Header image
Properties & Partners 4,5:A HÖGST UPP MED BALKONG PÅ MARIABERGET. 2 BAD & 4 MÖJLIGA SOVRUM.
Budgivning pågår

Tavastgatan 46, 4tr

4,5:A HÖGST UPP MED BALKONG PÅ MARIABERGET. 2 BAD & 4 MÖJLIGA SOVRUM.

Varmt välkommen till en härlig och modern vindslägenhet med ett underbart läge på Mariaberget.
Rymligt genomgående vardagsrum med stora fönsterpartier mot Tavastgatan samt den stora öppna innergården och glimtar ut över Riddarfjärden. Solig terrass med fin utsikt och plats att inreda med både matbord och loungedel. Helt tyst läge utan trafikstörning och i stort sett ingen insyn i bostaden.

3 utmärkta sovrum varav ett lite större rum med garderobsvägg och utsikt mot det glittrande vattnet. Ett av sovrummen är idag avdelad med en vägg som medger upp till 4 sovrum (gästrum/arbetsrum). Rymligt kaklat badrum i neutrala toner, utrustat med badkar och tvättmaskin. Trivsamt kök med stor matplats och fullständig maskinell utrustning, generöst ljusflöde genom fönster med utsikt ut över takåsarna. Praktisk hall med gott om plats för klädförvaring samt separat gästtoalett som underlättar i vardagen. Ledig garageplats längst ned i huset, lättillgängligt via hissen som går hela vägen ner. Bra förråd i källarplan.

Suverän BRF med låg belåning och en härlig innergård med flera olika uteplatser. Föreningen har god ekonomi och äger en varsamt renoverad fastighet med en stor grön innergård. Föreningen består av vackra fastigheter från 1800-talet, tidigt 1900-tal samt denna prisbelönta fastighet ritad av Bengt Lindroos, arkitekten som ligger bakom byggnader så som Kaknästornet och kvarteret Drottningen. Enbart ett stenkast från huset startar Monteliusvägen som är en av Sveriges vackraste promenadstigar med en magnifik utsikt over Riddarfjärden, Stadshuset och Riddarholmen. Gångvägen är kantad av charmiga trävillor på ena sidan och den magiska utsikten på den andra!

Ett par hundra meter bort ligger den populära Ivar Los park som är en perfekt plats för picknick i solnedgången. Bara ett par minuters promenadväg bort finner man T-bana och de underbara kvarteren runt Mariatorget med restauranger och butiker. Vi önskar er varmt välkomna till Mariaberget, en av stadens bäst bevarade kulturområden som ända sedan Bellmans tid (han föddes här) har varit en naturlig hemvist för konstnärer, artister och författare. Här bor man i en perfekt balans av lugnet i den egna oasen och allt det trevliga som stadens citypuls har att erbjuda!

Fakta

Adress:
Tavastgatan 46, 4tr
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
58  /  1402
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.33004%
Andelstal avgift:
3.27559000%
Byggnadsår:
1976 Nr 46 o Kattgränd 10 byggd 1975. Nr 48 byggd 1865 och Bastugatan 55 byggd 1905.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk
Badrum:
1 st
Balkong:
Ja terrass mot innergård
Parkering:
Garage
Förråd:
Källarförråd tillhör lägenheten
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten (både varm o kall). Fiber ingår. Förråd ingår.
Hiss:
Ja
(stor hiss )
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
256 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Ett teoretiskt värde av lgh del av BRF nettoskuldsättning.

Energideklaration

Utförd
2023-06-07
E
115 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
3 000 kr/år
3 000 kr/år

Förening

Ny BRF 2024-06-13 17:12
Ja

BRF Skinnarviksberget

En äkta BRF med mycket god ekonomi och låg belåning på ca 3.200 kr/m2, se årsredovsining 2023. 

Föreningen består av 39 bostadsrätter och  6 hyreslokaler. Garage skall enligt uppgift finnas ledigt för tillfället - fråga gärna mäklaren på visning. Föreningen äger 28 garageplatser under gården. Dessa hyrs ut med företräde för medlemmarna. Garageplats för medlem: 1600 kr/månad.

Föreningen har flera gemensamhetslokaler med bl a en fin tvättstuga, ett stort cykelrum med ingång från gatan och enhärlig grön innergård med öppet mot Bastugatan och Riddarfjärden. - Tvättstugan har 3 st tvättmaskiner, - 1 st torktumlare, - 2 st torkskåp samt en mangel. 

Föreningen är löpande renoverad och i gott skick, se årsredovsiningen för alla större underhåll som är genomförda. 

Fastigheterna är byggda 1885, 1905 (1906) och 1975 och består av Bastugatan 55, Tavastgatan 44 och 48 samt Kattgränd 10. 

Beskrivning

Vardagsrum

Härligt stort vardagsrum med stora fönsterpartier mot både den gröna innergården och mot Tavastgatan med utsikt mot takåsarna. Parkettgolv. Ingång från hall, kök och mot sovrumsdelen som ligger längst bort i lägenheten. Planlösningen gör att kök, gästtoalett och vardagsrum nås direkt från den stora entréhallen och de bortre sovrummen och badrummet ligger mer privat i lägenheten. 

Sovrum

3 utmärkta sovrum. 

Huvudsovum med plats för dubbelsäng. Flertal garderober med skjutdörrar och parkettgolv. Utsikt mot öppna innergården och vy mot Riddarfjärden. 

Sovrum 2 ligger också mot innergården och har ingång direkt från hallen. Parkettgolv

Sovrum 3 ligger mot gatan och har idag en vägg med ett litet fönster som gör att det är uppdelat till 2 rum. Det går enkelt att ta ner väggen om man önskar det. Parkettgolv. 

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med badkar och klinkers på golvet. Tvättmaskin underlättar vardagen. 

Gästtoalett med ingång från hallen. Klinkers på golvet. 

Köket

Trivsamt kök med stor matplats vid fönstret. Ingång både från hall och vardagsrum. 

Fullständig maskinell utrustning. 

Planritning

Budgivning pågår

10 995 000 kr Historik

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Tavastgatan 46, 4tr

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Tavastgatan 46, 4tr

Ansvarig fastighetsmäklare

Göran Pagrot
Fastighetsmäklare