Header image
Såld / EGEN UTEPLATS / BARNVÄNLIGT / NÄRHET TILL CITY / TVÅ VÅTRUM / RENOVERAD / NATURNÄRA /

Blekingevägen 14

Sävja

/ EGEN UTEPLATS / BARNVÄNLIGT / NÄRHET TILL CITY / TVÅ VÅTRUM / RENOVERAD / NATURNÄRA /

Välkomna till denna 4:a i utmärkt läge i Sävja! Denna bostad ligger på bottenplan med en fantastisk uteplats med utgång från köket. Här får ni promenadavstånd till vårdcentral, dagis och skolor samt ett litet centrum med livs, restaurang och apotek. Det finns mycket bra bussförbindelser till city och fina cykelvägar för den som vill ha lite vardagsmotion. Sävja är barnvänligt och naturnära med härliga skogsområden i Lunsen och nära till Fyrisåns vackra årum.

Lägenheten är renoverad och har ett härligt läge med uteplats i soligt läge mot innergården samt skog som granne. Planlösningen erbjuder hall, kök, vardagsrum, två badrum och tre sovrum i bostaden. Detta hem är utmärkt för familjen med flera barn eller ni som väntar tillökning.

Varmt välkomna!

Fakta

Adress:
Blekingevägen 14
Område:
Sävja, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Lägenhetsnummer:
00102  /  1003
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.71899%
Andelstal avgift:
0.71897%
Byggnadstyp:
2 vånings hus
Byggnadsår:
1991
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk från-/tilluft med värmeåter.
Badrum:
2 st
Balkong:
Egen uteplats (träbelagd)
Förråd:
Ja, förråd ingår.
TV- Internetutbud:
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Kanalpaket "Lagom" ingår i månadsavgiften. Internet: Leverantör: Telia.
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, ett grundläggande tv-kanalpaket, den fasta kostnaden för ip-telefoni (samtalskostnad tillkommer) samt bredband.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Känd avgiftsförändring:
Ingen planerad avgiftshöjning (Kontrollerad: 2023-02-16).

Energideklaration

Utförd
2013-05-12
149 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 5 personer
4 800 kr/år
2 400 kr/år
7 200 kr/år
Enligt schablon

Förening

Brf Blekinge
716422-5588
Ja
Nej

Föreningsinformation

Namn

Brf Blekinge 

Organisationsform       
Bostadsrätt

Äkta/Oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Antal lägenheter 
152

Antal lokaler i föreningen
1

Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person 

Delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person godkänns inte.

Försäkrning
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar. Detta innebär att köparen inte behöver teckna eget bostadsrättstillägg utöver hemförsäkringen.

Information månadsavgift
Ingen planerad avgiftshöjning (Kontrollerad: 2023-02-16). 

Om föreningen
Föreningens fastighet bebyggdes 1991 med 14 bostadshus innehållande 152 lägenheter och en lokal. 

Lägenhetsfördelning enligt nedan:
2 rum och kök - 46 stycken
3 rum och kök - 38 stycken
4 rum och kök - 68 stycken 

Gemensamma utrymmen 
I föreningen finns det fullutrustad övernattnings- och kalaslokal med fyra bäddar och plats för middag för tolv personer.

Övriga utrymmen som finns att nyttja i föreningen är tvättstugor med tre tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och ett torkrum i varje samt cykel- och barnvagnsförråd. 

Parkering 
I föreningen finns 126 stycken parkeringsplatser som kostar 200 kr/mån samt 30 carportplatser som kostar 300 kr/mån. Föreningen har även 8 stycken elladdstoplar som kostar 500 kr/mån inkl el. Det finns även ett flertal gästparkeringar i anslutning till parkeringsplatserna. Parkeringsplats med elstolpe för motorvärmare finns oftast tillgänglig vid inflyttning. Kötid för carport är cirka två år. 

Renoveringar 
2021 - Bytt stuprör
2021 - Bytt huvudsäkringar och efterdragit inkommade el till samtliga lägenheter.
2021 - Kembehandlat resterande tak.
2021 - Bytt fönsterblecken
2016 - Utbyte av all utomhusbelysning till LED-belysning.
2016 - Utbyte av de sista tvättmaskinerna i tvättstugan på Blekingevägen 13, så nu skall alla maskiner vara nya och moderna.
2015 - Lekplatserna på samtliga gårdar har renoverats.
2014 - 17 stycken extra förråd byggdes i föreningen för uthyrning.
2012 - Fiberanslutning 

Pågående renoveringar
Föreningen håller på renoverar hissar med en längre underhållsplan.  

Nyckelhantering
Föreningens nycklar som går till trapphus, lägenhetsförråd och cykelförråd och ska tillsammans med föreningens taggar lämnas till Stjernbron Säkerhetsteknik AB, Stålgatan 8 754 50 Uppsala vid överlåtelse.

Beskrivning

Allmän beskrivning

Bostaden är genomgående i mycket fint skick och präglas av mycket smarta val som inte går ur i tiden. Bostaden delar sig på en stor hall med goda förvaringsmöjligheter samt separata rum, vilket gör sällskapsytorna mellan kök och vardagsrum optimala. Från köket når du även ut till den stora och träbelagda uteplatsen där du kan avnjuta solens bästa timmar. Vidare fördelar sig bostaden på dem tre rymliga sovrummen med plats för möblering enligt dina krav. Här erbjuds även ett halvrum som kan användas som arbetsrum alt walk-in-closet, barn rum eller annat. Utöver möjligheten till förvaringsutrymme i både hall och sovrum erbjuder även denna bostad en rymlig klädkammare. Dessutom erbjuder denna bostad ett otroligt fint ljusinsläpp som får bostaden att kännas ännu rymligare.

Rumsbeskrivning

Hall
Öppen och rymlig entré som ger generös vy över hall och övriga ytor i bostaden. Avhängning erbjuds i garderob med matchad utförande, men med sin tilltalade rymd får du också plats för ytterligare förvaringsmöbel alternativt dekorativt möbel. Väggarna är ljus gråa och på golvet vilar ett mycket fint och slitstarkt klinkergolv.

Kök
Nyrenoverat och modernt kök med stilrent samt fullutrustat spishäll med ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Stor arbetsbänk som sträcker sig längs med vägg och erbjuder goda ytor för den matlagningspassionerade. Vidare går ytskikten i ljusare ton som snyggt smälter ihop med mörka vitvarorna och kaklet som stänk skydd i kontrast. Här finns plats för ett matbord för upp till 4-6 personer, som med fördel placeras under stora fönstret. Vidare får du också gott om naturligt ljus som gör att rummet får en trevlig rymd tack vare utgången till bostadens bekvämliga uteplats.

Badrum
Fint och delviskaklat badrum med plats att samsas. Här har du handfat med kommod, spegelskåp med belysning, WC samt badkar med takdusch ovan i snyggt utförande. Vidare finns ett vädringsfönster som ger naturligt ljus i ogenerat läge. Ljusa väggar samt en beige våtrumsmatta. 

WC/Dusch
Fint och nyrenoverat badrum med plats att samsas. Här har du handfat med kommod, spegelskåp, WC samt duschplats. Här har du utöver gott om golvyta att möblera med ytterligare hylla/förvaring om behovet finns. Ljusa väggar samt mörkt golv.

Vardagsrum
Härligt sällskapsrum med plats för för familjen! Här finns plats för såväl Tv-bänk som en större soffa, som gjort för fredagsmyset samt en tilltagen yta perfekt större sällskap. Med sina stora fönsterpartier i ogenerat läge och ljusa väggar får du ett rum som badar i ljus. Med sin öppna planlösningskänsla mot köket har du smidig och uppskattad möjlighet att underhålla både gäster eller barnen medans du gör annat.

Sovrum
Bostadens master bedroom ligger i privatläge. Här får du gott om förvaring. Rummet erbjuder plats för både dubbelsäng, nattduksbord och övrig möblering om önskemål finns. Varför inte till exempel inreda med byrå, sminkbord eller bokhylla? Oavsett vad du behöver finns det flera alternativ att nyttja. Rummet är genomgående ljust och luftigt med ett stort fönsterparti som ger generöst naturligt ljus. Ljusa väggar samt ljust golv.

Sovrum
Generöst sovrum med plats för både säng och övrig möblering så som byrå, sminkbord, bokhylla eller säng. Vad önskar du av ditt rum? Här finns flera möjligheter att välja mellan i härligt och högt läge. Här har du också ett stort fönsterparti som ger gott om naturligt ljus genomgående. Ljusa väggar samt ljust golv.

Sovrum
Stort sovrum med gott om förvarings möjlighet. Här finns plats för både säng samt övrig möblering så som skrivbord eller byrå. Stort fönster ger fint ljusinsläpp till rummet. Ljusa väggar samt ljust golv.

Uteplats
Väl tilltagen träbelagd uteplats som sträcker sig långt längs med husväggen och ändå lämnar gott om ytor på gaveln. Här finns plats för både grill, större loungemöbler samt bord med stolar. Under varma dagar kan familj samlas för födelsedagsfirande eller trevliga grillkvällar och ni kan njuta av solstrålarna ända in på kvällstimmarna. Bäst av allt är den stora ytan som erbjuds tack vare husets placering i gavel läge. Har du gröna fingrar så kommer du att älska din egna lilla lott på din egna uteplats. 

 

Område

I detta lugna och natursköna område bor man med naturen precis runt hörnet. Alldeles utanför dörren börjar Lunsen, en av Uppsalas största skogar med fina strövområden. Plocka svamp och bär eller ta långpromenader, möjligheterna är oändliga. I denna del av stan finns all närservice samt vårdcentral.

Kommunikation
Sävja har goda kommunikationer med stadsbussar in till Uppsalas centralare delar och väljer du att cykla leder en cykelväg ända in till centrum. Det är även nära till E4:an för alla som pendlar.

Närservice
Sahwan livs, MyWay, med ICA Supermarket i Vilan där det också finns bensinmack och en pizzeria. I närområdet finner man även apotek och vårdcentral.

Övrigt
- Skolor och barnomsorg -
Förskolor: Föräldrakooperativet Daghemmet Grodan, Lammets Förskola. Grundskolor: Stordammen Skola, Uppsävjaskolan

- Natur och fritid -
Sävja ligger i naturnära omgivningar. Intill finns härliga strövområden i Lunsen, som erbjuder ett rikt djur- och fågelliv.

Här finns också gott om möjligheter till aktiv fritid. Det finns belyst el/motionsspår och ridspår (2 resp 7 km spår Nåntuna/Vilan och Lilla Djurgården). Sävja Kulturcentrum, pumptrackbana (Uppsalas första), ny lekpark med gummimatta och multiarena. Till Lyssnaängens badplats vid Graneberg är det ca 6 km. I Bergsbrunna finns Danmarks IF med fotbollsplan och klubbverksamhet.

Närmaste inomhusbad är Gottsundabadet vid Gottsunda centrum.

I Sävja finns bibliotek. Uppsalas kultur och nöjesutbud finns på bekvämt avstånd.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Walat Taha
Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Alessandro Schillaci