Properties & Partners

Salabacke - Uppsala


Byggmästargatan 1E


Kommande försäljning

Byggmästargatan 1E

Salabacke

/ NY RENOVERAT KÖK I EXKLUSIVT UTFÖRANDE / BALKONG MED FRI UTSIKT / LÅG AVGIFT /

Letar du efter den perfekta första lägenheten eller ett riktigt schysst studentboende som är nyckelfärdigt? Då har du hittat rätt! I lummiga kvarter i Salabacke finner du denna mysiga etta med ett härligt ljusinsläpp och ljusa ytskikt samt nyrenoverat kök. Uppsala är en av Sveriges vackraste städer med äldre bevarade hus ritade av flera kända stadsarkitekter. Med högt i tak, stora fönster och trägolv är det riktiga pärlor som finns bevarade runt om i staden, och snart finns äntligen en av dessa unika bostäder till salu. Med sina fantastiska original detaljer som tidstypiska fönster med oslagbart ljusinsläpp samt kök, får du här en fint bevarad historia som har hög efterfrågan. Välkommen till denna fina 1:a med balkong och fri utsikt högst upp i huset.

Fakta

Adress:
Byggmästargatan 1E
Område:
Salabacke, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Församling:
Ej angiven
Lägenhetsnummer:
17  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.41949%
Byggnadsår:
1954
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Frånluftsventilation och självdrag
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd och Vindsförråd
TV- Internetutbud:
TV: Kabel-tv via Comhem (grundutbudet ingår i avgiften). Internet: Bredband via Telenor. Man tecknar eget avtal och ingår ej i avgiften.
Inkluderat i avgift:
Ingår i avgiften: värme, varm-kall vatten, bostadsrättstillägg och kabel-tv (grundutbud), obligatorisk avgift för bredband 300 kr.
Ej inkluderat i avgift:
Den boende tecknar eget elavtal.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Reparationsfond:
0 kr
Känd avgiftsförändring:
Föreningen har ingen kommande avgiftsförändringar planerad. Föreningen ser löpande över månadsavgiften på grund av den rådande ekonomiska situationen.

Energideklaration

Utförd
2021-02-22
E
106 kWh/m²/år
Byggmästargatan 1A

Förening

BRF Apeln
717600-2983
Ja
Nej

Allmän föreningsinformation

Föreningens fastighet, Sala backe 13:1 bebyggdes 1954 och är belägen i Uppsala kommun. På fastigheten finns 2 st bostadshus innehållande 53 lägenheter och 3 lokaler samt 4 uthyrningsbara förråd, varav lokalerna är hyresrätter.

 

Föreningens ekonomi

Föreningen godkänner delat ägande om 90/10.

I dagsläget är det inga kommande avgiftsförändring men föreningen ser över avgiften löpande med den rådande ekonomiska situationen.

(Kontrollerat med föreningen 2023-05-20)

Föreningens utförda och planerade renoveringar

Utförda renoveringar:
2001 Stamrenovering
2001 Elrenovering
2001 Fuktisolering runt huset
2001 Nya entré-, lägenhets- och källardörrar
2001 Nya garageportar
2003 Takrenovering
2003 Fönsterrenovering
2003 Bredband
2011 Fasad-, balkong-, fönsterrenovering


Föreningen har en underhållsplan för framtida renoveringar.
(Senas kontrollerat 2023-05-20)

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstugan med tillhörande tork- och mangelrum finns på Byggmästargatan 1D/E. För att boka tvättid använder du din personliga låscylinder som finns på bokningstavlan utanför.
Föreningen har en gemensam festlokal i källaren på Byggmästargatan 1A som kan utnyttjas av alla våra medlemmar mot en deposition på 200 kr.


Medlemmar i brf Apeln och deras gäster kan parkera cykeln i cykelställ utanför bostadshusen. Förvaring inomhus görs i respektive källare.

Kabel-tv och bredband

Föreningen har et gemensamt avtalet innefattar Bredband 250/250 (100-250 Mbit/s) och Telefoni Bas, om du önskar att uppgradera tjänsten för just din lägenhet så tar du kontakt med Kundservice på telefon 0775-17 17 20 eller går in på tele2.se/gruppavtal.

Parkering

Föreningen har tillgång till totalt 20 parkeringsplatser och 23 garage som man hyr mot en månadsavgift.

Aktuella priser:
Parkeringsplats 125 kr
Garage litet 350 kr
Garage stort 450 kr


Det är för närvarande kort kö till parkeringsplatser och garage. (2023-04-26)

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Rymlig hall med fin första överblick över intilliggande allrum samt kök. Här erbjuds avhängning på krokar som är fastskruvade samt förvaring på hatthylla, samt plats för skor under. Om så önskas finns även plats för ytterligare förvaringsmöbel eller annan dekorativ möblering. Väggarna är nymålade och går i ljusgråa ytskikt samt mörkt och tåligt klinker i golvet, perfekt för slaskiga vintrar.


Kök
Fullt utrustat och nyrenoverat kök med vitvaror i exklusivt utförande, inbyggd ugn och mikro, spis häll, köksfläkt samt integreread diskmaskin. Här erbjuds gott om förvaring i flera över- och under skåp med goda arbetsytor. Trots sina goda arbetsytor har du ändå generös plats för ett matbord. Rummet är genomgående ljust med stora fönster, men även under kvällen blir köket snyggt upplyst. Ljusa väggar och ljust golv med svart utförande på skåp i kombination med vitrinluckor, ljus beige bänkskiva som går i samma ton som stänkskyddet i kakel.

Allrum
Hjärtat i bostaden finner du här. Generös yta som gör detta till det perfekta sällskapsrummet. Här finns plats för soffa men även det övriga möblemang som önskas som exempelvis skrivbord, fåtölj, säng m.m. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier med grönskande utsikt. Här finner du även utgång till bostadens balkong med fri utsikt i insynsskyddat läge. Inte nog med rummets stora yta så erbjuder detta rum även en klädkammare som övrig förvaring får plats i. Ljusa väggar med parkettgolv i original för att bevara charmen.

Badrum
Helkaklat och fräscht badrum, här badrummet finner du bekvämligheter så som dusch, tvättställ, spegel samt WC. På
golvet vilar ett mörkgrönt klinkergolv och på väggarna är kaklade i vitt utförande.
Balkong i insynsskyddat läge i mycket insynsskyddat läge med fri utsikt mot Uppsalas Slott.

Klk
Inte nog med att bostaden har 2st förråd som följer med bostaden, så får du även din egna klädkammare som du enkelt kan inreda till ett mini walk in closet alt förvaringsrum.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Byggmästargatan 1E

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Byggmästargatan 1E

Alessandro Schillaci
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
073-983 72 09
Matilda Larsson
Mäklarassistent
076-769 80 85