Properties & Partners

Kungsängen - Uppsala


Kungsgatan 93D


Såld

Kungsgatan 93D

Kungsängen

/ VÅNING 4 / BALKONG / NÄRA CITY / PERFEKT FÖR PENDLAREN ELLER STUDENTEN /

Snart saluförs denna fina och öppna 1,5:a i attraktiva Kungsängen! Här kan du via en kort promenad ta dig till stadskärnan men vill du komma bort från city livet vänder du riktning och promenerar längst Fyrisån med dess fina promenadstigar. Kungsängen är ett område som expanderas och växer allt eftersom. Denna fina 1,5:a fördelar sig med vardagsrum, kök, en stor alkov, ett stort badrum och inte nog med den dolda förvaringen i hallen så erbjuder denna bostad ett stort förråd i lägenheten som enkelt går att möblera om till antingen ett kontor eller Walk in Closet. Stor balkong som vetter ut mot föreningens fina innergård. Välkomna!

Fakta

Adress:
Kungsgatan 93D
Område:
Kungsängen, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Församling:
Ej angiven
Lägenhetsnummer:
5-1502  /  1502
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
51502%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2018
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, kallvatten, Tele 2 (tidigare Com hem) bredband 250/100 via fiber, bredbandstelefoni och TV-paket Silver (som obligatorisk avgift - 260 kr/månad
Ej inkluderat i avgift:
El debiteras beroende på förbrukning.
Hiss:
Ja
(Från markplan)

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift betalas av:
Okänt
Känd avgiftsförändring:
Efter årsskiftet kommer föreningen att höja månadsavgiften för denna bostad med 578 kr/m (totalt blir mån.avg 2 228 kr/m f.o.m 2023)

Energideklaration

Utförd
2021-05-03
C
68 kWh/m²/år

Förening

Rosteriet 1
769630-5536
Ja
Nej

Föreningsinformation

FÖRENING

Brf Rosteriet 1

FASTIGHETEN

Föreningen består av 160 st. lägenheter med adress Kungsgatan 93 B-F samt Sållargatan 4. Byggår: 2017.  

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Det finns ingen gemensam tvättstuga i föreningen, varje lägenhet har en egen tvättmaskin och torktumlare.  

PARKERING

Föreningen hyr ut 85 st. p-platser i garaget i källarplan (ca 990 kr/mån) och en elbilsplats kostar 1090 kr/månad + elförbrukning. TV & BREDBAND Internet 250/100 Mbit/s, Kabel-TV kanalpaket "Silver" samt IP-telefoni från ComHem ingår via obligatoriskt tillägg (260 kr/mån läggs på avin). Vill man ha snabbare internet eller bättre kanalpaket kontaktar man ComHem för mer förmånliga priser.   EL Föreningen har gruppavtal för el så inget separat avtal för detta behöver tecknas av medlemmen.  

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN

Föreningen accepterar delat ägande. Detta innebär att t.ex. en förälder kan gå in som delägare utan att bo där. Minsta ägarandel är 10 %. Juridisk person accepteras inte som ägare.  

AVGIFTER 

I månadsavgiften ingår kallvatten och uppvärmning av bostaden, Tele 2 (tidigare Com hem) bredband 250/100 via fiber, bredbandstelefoni och TV-paket Silver. TV- och bredbandskostnaden ligger på avgiften som ett obligatoriskt tillägg (260 kr/månad) El och varmvatten betalas månadsvis av medlemmen. Förbrukning och kostnad redovisas på avin för föreningsavgiften. 

EKONOMISK FÖRVALTNING

Ekonomisk förvaltare är Nabo.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG

Föreningen har tecknat en gemensam tilläggsförsäkring, ett s.k. bostadsrättstillägg. Observera att en gemensam tilläggsförsäkring inte ersätter behovet av en egen hemförsäkring.    

FÖRENINGENS HEMSIDA

https://rosteriet1.se/  

ÖVRIGT

Föreningen har gemensamt el- och vatten-abonnemang. El- och varmvattenmätare ligger på lägenheten (inte person), så avläst värde hamnar på den som har lgh när förbrukning debiteras. Föreningen har nio extra förråd som kan hyras av medlemmarna. 

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Från ett industriområde i staden har detta område utvecklats till ett modernt och populärt bostadsområde. Här ligger det på gångavstånd från stadskärnan, men också nära naturen. Stadsparken ligger bara ett stenkast bort, en populär park med lekplats, café och massor av grönområden. Fyrisån, som rinner genom hela Uppsala ger fantastiska möjligheter till mysiga promenader. Kungsängen har centralstation 10 minuter bort där du kan ta tåget till Stockholm och Arlanda vilket gör området idealiskt för pendlare. Förskola och grundskola finns i området. Det är också lätt för resenärer med bil att ta sig till E:4an. På andra sidan ån hittar du en stadsträdgård med stora gröna rekreationsområden. Intill stadsparken ligger Studenternas, en fotbollsarena där du även kan åka skridskor vintertid. Idag omfattar området Willys, bensinstation, gym, frisör och flera restauranger. Tanken är att i takt med att området utvecklas ska fler butiker öppna här. Från Kungsängen är det även nära till den centrala gågatan med olika butiker, caféer och restauranger. 

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med bra förvaringsmöjlighet. Här finns även möjlighet att inreda med ytterligare förvaringsmöbel samt platsbyggd hatthylla. Ljusa golv som matchar dem fina ljusa väggarna.

Kök

Modernt och välplanerat kök som är renoverat. Utrustat med spis, ugn & micro som är inbyggda, kombinerad kyl och frys samt gott om arbetsyta på bänkskiva. Bra med förvaring i vit över- och underskåp. Mörkt stänkskydd ovan den mörka bänkskivan som fint smälter ihop. 

Vardagsrum

Generöst utrymme i bra planlösning med plats för större soffa och även fåtölj om så önskas. Här finns även plats för ytterligare möbler som TV-bänk och bokhylla. Vid behov kan även vardagsrummet användas för extrasäng för gäster. Fint ljusinsläpp från stora fönster med utsikt över stadens puls samt utgång till den mysiga balkongen. Ljust golv och ljusa väggar.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med bekvämligheter. Här finner du dusch, WC, handfat med förvaring under och spegelskåp. Specialbeställd duschvägg med ny monterad blandare. Mörk våtrumsmatta i golvet samt kaklade väggar.

Sovalkov

Mysig sovalkov med generös plats för större säng. Utgång till både hall, kök och vardagsrum. Smart planerad alkov med gott om ljusinsläpp. Ljust golv med ljusgråa väggar.

Balkong

Mysig och rymlig balkong med möjlighet att inreda enligt tycke och smak.

Planritning

Alessandro Schillaci
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
073-983 72 09
Walat Taha
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
073-983 72 76