Öbacka Strand - Umeå


Hoppets gränd 2


Såld

Hoppets gränd 2

Öbacka Strand

Fantastisk 2a med magisk utsikt!

Varmt välkomna till denna trevliga 2a näst högst upp i huset med fantastisk utsikt över älv och stad. Nu kan vi varmt rekommendera en av lägenheterna på Öbacka med ett läge som många drömmer om - en välplanerad tvåa med magisk utsikt. Bostadsrätten ligger på våning nio av tio! Den stora balkongen har såväl dag- som kvällssol, och här sitter man med fri vy över älv och stad - mitt över älven ser man ön, nedströms ser man den vackra Kolbäcksbron. Denna lägenhet har ett av Umeås absolut vackraste lägen. Planlösningen är öppen och modern. Bostaden håller en genomgående hög standard med stort helkaklat badrum med egen tvättplats och ett påkostat, välutrustat kök med bänkskivor i granit. Man bor granne med NUS, Universitet och östra stations resecentrum, det är en kort promenad efter strandpromenaden till Umeå centrum.

Fakta

Adress:
Hoppets gränd 2
Område:
Öbacka Strand, Umeå
Kommun:
Umeå
Församling:
Umeå stadsförs.
Lägenhetsnummer:
151702  /  1702
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.8191%
Andelstal avgift:
1.8191%
Byggnadstyp:
flerbostadshus
Byggnadsår:
2013
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Ej inkluderat i avgift:
El
Hiss:
Ja
Allmänt skick:
Som nytt

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.15%
Känd avgiftsförändring:
Nej

Energideklaration

Utförd
2019-05-10
D
87 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
2 400 kr/år
2 400 kr/år

Förening

BRF Öbackastrand 3
769612-8680
Ja

Område

Öbacka strand erbjuder ett av Umeås absolut bästa lägen. Tio minuters promenad från centrala stan och endast ett stenkast från Umeälven. Umeå Östra resecentrum, universitetssjukhuset och universitetsområdet ligger lika nära. Utöver den självklara närheten till älven har man också en av Umeås vackraste stadsparker med bäcken upp mot Östra station. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu plus huserar.

Affärer och restauranger Det tar endast ett par minuter att cykla eller gå till Umeå centrum med alla butiker. Ett par kilometer söderut ligger Strömpilen dit du enkelt tar dig med antingen bil, buss, cykel eller genom att promenera. Det går också snabbt att ta sig till IKEA-området. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (F-6). Fridhemsgymnasiet (tidigare Östra gymnasiet). Gott om förskolor.

Öbacka strand ligger just intill Umeå Östra resecentrum, en av Norrlands största knutpunkter för Botniabanan. Även goda förbindelser med lokalbussen. Parkering finns strax bakom husen, vilket gör hela kvarteret väldigt lugnt och tryggt utan störande biltrafik.

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning. Hallgolvet består av mörkt klinker vilket tillsammans med vita ytskikt ger en härlig kontrast. 

Badrum
Direkt från hallen in till höger finner vi ett stort och välutrustat badrum med wc, duschhörna med glasdörrar, spegelskåp samt kommod med lådförvaring. väggmonterad handukstork samt egen tvättdel med kvalitets vitvaror från Husqvarna. Golvet är belagt med grått klinker samt vitt kakel på väggarna. Golvet är försätt med golvvärme. 

Sovrum 
Till vänster - några kliv in i hallen finns sovrummet med plats för dubbelsäng samt förvaring i dubbelgarderober. Ek-parkett golv och vita ytskikt ger en ljus och fräsch upplevelse. 

Vardagsrum
I öppen och trevlig planlösning, direkt innanför hallen, Finner vi ett lättmöblerat vardagsrum med fönster i 2 väderstreck. Trevlig social yta med anslutning till både matplats och kök.

Kök
Välutrustat och påkostat kök med bänkskiva i granit och kvalitétsvitvaror. Inbyggnads ugn och mikro. Fullstor kyl och frys i rostfritt. Integrerad diskmaskin och tilltagna beredningsytor och gott om förvaring. 

Matplats
Med gott om plats för matbord, mellan kök och balkong och alldeles intill både stora fönster och utgången till den fantastiska balkongen. Trevlig möblerbar yta med plats för sidobord ett vitrinskåp. 

Balkong
Med fantastisk utsikt finns en stor och rymlig balkong med träbelagt golv. Här rymmer man en trevlig loungegrupp och väldigt inbjudande att avnjuta något kallt en sommarkväll. 

Klädkammare/förråd
I hallen finns ett rejält utrymme för praktisk förvaring. 

Övrigt
I entréplan finns en välutrustad tvättstuga samt förråd tillhörande lägenheten. I gårdsbyggnad finns möjlighet till cykelförvaring i låst utrymme. Det finns även företrädesrätt till garageplats i gemensamt parkeringshus. 

Dokument

Planritning

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare
073-8483804
Anton Westman
Blivande mäklare
070-534 02 79