Properties & Partners

Degernäs - Umeå


Degernäs 296


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Degernäs 296

Degernäs

Välplanerad villa med dubbelgarage i Degernäs!

Välkommen till en välplanerad villa på 198 kvm med dubbelgarage i lantliga Degernäs bara 10 minuters bilfärd från Umeå. Entréplan erbjuder luftig hall med praktisk klinker och golvvärme, gäst-wc, rymligt kök med plats för den stora familjen, tvättstuga/groventré, duschrum, 3 sovrum och ett vardagsrum med kamin. Övre plan har ytterligare 3 sovrum som kan göras om till 4, allrum med takkupa, klädkammare/förråd och ett nyproducerat badrum med dusch och bubbelbadkar. Här är huset som har plats för den stora familjen. Ett uppvärmt dubbelgarage med förrådsdel och en fin uppvuxen trädgård med stor altan som fångar dagens soltimmar och sträcker sig från kortsidan av huset och längs med husets baksida i en egen oas med spabad, utekök och pergola.

Fakta

Adress:
Degernäs 296
Område:
Degernäs, Umeå
Kommun:
Umeå
Församling:
Teg
Fastighetsbeteckning:
DEGERNÄS 5:103
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
2009
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
2+1-glasfönster med isolerkassetter
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump/el
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber 1000/1000
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 193 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
768 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 961 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 2 675 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2009
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2022-12-16
D
94 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
25 872 kr/år
2 964 kr/år
1 975 kr/år
2 125 kr/år
32 936 kr/år
Övrigt: Internet, inklusive nätavgift, uppkoppling samt hårdvara 2075 kr/år Vägförening 50 kr/år
8 874 kr/år

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan
Hall
Välkomnande luftig hall med plats för att hänga av ytterkläder under trappen samt garderob för ytterligare förvaring. Ljusa väggar och ett mörkt klinkergolv med praktisk golvvärme. 
Gäst-WC
Direkt till vänster när man kommer in finner man en praktisk gäst-wc. Den inrymmer det man behöver som WC-stol och handfat. Våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på vägg i ljus kulör, fönster som ger ljusinsläpp.
Kök
Vinkelkök med gott om förvaring i både över- och underskåp. Fönster i två väderstreck ger fantastiskt ljusinsläpp. Vitpigmenterade luckor och mörkt kakel ovan bänk. Maskinparken består av spishäll, ugn, micro, diskmaskin, fläkt och fullstor kyl och frys allt i rostfritt.
Groventré / tvättstuga
Från köket når man den praktiska tvättstugan/groventrén som har bra med förvaring i skåp och praktisk bänk för att vika tvätt. Tvättpelare med tork- och tvättmaskin. Här finns även värmepannan och utgång genom groventrén som tar oss ut på kortsidan av altanen som forsätter runt hörnet och längs med husets baksida. 
Duschrum
Ljust duschrum med duschväggar, kommod med förvaring och spegelskåp ovan samt ett linneskåp. Fönster för ljusinsläpp och våtrumsmatta på golv och ljus våtrumstapet på väggar. 
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med fin braskamin. Här finns plats för den stora soffan, mediamöbel och annat möblemang. 
Sovrum
På entréplan finns det tre sovrum varav det större har utgång till den stora altanen.

Övre plan
Allrum
När vi kommer upp på övre plan möts vi av det ljusa allrummet som har fint ljusinsläpp från takkupan. Här finns plats för tv hörna samt kontor/pysselhörna.
Sovrum
Till vänster om allrummet finns ett stort sovrum som kan delas av till två vid behov. Till höger om trappen så finns det  ytterligare två sovrum. 
Badrum
Nyproducerat badrum med  moderna ytskikt. Här finns dusch med vikbara duschväggar, bubbelbadkar, kommod med förvaring och spegel ovan samt WC-stol. 
Klädkammare/Förråd
Kallförråd som leder bak mot kattvinden.
Garaget 
Dubbelgarage med luft/luftvärmepump och avgränsat förråd baktill.

Utemiljön
Fin grönskande trädgård med fantastisk altan som inrymmer spabad, pergola, skärmtak med utekök och gott om plats för möblemang. Perfekt placerad efter solens alla timmar. Framsidan har fina planteringar och en thujahäck som ramar in fastigheten. Uppvärmt dubbelgarage med uppfart som ger plats för flertalet bilar. Mellan garage och hus har man uppfört ett plank med dörr som skapar insynsskydd mot baksidan av huset. Baksidan har en stor plan gräsyta som bjuder in till bollspel och plats för studsmattan. 

 

Område

Degernäs
En aktiv by ca 10 min från Umeå med fin gemenskap. Här anordnas allt från roliga vintertävlingar som längdskidåkning och skridskor till fotbollsspel, grillkvällar, Halloween firande, tipsrundor och mycket mer. Degernäs fritid är den grupp som planerar aktiviteter och för en liten peng per familj per år får man ta del av allt detta.   

Kvarnkläppen är ett populärt utflyktsmål som har en mysig grillstuga uppe på berget med utsikt över åkrar in mot stan. På vintern samlas man här för att åka i den snabba pulkabacken och värmer sig mellan åken vid en brasa i grillstugan eller laddar energi med att grilla korv. Uppskattat av stora som små. Byn har en fotbollsplan, en tidigare volleybollplan som nu är mer en sandlåda för barnen samt vintertid brukar det spolas upp en skridskobana intill fotbollsplanen. 

Bara några minuter med bil finns Stöcksjön med badplats och några minuter till kommer man till Stöcke som har barnomsorg F-6, det populära nybyggda aktivitetshuset Mötesplats Stöcke som är en nybyggd idrottshall/aktivitetshall, gym och även en restaurang och ett samarbete med COOP Nord gör att man kan handla online och hämta upp varorna över serveringsdisken i restaurangen. 

Förbättringar

2022 Laddbox elbil i oktober.
2022 Ny tvättmaskin Elektrolux
2022 Staket mellan garage och hus
2022 Installation bubbelbad badrum uppe
2022 Allrum övervåning
2021 Planterade thujahäck
2021 Slipa altan + pigmentolja
2021 Slipade köksluckor + målade
2019 Luftvärmepump till garaget
2020 Toa uppe klar
2019 Installerade utespa, byggde staket med belysning,
2019 Bytte tak i hallen + installerade spottar i tak
2019 VVS badrum uppe
2018 Montera tak utekök
2018 Målade om huset
2018 Bytte golv i köket 
2010 Sovrum övervåning klara
2010 Byggde altan
2009 Frånluftsvärmepump
2009 Kyl + frys Miele
2009 Ugn + micro Cylinda 
2009 Diskmaskin + spishäll Miele
2009 Torktumlare Siemens 
2009 Centraldammsugare VOLTA 

 

Planritning

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare
076-226 76 11
Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare
073-848 38 04