Properties & Partners MINDRE HYRESFASTIGHET MED CENTRALT LÄGE!

Skönbergagatan 9A

Centralt

MINDRE HYRESFASTIGHET MED CENTRALT LÄGE!

Denna hyresfastighet har ett utmärkt läge mitt i sta'n på en av Söderköpings huvudsakliga affärsgator. Ytan fördelar sig på två bostadslägenheter om 4 respektive 3 rok samt en lokal i entréplanet. Lokalen är inredd till frisersalong med en hyresgäst som gärna ser att nuvarande verksamhet får fortgå. På gården som är gemensam med grannen finns ett rymligt garage byggt 2010 samt plats för parkering av en till två bilar.

Välkommen att kontakta mäklaren för ytterligare information och visning!

Fakta

Adress:
Skönbergagatan 9A
Område:
Centralt, Söderköping
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
GULDSMEDEN 2
Typ:
Kommersiell fastighet
Ägandeform:
Kommersiell fastighet - Friköpt
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1929
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA/Kommunalt avlopp
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump samt LLV-pump och direktel på översta planet
Ventilation:
Mekanisk i salongen. Självdrag i övrigt
Fasad:
Reviterad
Tak:
Falsat plåttak
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare/Krypgrund
Badrum:
3 st

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Fornlämning

Fornlämning
Akt: L2010:3508
Registrerat: 2006-11-05

Interiör

Entré

Entrén till trapphuset nås via en trappa på innergården. Ytterdörren är belägen under ett skyddande tak. 

Trapphus

Innanför ytterdörren finns en dörr in till frisörsalongen i entréplanet och en dörr ned till källaren. Det finns även en dörr som leder ut till ett trevlig altandäck som delvis är belägen på samfälld mark. I trapphuset sitter elmätarna, en till varje lägenhet. En trappa leder upp till de båda bostadslägenheterna.

Övre hall

Utanför lägenheten på mellanplanet finns två dubbelgarderober och en dörr ut till en liten balkong under tak där det även finns ett litet förråd.

LÄGENHETEN PÅ MELLANPLANET

4 rok om 100 kvm. Nuvarande årshyra 146 400 kr (Varmhyra). Till lägenheten hör en P-plats på gården till en separat avgift om 4 800 kr/år.

Hall

Hallen går i vinkel med parkett på golvet och det finns två platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Innanför ytterdörren finns en hatthylla med plats för avhängning.

Duschrum

Beläget i anslutning till hallen med klinker på golvet och kaklade väggar. Utrustat med wc, duschplats, handfat i kommod samt på motstående sida en spegel infälld i väggen.

Gästtoalett

Här är det marmor på golvet och väggarna är kaklade, delvis med mosaik. I utrymmet finns wc, ett litet handfat i kommod med infälld spegel ovan samt ett högskåp.

Kök

En serveringsgång med parkettgolv leder från hallen in till köket där det också är parkettgolv. Köksinredningen är av ek och det finns bland annat två vitrinskåp, arbetsbänkar av sten med mörkt kakel ovan. Vidare finns två separata nedsänkta hoar med var sina blandare. Den maskinella utrustningen består av en häll med spisfläkt, inbyggnadsugn och micro, en diskmaskin i rostfritt samt en integrerad kyl/frys. I taket sitter infällda spotlights. Vid den lilla matplatsen med ett fast monterat köksbord lagom stort för morgonkoppen finns ett fönster mot gården.

Matsal och vardagsrum

I matsalen är det vacker gammal men på senare år slipad stavparkett på golvet medan parketten i vardagsrummet är bytt för ca 10 år sedan. Mellan dessa båda rum i fil finns en praktisk skjutdörr liksom det även finns mellan vardagsrummet och det intilliggande sovrummet. I vardagsrummet finns en öppen spis med insats och i taket sitter infällda spotar. Som avdelare mot hallen finns en vacker gammal pardörr.

Sovrum

Intill vardagsrummet ligger det mindre sovrummet som även det har vacker gammal och på senare år slipad stavparkett på golvet. 

Master bedroom

Här är det en modernare ekparkett på golvet. Fönstret vetter mot gården och det finns gott om förvaringsutrymme i de platsbyggda skåpen ovan och vid sidan om sängen. Både ovan skåpen och ovan den platsbyggda sänggaveln finns effektfulla spotlights som lyser upp.

LÄGENHETEN PÅ ÖVERSTA PLANET

3 rok om 78 kvm. Nuvarande årshyra 99 540 kr. (Kallhyra)

Hall/trappa

Innanför denna lägenhets entrédörr belägen på plan två finns trappan upp till det översta planet. Innanför ytterdörren finns plats för skor och avhängning.

Allrum

Väl uppe för trappan möts man av ett trevligt allrum som flödar av ljus och har ett ljust laminat på golvet. Från rummet har man underbar utsikt mot Ramunderberget och Göta kanal. I allrummet har den nyinstallerade luftvärmepumpen sin plats.

Kök

Köksinredningen i den här lägenheten går i vitt med arbetsbänkar av trä med en nedsänkt ho. Maskinell utrustning i form av spis med spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys i rostfritt samt en liten vedspis och ett takfönster.

Sovrum

I detta rum med charmiga snedtak är det ljust laminat på golvet och det finns en platsbyggd garderob. Fönstret vetter mot svala norr.

Hall

I den lilla hallen som leder från köket mot lägenhetens andra sovrum finns fyra platsbyggda garderober.

Duschrum

Nyrenoverat med Fibo Tresbo på väggar och golv. I samband med renoveringen byttes wc-stolen liksom handfatet i sin kommod med spegelskåp ovan och vid duschplatsen sattes upp vikdörrar. I duschrummet som har charmigt snedtak finns även en tvättmaskin och en mekanisk fläkt.

Sovrum

Slutligen har vi detta sovrum vilket har laminat på golvet. I rummet som även det i och med läget under nocken har snedtak finns ett takfönster.

ENTRÉPLANETS LOKAL

Frisörsalong om 100 kvm. Marknadsmässig årshyra 120 000 kr. (Varmhyra)

Kundentrén är belägen mot gatan medan det finns en groventré från trapphuset på baksidan för personalen. 

Via en trappa från gatan stiger man in till ett väntrum med klinker på golvet. I anslutning till väntrummet finns en toalett. Salongen har tre stora fönster mot gatan, lättsopad parkett på golvet och plats för upp till sex frisörsplatser. Innanför salongen finns ett utrymme för schamponering och andra sysslor till vilket det behövs vatten. Bakom salongen och schamponeringen finns personalens utrymmen såsom kök, personaltoalett, ett par mindre utrymmen samt även två duschplatser. Bubbelbadkaret är inte längre i funktion. I köket vilket har vit köksinredning finns tvättmaskin och det är även här frånluftsvärmepumpen för salongen och den stora lägenheten är placerad. I 3:an sker uppvärmningen via direktverkande radiatorer och en nyinstallerad luft/luftvärmepump.

KÄLLARPLAN

I trapphusets entréplan finns en trappa som leder ned till källaren där det är betonggolv. I källaren är det lågt i tak och det finns diverse hyllor för förvaring. Här sitter även den nya varmvattenberedaren för salongen och det finns en lucka in till vattenmätaren som också den just bytts ut. 

Garage

Garaget om ca 36 kvm är grundlagt på en betongplatta, har en stomme av trä utvändigt klädd med träpanel och tegel på taket. Det finns både en fjärrstyrd garageport och en separat ingång via vanlig dörr. Ovanpå garaget finns ett vindsutrymme med ståhöjd. Bakom garageutrymmet finns ett förrådsutrymme vilket utgör 1/5-del av byggnaden och som tillhör grannen.

Allmänt

Luft/luftvärmepumpen till lägenheten om 3 rok är installerad 2023 liksom varmvattenberedaren till salongen vilken återfinns i källaren. Under 2022 installerades nya undercentraler till elen med egen mätare för varje lägenhet. I anslutning till trapphuset finns ett gemensamt altandäck som även delas med grannen. På våning 2 finns en liten balkong för alla att nyttja.

På gården finns plats för en bil i garaget och en bil framför porten.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Skönbergagatan 9A

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Skönbergagatan 9A

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef