Header image
Såld Härlig Villa med fantastisk trädgård!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Tröskvägen 5

Grubbe

Härlig Villa med fantastisk trädgård!

Varmt välkomna till denna härliga villa uppförd på populära Grubbe!
Här finns möjlighet att förvärva en fastighet med påkostad trädgård, i bästa solläge i eftertraktat område.
Lättskött hus i lämplig storlek och med värdefulla förbättringar. Man har låtit byta taken, byggt till carport, monterat laddbox för elbil och renoverat toaletten. Utöver detta har hus och tomt förädlats och underhållits på ett generöst sätt. Trädgården är otroligt påkostad och dessutom arkitektritad. Här bor man med cykelavstånd till centrum. Närhet till älv och strandpromenad, skolor, affärer och natur.

Fakta

Adress:
Tröskvägen 5
Område:
Grubbe, Umeå
Kommun:
Umeå
Fastighetsbeteckning:
NERTSEN 15
Typ:
Enfamiljsvilla
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1960
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast tilluft)
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Betong
Grundläggning:
Källargrund
Grundmur:
Betong
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Normalt
Huvudsakligt vädersträck:
V

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 722 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 374 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 096 000 kr
Bef. pantbrev:
14st om 2 672 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1960
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2023-05-08
C
77 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
14 987 kr/år
15 318 kr/år
8 847 kr/år
2 565 kr/år
4 230 kr/år
45 947 kr/år
9 287 kr/år

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande gall med plats för avhängning. Praktisk förvaring i garderober med skjutdörrar. 

Kök
Tidlöst kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor. Kyl & frys samt häll är från 2022 och diskmaskinen byttes 2023. Ljusa skåpsluckor och mörk bänkskiva ger härligt kontrast. Fönster i två väderstreck skapar ett härlig ljus. 

Vardagsrum
Tilltaget rum med stora fönster i burspråk och gott om plats att möblera för sociala sammanhang eller mysiga filmkvällar. Rummet är sammankopplat med matplats och i direkt anslutning till kök. Vid matplatsen har tidigare ägare även genomfört en utbyggnad med plats för mysiga kvällar framför brasan i avkopplande miljö. 

Sovrum
Det finns två sovrum på våningen. Båda rummen har inbyggda garderober och ena sovrummet har utgång till de fantastiska uterummet. 

WC
Fräscht utrymme med nya möbler samt väggbeklädnad från 2022. 

Källare
Praktisk källare med klinker på golv. Väldigt praktisk och stor tvättstuga med gott om arbetsyta samt klädvård. Intill tvättstugan finns Duschrum/relax. Modern duschkabin samt rymligt hörnbadkar. I källaren finns även en WC intill trappen i källarens hall. Ett av rummen är inrett som gästrum/sovrum och har ventilerade golv samt golvsocklar. Gillestugan är inrett till sovrum och används idag som master bedroom. Utöver detta finns matkällare samt förråd för praktisk förvaring. Från källaren kan man ta sig ut via en källaringång med trapp upp till gårdens framsida. 

Utemiljö
Här har man låtit arkitektrita gårdsplanen med fantastiska odlingsmöjligheter. Under sommaren blommar trädgården fram och skapar en nästintill overklig miljö. Här finns olika avdelningar med plats för rabatter, odlingar, träd, grillplats samt sociala ytor för umgänge eller avkoppling. En del av altanen ger plats för det härliga spabadet från Viskan Spa och över spabadet har man låtit bygga pergola.  Den omgärdande häcken skapar en privat oas och ger insynsskydd.  Alldeles utanför tomtgräns gränsar en allmänning vilket är perfekt för barnfamiljen som vill leka med barnen på öppna ytor. 

Garaget/carport
I garaget finns väggmonterade hyllor och gott om förvaring. Det ryms utan problem en bil med då man byggt till carport 2018 har garaget mest varit praktisk förvaring. I garagets innersta del finns möjlighet att hålla till för den trädgårdsintresserade. Här finns vatten framdraget och praktisk arbetsyta. Man tar sig även ut i carporten från garaget. 
I carporten har man monterat laddbox samt byggt loft för förvaring. 

 

 

Omgivning

Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Här bor du stadsnära, men ändå lantligt. Grubbe erbjuder dessutom ett bra urval av skolor; Grubbeskolan (7-9) och Grisbacka skola (F-6) samt flertalet förskolor. Området angränsar till Grisbacka i öster, Västerhiske och Umedalen i väster och kantas av Umeälven i söder. Närheten till Umeälven ger möjlighet till bad, fiske samt de fina promenadstråken. Gångavstånd till välsorterad livsmedelsbutik.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Hassan Atrakchi
Kontorsägare / Fastighetsmäklare

Bilder