Såld Charmig lägenhet med bevarade detaljer

Stenmarksvägen 13A

Haga

Charmig lägenhet med bevarade detaljer

Varmt välkomna till denna charmiga trerummare (ombyggd till 4a) i gavel med öppen och trevlig planlösning, generös takhöjd och burspråk. Här ges möjlighet att förvärva en stilren och välbevarad bostad med fina detaljer. Det finns rejält med fönster och trevligt ljusinsläpp ger en behaglig upplevelse i lägenheten.
Här bor du i en av Umeås äldsta föreningar med mycket god ekonomi. I föreningen har man underhållit och uppgraderat eftersom och lyckats bibehålla en låg avgift där allt utom el ingår. Lägenheten ligger centralt belägen med närhet till centrum, universitet, friluftsområden samt mataffärer, gym och parker.

Fakta

Adress:
Stenmarksvägen 13A
Område:
Haga, Umeå
Kommun:
Umeå
Lägenhetsnummer:
7  /  1101
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.52174%
Andelstal avgift:
1.5221%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1945
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd och vindsförråd
TV- Internetutbud:
Telenor
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstilläg
Ej inkluderat i avgift:
El
Hiss:
Nej
Allmänt skick:
Normalt

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

RB BRF Huggaren
794000-0883
Ja
Nej

Förening

Brf Huggaren bildades 1946 och är därmed Umeå stads äldsta HSB bostadsrättsförening. Fastigheterna byggdes under senare delen av 1940-talet och den första lägenheten var klar för inflyttning i oktober 1946. Namnet Huggaren, som även kvarteret heter, har anknytning till de två regementen, I20 och K4, som tidigare fanns i närheten. Den målning som du kan se i trapphusen visar på en Huggare, ett svärd som användes under 17- och 1800-talen.

Föreningen omfattar 76 lägenheter fördelade på 4 hus. Fastigheternas drift och underhåll planeras av en styrelse som väljs av medlemmarna i föreningen.

Renoveringar:

1990 - Stambyte och byte av el
1998 - Byte fönster
2005 - Inglasning av balkonger
2015 - Relining
2017 - Elrot
2019 - Målning, Byte källardörrar, spolning köksavlopp, ventilationsarbete, byte glas på balkonger
2021 - Takbyte, vindslägenheter nybyggda

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga samt bastu finns i källaren.
Samlingslokal
Cykel- och barnvagnsförråd

Parkering:

69 st p-platser med motorvärmarstolpe. (ingen kö för tillfället)
17 st carports (kö)

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Klinker på golv, ljusa ytskikt samt separat del för avhängning. 

Kök 
Till vänster från hallen når man köket med ett fantastiskt original golv i trä, köket har bra med förvaring samt gott om yta för beredning. vitt kakel ovan köksbänk samt snygg vägghängd fläkt ovan spis. Komplett maskinpark i rostfritt stål. Maskinparken består av diskmaskin, spis med häll, spisfläkt samt kyl/frys. 

Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med got om plats för en rejäl soffa samt media möblerna. Utgång till den fantastiska balkongen med inglasning.

Matsal
I anslutning till vardagsrummet finns en trevlig matplats med burspråk. Här sitter man med trevliga fönsterpartier i direkt anslutning samt plats för det stora sällskapet. 

Sovrum 1 
Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt platsbyggd garderob med skjutdörrar. 

Sovrum 2/3
Avdelat sovrum för att möjliggöra fler rum. Båda rummen rymmer säng samt skrivbord. Rummet kan enkelt återställas om man inte har behovet av ett extrarum. 

Badrum
Helkaklat badrum med svart klinker, golvvärme och vitt kakel i tidlös design.

Förråd
Till lägenheten tillhör två förråd. Ett mindre källarförråd samt ett större vindsförråd. 

Omgivning

Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Stadsdelen är en av Umeås äldre, och började byggas på 1920-talet. Här finns bland annat omtyckta Gammlia, fotbolls- och friidrottsanläggning och trevliga parker.

Natur och fritid Haga ligger även nära Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva svensk kulturhistoria. På Gammlia finns också Västerbottens museum som samlar Svenska Skidmuseet och ett fiske- och sjöfartsmuseum. Det är här umeborna samlas för att fira midsommar och andra högtider. Här är det också nära till motionsspår och natur, med I20-skogen till väster och Gammliaskogen och Stadsliden till öster.

Längs Östra kyrkogatan som sträcker sig genom hela området finns mataffär, pizzeria, gym med mera. Skolor och barnomsorg Hagaskolan (F-9), Sandaliden (F-3). I området finns det gott om förskolor. Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå, Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centralstation. God bussförbindelse.

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare

Bilder