten ligger på en lugn gata samtidigt som du har närhet till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med dess puls, utbud av service, shopping, kommunikationer och mataffärer.

Fakta

Adress:
Sankt Göransgatan 62, 4 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0009  /  1402
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.01794%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1905
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
2 stycken Balkonger
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel TV: Telenor Bredband: Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, obligatorisk avgift för kabel tv + bredband tillkommer med 198 kr/mån, obligatorisk avgift för balkongtillägg tillkommer med 111 kr/mån
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning kommentar:
Siffra om andelstal avgift saknas och således kan ej bostadsrättens nettoskuldsättning presenteras.

Energideklaration

Utförd
2020-03-20
172 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
6 000 kr/år
1 440 kr/år
7 440 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Grinden 15
769601-7560
Ja
Nej

Om föreningen:

Brf Grinden 15 äger sedan år 2007 fastigheten kv Grinden 15 med adresserna Kronobergsg 17-19 samt Sankt Göransgatan 62. Föreningen består av 45 lägenheter, varav 45 st är upplåtna med bostadsrätt och samt 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. 

Ekonomisk förvaltning via Nabo AB/mäklarservice. 

Delat ägande godkänns med 10 % som lägsta ägarandel.

Styrelsen arbetar aktivt med en underhållsplan för 2020 och framåt. Renovering av el är nödvändigt och diskuteras för genomförande 2020/2021.

Belåningsgrad kr/kvm:

3749 kr/kvm ( enligt årsredovisning 2021)

Genomförda renoveringar: 
2012 – Balkongbygge
2012 – flytt av vindsförråd till källare
2013 – byggnation av vindsvåningar samt nya hissar
2014 – installation bredband
2015 – takrenovering
2015/2016 – innergård uppiffad, ev ytterligare uppfräshning med mer grönska och cykelställ kommer ev. under 2017.
2016 – tvättstugerenovering
2016/2017 – påbörjan OVK åtgärder
2018 Besiktning av balkonger
2019 Renovering av samtliga fönster mot gatan, åtgärder skador på plåt och stuprör samt gårdsrenovering (inklusive underliggande bjälklag, besiktning balkonger, stambyte i hyreslägenhet inför försäljning

2020 - Avslutande arbete på gården med stenläggning, anläggning av plantering, ljussättning. Totalgenomgång av vatten repsektive avloppsstam, Förnyad OVK har genomförts och godkänts

2021 - Totalgenomgång av fastighetens elsystem, Takarbeten, Garantibesiktning balkonger, VVS Översyn.

Fasaden är enligt styrelsen renoverad för ca 10 år sedan, fjärrvärmecentralen är också bytt då.
Stambyten i fastigheten har skett löpande i samband med att lägenhetsinnehavare i föreningen har renoverat sina kök/badrum. Se mer info om underhållsplanen här: https://grinden15.bostadsratterna.se/huset/underhallsplan

Föreningens tvättstuga finns på vinden i uppgången Kronobergsgatan 19. Där finns två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum med två torkskåp. Bokning sker via en app. På föreningens innergård finns möjlighet att ställa upp cyklar. 

Fastighet:

Fastigheten tillhörande Brf Grinden 15 består av tre portar mot gatan, Kronobergsgatan 17 och 19 samt Sankt Göransgatan 62. På innergården finns ett gårdshus med närmsta ingång från Kronobergsgatan 19.

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med plats för avhängning av ytterkläder. Här finns även två klädkammare samt garderob/städskåp som erbjuder gott om förvaring. Väggarna har ljusa tapeter och på golvet ligger ett vackert mörkbetsat parkettgolv. Här finns även en skyddande säkerhetsdörr.

Kök:
Stilrent och välutrustat kök med utrymme för frukostbord. Här finns goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter i både över och underskåp. Köket är utrustat med kyl och frys, ugn, mikro, diskmaskin, spishäll och fläkt. Från köket nås en av bostadens två balkonger som vetter mot norr.

Balkong 1, Norrläge:
Den första balkongen (norrläge) ligger i anslutning till köket och är trevligt belägen mot föreningens lugna innergård. 

Vardagsrum:
Stort och ljust vardagsrum med härlig rymd tack vare den generösa takhöjden om över 3,30 meter. Vackra bevarade sekelskiftesdetaljer så som höga golvsocklar, vacker mörkbetsad fiskbensparkett, takrosett, pampiga pardörrar och djupa fönsternischer. Här finns gott om plats för både ett rejält matbord samt soffgrupp.

Balkong 2, Söderläge:
Från vardagsrummet når du den andra balkongen som har ett soligt söderläge med utsikt över gröna Kronobergsparken. Här kan du njuta av många soltimmar då du har sol från förmiddag till kväll. Här finns även solcellsstyrda markiser.

Sovrum:
Ljust och luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samt skrivbord. Vackra speglade pardörrar öppnar upp mot det pampiga vardagsrummet. Här finns även gott om förvaring i praktiska garderober. På Golvet ligger en vacker mörkbetsad fiskbensparkett, väggarna är vitmålade, takhöjden är luftig och pryds av en takrosett.

Badrum:
Helkaklat badrum med kaklade väggar och klinker på golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat, samt spegel, duschhörna, tvättmaskin och torktumlare. 

Närområde:

Välkommen hem till Sankt Göransgatan 62 som ligger belägen på centralt men lugnt läge mitt på Kungsholmen. Här bor du på trevlig gata med lummiga Kronobergsparken som granne. På några minuters promenad når du även trevliga Kungsholms torg med vackra promenadstråk längs med Norr Mälarstrands glittrande vatten. Du har även Fridhemsplan med all tänkbar service med Coop daglivs, ICA butiker, Willys, Västermalmsgallerian och oslagbara kommunikationer i direkt närhet. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matbutiker, shopping och gym. På 5 minuters promenad så når du även Birkastan med dess trevliga utbud av caféer och restauranger.

Från Rådhuset går tunnelbanans blå linje och vid Fridhemsplan finns även grön linje samt flertalet linjebussar. 1:ans buss stannar utanför porten, T-centralen med Arlanda Express finns en kort promenad bort. 

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60