Kungsholmen - Stockholm


Karlsviksgatan 7, 2,5 tr


Såld

Karlsviksgatan 7, 2,5 tr

Kungsholmen

Totalrenoverad 20-tals 2:a i absolut toppskick

Välkommen hem till denna fantastiska 2:a i absolut toppskick. Bostaden totalrenoverades och byggdes om under 2020 med exklusiva materialval och platsbyggda detaljer. Påkostat och rymligt badrum med gott om förvaring och stilren klinker från Bricmate med golvvärme. Köket är fullt utrustat, har mörka köksluckor, exklusiva bänkskivor i sten samt har en social och öppen planlösning mot vardagsrummet. Sovrummet är välplanerat och har plats för en 180 säng samt erbjuder goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Lägenheten karaktäriseras av smakfulla detaljer såsom vacker stuckatur, mörkbetsad fiskbensparkett, höga golvlister och platsbyggd förvaring i tidstypisk anda. Brf Gjuteriet 9 är en ekonomiskt stark och välskött förening som äger marken. Här bor du på lugn och enkelriktad gata precis intill Norr Mälarstrand med dess härliga promenadstråk och restauranger längs med vattnet. Direkt närhet till Fridhemsplan med dess matbutiker, serviceutbud, t-bana samt busslinjer.

Fakta

Adress:
Karlsviksgatan 7, 2,5 tr
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0026  /  1206
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.05%
Andelstal avgift:
2.00925%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel-tv: Ingår inte i månadsavgiften Bredband: Bredbandsbolaget är leverantör av nät och har installerat ett fastighetsnät (fiber lan-installation) år 2011. Ingår inte i månadsavgiften. Man kan även välja Tele2 som leverantör.
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning kommentar:
Siffra om andelstal avgift saknas och således kan ej bostadsrättens nettoskuldsättning presenteras.

Energideklaration

Utförd
2019-11-22
142 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
4 800 kr/år
3 000 kr/år
7 800 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Gjuteriet 9
769606-1808
Ja
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Gjuteriet 9 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2000. Föreningen äger marken och en fastighet med adressen Karlsviksgatan 7. Föreningens samtliga 42 st lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi

Med tanke på ökade kostnader och i rådande ekonomiskt läge kommer föreningen per 1 februari 2023 att höja avgifterna med 13%.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
2022 Fasadrenovering
2022 Renovering av maskiner i tvättstuga
2022 OVK
2021 Takmålning
2020-2021 Fönsterrenovering
2020 OVK
2019 Energideklaration
2017 Renovering av hiss
2016 Renovering av trapphus
2014 Ommålning av tak
2009 Byte av undercentral för fjärrvärme
2006 Renovering av tvättstuga
2005/2006 Vindsbyggnation
2004 Dränering av gård
1995 Renovering av stammar och elstigar

Föreningen följer sin underhållsplan.
2023 Målningsbehandling av Källargolv och allmän uppsnyggning av källarväggarna.
2024 Takrenovering
2025 Stamspolning

Beskrivning

Hall:
Välkomnande entréhall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor i form av platsbyggdA garderober med inredning. Takhöjden är luftig och pryds av stuckatur, på golvet ligger en enhetlig mörkbetsad fiskbensparkett och väggarna går i en sober ljusgrå kulör.

Badrum:
Påkostat badrum som renoverades 2020 med med Bricmates ”Norrvange Grey” klinker som anspelar på kalkstenens naturliga grå nyanser. I taket finner du vackra detaljer med en pampig stuckatur i en karaktäristisk blå färg samt delar av badrummets förvaring i samma nyans. I badrummet finns även golvvärme samt bra belysning, Badrumskommod, vägghängd WC, handduksstork, skåpsförvaring och tvättmaskin.

Kök/Vardagsrum:
Topprenoverat kök med mörka köksluckor som erbjuder gott om förvaring. Bänkskivan och stänkskyddet är grå kalksten av hög kvalitet. Köket har all maskinell utrustning med integrerade vitvaror och här finns kyl & frys, kombinerad ugn/mikro, häll, fläkt och diskmaskin. Tack vare den öppna planlösningen gentemot kök blir detta ett socialt rum med plats för umgänge och sociala tillställningar. Här finns charmiga attribut med höga golvsocklar, vacker stuckatur i tak, takrosett samt platsbyggd bokhylla med förvaring och mörkbetsad fiskbensparkett på golv. 

Sovrum:
Rymligt vardagsrum med plats för en 180 cm bred säng samt har gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna och skåpen. Väggarna är målade i en sober beige kulör med kontrasterande höga golvsocklar, taken pryds av takrosetter samt stuckatur och på golvet ligger en enhetlig mörkbetsad fiskbensparkett. Här finns även en vacker industridörr som skänker rummet ett naturligt ljusflöde.

Om området:

Välkommen till nedre Kungsholmen och mysiga Karlsviksgatan. Här bor du på central och enkelriktad adress mitt i Kungsholmens hjärta med Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken runt husknuten. En liten bit upp för gatan nås Fridhemsplan med flertalet matbutiker, apotek, gym och caféer. För den som gillar att promenera så nås flera av Kungsholmens promenadstråk inom några minuter. Vi rekommenderar särskilt en promenad bort till Smedsuddsbadet och Fredhällsklipporna för att ta del av den magiska utsikten utöver Mälaren och Essingeöarna. På kort promenadavstånd finner du även populära " Orangeriet/Trattorian", "Mälarpaviljongen", "Pontonen" och Petit France Bageri & Bistro. 

Kommunikationer:

Fridhemsplan nås inom cirka 5 minuter där tunnelbanans blå och gröna linje passerar. Här avgår även stadsbussar nr. 1, 3 och 4 som tar dig runt i staden snabbt och smidigt. För bilägare nås Essingeleden enkelt via Drottningholmsvägen.

 

Dokument

Planritning

Alexander König
Ägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60