Header image
Såld / GÅRDSHUS MED LÄGENHET / UTE KÖK / STOR TOMT / POPULÄRT OMRÅDE / BARN VÄNLIGT /
Besiktigat

Börje-Gränby 55

Börje

/ GÅRDSHUS MED LÄGENHET / UTE KÖK / STOR TOMT / POPULÄRT OMRÅDE / BARN VÄNLIGT /

Välkommen hem till ett fantastiskt familjehus med det där lilla extra! I detta familjehus har redan de dyra och omfattande renoveringarna utförts som exempelvis nyrenoverat kök i sin helhet 2018-2019, Samtliga fönster utbytta till treglasfönster 2019 (övervåningens fönster byttes 2021), Takplåt till bostadshus byttes 2020, takplåt till garage/lägenheten byttes
2021, Fasaden målades 2021 och pricken över i:et dvs den charmiga uteköket med kolgrill, vedgrill, pizza ugn och varmrökt
byggdes 2021.

Fakta

Adress:
Börje-Gränby 55
Område:
Börje, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Fastighetsbeteckning:
BÖRJE-GRÄNBY 2:13
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
Friliggande Villa
Byggnadsår:
1969
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
Isolerglaskassetter
Uppvärmning:
Elradiatorer samt eldstad
Fasad:
Trä
Tak:
Sadeltak, takplåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund under kontoret. Rastrerande är platta på mark med träbjälklag
Grundmur:
Varierande murmaterial
Badrum:
2 st
Eldstad:
3 st
TV- Internetutbud:
Fiber finns indraget i huset.
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Allmän beskrivning

Här har du möjlighet att parkera flera bilar på uppfarten samt under tak med stort garage. Här finns relax bl.a bastu, gott om förvaringsutrymme samt insynsskyddad uteplats på baksida samt lång sida. Och på den andra en trevlig grönskande tomt som sträcker sig runt huset i privat gavelläge. Men det är inte bara utsidan som gör huset till ett trevligt hem. Även insidan är inbjudande med stora fönster som träcker sig högt i vardagsrummet med en braskamin som värmer dom frusna vinterdagarna, en trevlig och stor uteplats där ute köket ligger (matlagning har aldrig varit roligare än nu), öppen och luftig planritning med en fint matplats som enkelt får plats med 6-8 personer om man önskar och ett kök gjort för en mästerkock. Här sträcker sig arbetsytorna längst med samtliga väggar, fullutrustat med alla bekvämligheter och stort fönster med spröjs ovan bänkytan. På nedre plan finner du även hall, 2 st badrum (var av ett spa rum) samt tre stora sovrum & 3 st braskaminer var av ett i ett av sovrummen, en i hallen och en i vardagsrummet.

På övreplan finner du ett stort och tilltaget allrum som är gjort för familjemys, ett stort sovrum och gott om förvaring i förråd som enkelt går att göra om till ett sovrum om man önskar. Med gott om förvaring i katt vinden slipper du äntligen stöket.

Något som uppskattas här är blandningen av människor. Här har du grannar i livets alla skeden: barn, unga och pensionärer. Något annat som höjer trivselfaktorn är kombinationen av närheten till Uppsala city (ca 10-15 minuters bilfärd) samtidigt som man har närhet till vacker natur med svampskogar och strövområden. Här finns det mesta som en aktiv familj kan önska sig, bland annat skridskobana, olika bollplaner, lekplatser, grillplatser, ute gym, motionsspår etc. Bo i en lantlig och rofylld miljö med närheten till city! Som närmaste granne finner du en ridbana , bra och välvårdade tennis banor och fotbollsanläggning med flertalet fotbollsplaner. Här kan du också njuta av en utmanade löptur i elljusspåret. Bara ett stenkast bort ligger även Börjes bygdegård med förskoleverksamhet. För dig med yngre barn behöver du aldrig mer stressa till förskolan då förskolan ligger ett stenkast ifrån huset. En plats att trivas på med familj.

Fastighetsinformation

Bostadstyp Objektstyp, villa
Fastighetsbeteckning UPPSALA BÖRJE-GRÄNBY 2:13
Typkod 220 - Småhusenhet, bebyggd
Län Uppsala
Kommun Uppsala
Område Börje
Gatuadress Börje-Gränby 55
Postnummer 75592
Ort Uppsala
Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet
Tomtareal/mark 2 413 m2
Totalareal 2 413 m2
Boarea (BOA) 192 m2
Biarea (BIA) 70 m2
Boareabeskrivning (Ny areal ansökan är skickad till Lantmäteriet)
Areauppgift enligt Säljaren
Antal rum 6
Antal sovrum 4
Taxeringsår 2021
Taxeringsvärdet är Fastställt
Värdeår 1969
Taxeringsvärde byggnad 983 000 SEK
Taxeringsvärde mark 801 000 SEK
Summa taxeringsvärde 1 784 000 SEK

Övriga rättigheter och belastningar
Gemensamhetsanläggning Uppsala Börje-Gränby Ga:1
Rättigheter förmån Avtalsservitut: Avloppsledning och infiltrationsanläggning - Se beskrivning
Rättigheter förmån Officialservitut: Avlopp
Rättigheter förmån Officialservitut: Väg
Byggnad
Byggnadstyp 1 ½ planshus
Byggår 1969
Standardpoäng 27
Om-/tillbyggnadsår Tillbyggt -05, -07 enligt säljaren
Grundmur Varierande murmaterial
Grund Krypgrund under kontoret. Rastrerande är platta på mark med träbjälklag

Taktyp/takbeklädnad Sadeltak, takplåt
Fasadtyp Träfasad
Fönster Isolerglaskassetter
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Byggnadskommentar Byggår 1971 samt tillbyggt -05, -07 enligt säljaren.
Vatten Enskilt vatten året om (egen brunn)
Avlopp Enskilt avlopp
Typ av uppvärmning Elradiatorer samt eldstad
Typ av ventilation Självdrag
TV/internet Fiber finns indraget i huset.

Rumsbeksrivning

— NEDREPLAN —
Grusbelagdgång längst med framsidan slingrar sig från entrén till huset, här möts ni av en charming gård med gott om
grönytor som senare tar er vidare till husets trall och den fina uteplatsen vid entrén. Här kan ni enkelt möblera med bord
och stolar enligt tycke och smak.

Hall 
Välkommen in i denna öppna och rymliga hall. Här får ni en vacker första vy ut genom det stora och luftiga planlösningen. Här finns vidare plats för möblering enligt önskemål samt gott om förvarings yta med avhägningsmöjlighet samt plats för skorna, nu slipper ni stöket! Tapetserade väggar samt ett slittåligt grått klinkergolv vid entrédel som sedan övergår till parkettgolv.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats att trivas på. Här finns även plats för större säng samt övrig möblering som exempelvis
förvarings möbler eller byrå. Även här har du ett stort fönster som bjuder in solljuset. Plats för förvaring är inga
problem i detta rum tack vare den stora ytan. Vita väggar samt parkettgolv.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med palts för säng samt övrig möblering som exempelvis garderob om önskan finns.. Även
här har du ett stort fönster som bjuder in det naturliga solljuset som fångas upp av de fina väggarna. Tapetserade väggar samt parkettgolv.

Sovrum 3
Bostadens master bedroom med en mysig braskamin. Här finns ett stort fönsterparti som skapar ett ljust och trevlig rum med plats för dubbelsäng och övrig möblering som exempelvis ett läshörna eller plats för skrivbord. Gott om plats för förvaring ovan väggen i rummet. Fina vita paneler på väggen samt på golvet vilar ett mycket fint mörkt golv som går i bra kontrast.

Kök
Ett fullstort kök där arbetsytorna inte går att överdriva. Här löper arbetsbänken lägst två väggar och avslutas med i en bänkdel där barstolar matchas in väldigt bra. Den mörka bänkskivan vilar på vita underskåp och matchas med överskåp i samma utförande. Ovanför bänkytan och i andra delar har du fönster som ger fri utsikt mot husets långsida samt tomten och gör matlagningen roligare. Köket är vidare fullt utrustat med induktionshäll, inbyggd ugn och mikro och köksfläkt, fullstor kyl och frys samt en integrerad diskmaskin allt detta i vitt utförande för att det skall matchas in med övriga delar av köket. Ovanför bänkytorna sitter ett fint marockanskt inspirerat kakel i blå/vitt som stänkskydd. På golvet vilar parketten som matchas fint med de vita väggarna.

Matdel
I öppen planlösning mot vardagsrum får ni en utmärkt plats att samla familjen vid såväl vardag som högtid. Den öppna ytan förstärks ytterligare med stora och höga fönster som vetter ut mot husets fina altan och grönska som skapar ett fint genomflöde av ljus från samtliga rums fönster. Här finns plats att möblera med ett stort matbord för 8 upp till 10 personer enkelt. Och ändå har ni plats för ett vitrinskåp, byrå eller liknande utöver. Fina vita väggar samt parkettgolv.

Utekök
Från matplatsen på nederplan når du denna underbara trädäcksaltan med smidigt byggt trä staket som ramar in uteköket. Här finns en stor yta att nyttja för magiska grillkvällar med nära och kära samt gott om plats för loungemöbler.
Här kan ni med fördel placera stolar och bord intill uteplatsen, stor grönskade tomt som breder ut sig och avslutas i en häck. På den grönska tomten finns även en hundgård med specialbeställda galler nät. Här är den perfekta platsen för
att skapa minnen med nära och kära.

Vardagsrum
Generöst tilltaget sällskapsrum som badar i naturligt ljus från det stora fönsterpartierna som sträcker sig nästan från tak till golv. Här erbjuds en öppen planlösning som leder in till mat delen till vänster, men också en mysig sprakande braskamin perfekt för kyligare kvällar med en bra bok. Till höger finns en naturlig yta för större soffgrupp såväl som fåtöljer. Här kan ni även inreda med bokhylla, avlastningsbord eller en separat lekhörna beroende på önskemål. Oavsett har ni flera alternativ att nyttja! Fina vita väggar samt parkettgolv.

Hemma Spa
Kaklat och rymligt hemma spa utrustat med handfat med kommod, spegel med inbyggd belysning ovan, dusch med glasvägg samt en stor och bekväm bastu. Väggarna går i ljusare nyans och på golvet vilar ett mörkare grått klinkergolv.

Badrum
Stort och helkaklat badrum utrustat med handfat med kommod, spegelskåp intill samt inbyggd belysning ovan, dusch med duschvägg. Ljust och trevligt med bra ljus flöde tack vare ett stort fönster i insynsskyddat läge. Kaklade väggar i samma utförande som klinker golvet.

—ÖVREPLAN —
Allrum
När du kommer upp för trappan når du detta trevliga allrum. Här kan ni skapa ett gemensamt sällskapsrum för exempelvis filmkvällar, spel/hobbyrum eller varför inte föra en egen yta för barnen? Oavsett har ni gott om plats att
skapa er eget. Detta rum badar i naturligt solljus tack vare det stora fönstret. Från allrummet kan du enkelt nå övervåningens klk/alt extra sovplats (extra utrymme för barnens lek alt extra sovplats). Här kan du nå husets kattvind med gott om förvarings yta. Väggarna går i vitt och på golvet vilar parkettgolv.

Sovrum 4
Rymligt sovrum med plats för större säng samt övrig möblering. Här erbjuds gott om plats för förvaring i kattvind men även plats för garderober om så önskas. Naturligt ljus från ett stort fönster. Vita väggar samt en fondvägg och på golvet vilar parkettgolvet.

—GARAGE/LÄGENHET(GÅRDSHUS)—
Garage
Ett stort garage om ca 18 kvm. Gott om förvaring i garagets förvarings utrymmen. Via garaget når du även gårdshusets hobby rum där bara fantasin kan sätta stopp.

Lägenheten
När du via andra ingången kliver in i gårdshusets lägenhetsdel kan du direkt känna känslan av nytt och fräscht. Här har vi ett vältilltaget allrum där det allra mesta får plats e.xp soffa, tv-bänk, byrå och annat möblemang. Du möts först utav det nyrenoverade köket med bra materialval. Vindare tar du dig till lägenhetens sovrum och här finner du ett rymligt sovrum med palts för säng samt övrig möblering som exempelvis garderob om önskan finns. Även här har du två stora fönster i olika väderstreck som bjuder in det naturliga solljuset som fångas upp av de fina väggarna.  Ett vältilltaget och fräscht badrum finner du som är utrustat med duschhörna, spegel, kommod samt WC och givetvis är det helkaklat. Lägenhetsdelen har precis blivit färdigställt och är redo att antingen hyras ut, nyttja eller varför inte ha som sovplats när större sällskap kommer på besök.

 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning UPPSALA BÖRJE-GRÄNBY GA:1
GA1

Servitut

Avtalsservitut avloppsledning och infiltrationsanläggning, Förmån
03-IM1-89/49919 - 1, 1996-07-03

Officialservitut avlopp, Förmån
03-90:106 - 2, 1996-07-03

Officialservitut väg, Förmån
03-BÖE-338 - 1, 1968-10-18

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 824 000 kr
Mark, totalt värde: 801 000 kr
Summavärde: 2 625 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1969
Värdeår: 1985

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Walat Taha
Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Matilda Larsson
Mäklarassistent