Properties & Partners

Ålidhem - Umeå


Kemigränd 27


Såld

Kemigränd 27

Ålidhem

Helrenoverad lägenhet med tilltalande planlösning!

Välkommen till denna renoverade tvårummare (ombyggd till trea) på 69,5 kvm med balkong i söderläge mot innergården. Stora fönster ger fint ljusinsläpp. Lägenheten erbjuder renoverat kök med bra förvaring, två sovrum, vardagsrum samt stort renoverat helkaklat badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här är det bara att flytta in!

Här bor du i en stabil förening med god ekonomi samt trevliga sällskapsytor som till exempel övernattningsrum, hobbylokal och samlingslokal samt pallkrageodling. Universitetet, NUS och IKSU finns inom gångavstånd och det finns mycket goda kommunikationer till centrum samt bra tågförbindelser via Östra station. Här bor du även nära fina rekreationsområden och badmöjligheter vid Nydalasjön.

Fakta

Adress:
Kemigränd 27
Område:
Ålidhem, Umeå
Kommun:
Umeå
Församling:
Ålidhem
Lägenhetsnummer:
212302001-0119  /  1101
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.38321 %
Andelstal avgift:
0.38321%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1969-1970
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft) med värmeåtervinning
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Ja, i källaren
TV- Internetutbud:
Sappa (1000/1000)
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, kabel-TV, el i gemensamma utrymmen och Internet (1000/1000).
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Reparationsfond:
8 kr
Känd avgiftsförändring:
Nej

Energideklaration

Utförd
2020-02-21
C
84 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 425 kr/år
2 425 kr/år
Individuell mätning av hushållsel, kommer på månadsavin. Nuvarande ägare har i snitt haft 202kr/månad senaste 12 månaderna enligt Riksbyggen.

Förening

RB Brf Kemisten
794000-1915
Ja

Om förening

Föreningen består av 235 bostadsrätter i flerfamiljshus med trivsamma lägenheter från stora ettor till väl tilltagna femrummare.

Ekonomi:
Föreningen har i grunden en mycket god ekonomi vilket ger en långsiktigt god boendeekonomi. Status beskrivs i sin helhet i föreningsrapporter.

Styrelse, förvaltare, ekonom och fastighetsskötare jobbar hårt för att inom de ekonomiska ramar vi har klara av skötsel, drift och underhåll.

Förändringar i beskattning av de tillgångar föreningen har kan vi inte påverka.

2016 slutfördes ett projekt där föreningen ersatt fjärrvärme med bergvärme. Gjorda beräkningar pekar på kraftiga besparingar för uppvärmning och varmvatten.

Gästrum:
I suterrängplan på Kemigränd 16 finns det fyra övernattningsrum. Entré och utrymmen är inte handikappanpassade. Alla rum är dubbelrum. Rum 3 och 4 är en dubblett med gemensam entré. Samtliga rum har tillgång till WC och dusch i korridoren.
Kl 12.00 till 12.00 följande dag – hyra 100 kr per rum och natt.

Parkering:
Det finns 117 platser i 2 varmgarage. Separat kö.
Avgift för motorvärmarplats debiteras varje månad tillsammans med månadsavgiften. I de flesta fall får man som nyinflyttad ganska omgående tillgång till P-plats med motorvämare.
Föreningen har flera elbilsladdningsplatser som går att hyra. Kostnaden för elen som förbrukas under laddningen debiteras tillsammans med lägenhetens. Det är separat kö till parkeringsplats, garageplats, elbilsplats, extraförråd, m.m.

Förråd:
Utöver de förråd om hör till lägenheterna har vi ställt i ordning nästan 80 extra förråd som i mån av tillgång kan hyras. Storleken är ungefär som de förråd som hör till lägenheterna. Avgiften är 35-80 kr. per månad beroende på storlek.

För med information: https://www.kemisten.nu/

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Praktisk hall med klinker på golvet och garderob med skjutdörrar samt hatthylla med skoställ. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i hallen.
Badrum
Stort renoverat helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, dusch med vikbara duschväggar, kommod med handfat och spegelskåp samt wc-stol. Ytskikten är kakel på väggarna och klinker med golvvärme(el) på golvet. Stort fönster ger härligt ljusinsläpp.
Kök
Helrenoverat kök med mycket förvaring och den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn, diskmaskin, fläkt samt två kombinerade kyl/frys. Det finns en front för att byta till integrerad diskmaskin om man önskar. Ljusa väggar och parkettgolv. 
Matplats/Vardagsrum
I centrum av lägenheten finner man matplatsen. En mindre pelare skärmar av matplats och tv-hörna. Här finns plats för rymlig soffa och mediamöbel. Ljusa väggar och ett parkettgolv.
Sovrum 1
Stora sovrummet (original sovrummet) har plats för dubbelsäng, skrivbord samt en stor garderob med skjutdörrar. Målad fondvägg samt ett laminatgolv.
Sovrum 2
Tidigare vardagsrumsdel som delats av och utgör nu ett extrarum som idag används som kontor men har även använts som sovrum. Fondvägg och parkettgolv.
Balkong
Balkong i söder mot innergården. Trallgolv och vitmålade väggar och tak.
Övrigt
Till lägenheten tillhör ett källarförråd.
Se föreningens hemsida för mycket bra information om föreningen www.kemisten.se

 

Planritning

Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare
076-226 76 11
Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare
073-848 38 04