Header image
Properties & Partners Ett underbart läge på bergets topp med fin utsikt ner mot Långsjön. Det går även att bygga nytt hus!

Strängvägen 4

Vendelsö/Långsjön

Ett underbart läge på bergets topp med fin utsikt ner mot Långsjön. Det går även att bygga nytt hus!

Här bor man högt över grannskapet med en fin gårdsmiljö bestående av ett par mindre äldre byggnader. Man kan välja att behålla byggnaderna eller nyttja den generösa byggrätten och bygga ett nytt stort hus, se detaljplanen. Även sidobyggnader såsom garage går att bygga enligt detaljplanen.

Allt är klart på fastigheten med indragen och betald vatten, avlopp och el. Bruttoarea på huvudbyggnaden får vara högst 180 kvm och får uppföras i 2 plan om så önskas med högst 6.5 meter i högsta byggnadshöjd, se detaljplan som ligger under dokument. Det går även att ha en största sammanlagd byggnadsarea på uthus på 60 kvm.

Läget är en lantlig idyll och helt utan störande bilar eller grannar men ändå nära goda kommunikationer bara ca 10 minuter bort från huset och i området finns gott om förskolor, populära skolor och affärer. Till stan åker man på ca 25 minuter med bil. Underbara Långsjön ligger bara ca 100 meter bort och har badplats, klippor, båtbrygga och möjligheter att fiska t ex kräftor nu i augusti.

Nedan info om befintliga byggnader på tomten. Idag finns ett bostadshus där man på övervåningen har ett rymligt vardagsrum, sovrum och ett litet kök. På nedre plan finns ett allrum, förråd och ett rymligt badrum samt utgång direkt till trädgården. I hörnvardagsrummet finns en öppen spis som fungerar utmärkt att värma upp huset med vintertid. Fastigheten har ett stor altan i sydväst med trästaket runt om som fungerar som både entré och uteplats. Det finns även in ingång från nedre plan där man kommer rakt ut till en stor plan gräsmatta som är perfekt för t ex bolllek.

Ett Attefallshus finns på tomten som är perfekt för att ha som gästhus, arbetsplats eller för tonårsbarn som önskar vara lite mer själva. Det finns även ett litet stall och ett förråd på tomten.

Tomten är härlig med bland annat syrener och sparad naturmark med berg i dagen och tallar.
Många fina träd (bland annat en ståtlig silvergran, fruktträd och stora möjligheter att odla i pallkragar eller varför inte sätta upp ett eget växthus. Det finns även en jacuzzi (behöver startas upp) på tomten.

Tomten är underbar med ett högt fritt läge utan insyn och nästan inga synliga grannar alls! Här kan man titta ner i dalen och mot Långsjön på både äldre bebyggelse och nya stora modern villor. På tomten finns möjlighet att parkera flera bilar.

Området Gudö/Tutviken/Vendelsö har blivit mycket populärt och har vi utbyggnaden behållit de stora fina tomterna där byggnaderna är indragna från vägen som är karaktäristiskt för området. Här har de flesta byggnader liggande träpanel, ursprungliga kopplande fönster, sadeltak, källarvåning samt ett stramt uttryck på fasaden. Området erbjuder närhet till naturen och sjön med fina strövområden och grönområden för familjen att utforska. Här finns både fina sekelskifteshus, sportstugor och moderna lyxvillor i en härlig blandning.

Några minuters promenad från fastigheten när man ett gigantiskt naturområde som övergår i Tyresta Nationalpark, en riktig urskog!

Det finns en trevlig Fastighetsägarförening, Tutviksfastighetsägarförening, se https://tuffstyrelse.wixsite.com/tuff
Under året som gick anordnade de:
- Midsommarfirande, kräftskivor, markvårdsdagar, tomtevandringar, Valborgsfirande och håller alla uppdaterade via en informativ Facebooksida.

Vill ni se fastigheten inklusive huset så kontaktar ni mäklaren för tidsbokning. Önskar ni enbart se tomten så går det bra att meddela tid dagen innan.
Byggnaderna är i behov av lite enklare renovering/uppfräschning med bland målning exteriört. Köket är av äldre ursprung och skulle må bra av en renovering. Allt i huset fungerar bra och det går bra bo i huset även under eventuell renovering. Det finns också möjligheten att behålla huvudbyggnaden men t ex bygga ut en huskropp eller om man så önskar kan man undersöka möjligheten att bygga på en våning till.

Varmt välkomna till områdets kanske allra bästa tomt. Här bor man fritt o fridfullt på bergets topp!

Fakta

Adress:
Strängvägen 4
Område:
Vendelsö/Långsjön , Vendelsö
Kommun:
Haninge
Fastighetsbeteckning:
TUTVIKEN 1:14
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadsår:
1953
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 091 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 732 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 823 000 kr
Bef. pantbrev:
13st om 1 832 708 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1975
Taxeringskod:
220

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
42 000 kr/år
3 600 kr/år
3 600 kr/år
49 200 kr/år
Enligt säljarens uppgifter
9 525 kr/år

Beskrivning

Tutvikens Fastighetsägarförening

Det finns en trevlig Fastighetsägarförening i området som Heter Tutviksfastighetsägarförening, se
https://tuffstyrelse.wixsite.com/tuff
Under året som gick anordnarde de: (info från deras hemsida). 
- Midsommarfirande på fotbollsplanen vilket är en uppskattad och trevlig tradition.
- Det har funnits möjlighet att fiska kräftor och arrangera kräftskiva.
- Höstens markvårdsdag.
- Den populära Tomtevandringen genomfördes i december.
- Vårens markvårdsdag. Vid vårens markvårdsdag sattes deltagarrekord, iaf under modern tid.
Ett 50-tal medlemmar kom till markvårdsdagen och ca 10 kom till uppföljningsdagen.
- På Valborg eldades valborgsmässoelden på ängen vid sjön och även nu sattes deltagarrekord
eller skall vi säga publikrekord. Ca 150-200 personer besökte elden.
- Medlemmarna har hållits informerade om vad som händer i föreningen genom ett informationsbrev ett på våren samt genom Facebooksidan.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 091 000 kr
Mark, totalt värde: 1 732 000 kr ().
Summavärde: 2 823 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1953
Värdeår: 1975

Storstugan

Stor altan som även fungerar som entré på övre plan. Hörnvardagsrum med trägolv, fönster i två väderstreck och en fungerande öppen spis. Sovrum med plats för dubbelsäng. Fönster och trägolv. Kök av äldre modell. 

På nedre plan har man direktutgång till trädgården. Stort allrum, badrum och förråd.

Nuvarande ägare har bott året runt i huset sedan 1996. 

Attefallaren

Veranda och entré via pardörrar i glas. Stor allrum där man får plats med både vardagsrum och sovrum. Två mindre utrymmen där den ena är förråd och det andra har en enkel portabel toalett. 

Stora fönster ger allrummet mycket ljus. Huset passar perfekt som gäststuga/arbetsrum eller tonårsrum. 

Stall och förråd

Ett litet stall där ägaren tidigare haft två ponnyhästar. 

Ett rymligt förråd högst upp på berget med gott om förvaring samt en matkällare. 

 

Trädgård

Tomten är underbar med olika naturliga nivåer som ger ett antal olika fina uteplatser och överallt på tomten är man högt över grannskapet och har fin utsikt över området och Långsjön. På flera platser på tomten så ser man ner till sjön. 

Tomten är härlig med bland annat syrener och sparad naturmark med berg i dagen och tallar.
Här finns många fina träd (bland annat en ståtlig silvergran, fruktträd och stora möjligheter att odla i pallkragar eller varför inte sätta upp ett eget växthus. Det finns även en jacuzzi (behöver startas upp) på tomten.

 

 

Detaljplanen

Se Detaljplan under dokument. Det verkar som man i detta fall får bygga en Bruttoarea på 180 kvm. Om man önskar bygga två våningar så är högsta byggnadshöjd för 2 våningar 6.5 meter. 

Största sammanlagda byggnadsarea får vara högst 60 kvm för uthus, se detaljplan. 

Detaljplanen finns bland dokument. Tänk på att köparen ansvarar själv för eventuell framtida byggnation och att om man är osäker på den hur vida den byggnation ni själva önskar medges så skall ni söka svaret direkt av Kommunen (Stadbyggnadskontoret) alternativt så kan även Husleveratören ofta ta hand om ansökningar och förhandsbesked. 

Planavdelningen arbetar framförallt med att ta fram nya detaljplaner. För frågor kring gällande detaljpaner och byggrätter ber vi dig kontakta kommunens bygglovsavdelning:

https://www.haninge.se/bygga-trafik-och-miljo/bygga-nytt-andra-eller-riva/lankade-sidor/kontakt-bc/

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HANINGE TUTVIKEN GA:1
GA1

Tyresta Nationalpark

Nationalparkens "centrum" är Tyresta by som består av äldre bebyggelse. Där finns även servering, lanthandel och parkering, samt Nationalparkernas hus, som förutom sin ordinarie utställning har temporära visningar, filmsal och föreläsningar.

Tyresta by når man lättast från Handen, Svartbäcken eller Brandbergen, med buss, bil, cykel eller till fots. Även vid Åva i områdets sydöstra del finns en parkering. Runt nationalparken ligger Tyresta naturreservat, vilket omfattar 2 700 hektar och totalt är hela det skyddade området cirka 5 000 hektar.

I Tyresta nationalpark samt i dess omgivande naturreservat finns stora areal med orörd urskog, höglänta hällmarker, vilda våtmarker och mossar, samt flera större eller mindre insjöar. Ett flertal välmarkerade vandringsleder cirkulerar inom området, varav en är anpassad för barnvagnar. Även Sörmlandsleden passerar genom Tyresta by och skog.

Sjöarna

Gudöån eller Gudö å, är en åförbindelse och ingår i Tyresåns sjösystem, som sammanbinder sjöarna Drevviken och Långsjön på östra Södertörn i Stockholms län. Åns mittlinje utgör gränsen mellan Haninge kommun och Tyresö kommun.

Det går att ta sig långt med kanot eller kajak genom systemet Tyresån. En tur från Farstanäset i Magelungen till Tyresö slott är ungefär två mil lång.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Strängvägen 4

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Strängvägen 4

Ansvarig fastighetsmäklare

Göran Pagrot
Fastighetsmäklare