Properties & Partners

Skälsta - Uppsala


Skälsta 41


Såld

Skälsta 41

Skälsta

/ NY RENOVERAT KÖK I EXKLUSIVT UTFÖRANDE / BALKONG MED FRI UTSIKT / BARNVÄNLIGT OMRÅDE /

Nu finns äntligen möjlighet att förvärva denna vackra fastighet belägen i underbara Skälsta. För dig som letar efter ett hus med renoverad interiör alt är den växande familjen som vill ha gott om plats, har ni hittat rätt.

Mycket fint och vackert hus om 122 kvm på huvudbyggnaden med fin och stor trädgård, rymliga sovrum & ett stort allrum, en välkomnande entré, samt en vacker balkong med fri utsikt mot ängen.

Utöver det finner ni allt ifrån stora förvaringsförråd, dubbelgarage, stor trädgård och bastu. Huset är i gott skick då det mesta är gjort och renoverat de senaste åren. Här finner ni ett fräscht boende med plats för hela familjen.

Varmt välkomna till Skälsta 41!

Fakta

Adress:
Skälsta 41
Område:
Skälsta, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
SKÄLSTA 2:4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2-plans villa med källare
Byggnadsår:
1944
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
Parkering:
Garage
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 821 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
773 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 594 000 kr
Bef. pantbrev:
4st om 1 400 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1944
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2019-09-16
E
90 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
27 000 kr/år
3 000 kr/år
450 kr/år
6 000 kr/år
36 450 kr/år
Posten för el inkluderar även uppvärmningskostnaderna.
8 874 kr/år

Beskrivning

Servitut

Officialservitut väg, Last
03-79:160 - 2

Officialservitut väg, Förmån
03-79:160 - 3

Officialservitut vattentäkt,vattenledn,avlopp, Förmån
03-79:160 - 1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 821 000 kr
Mark, totalt värde: 773 000 kr ().
Summavärde: 2 594 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1944
Värdeår: 1944

Inteckningar:

4 st på totalt 1 400 000 kr

Fornlämning

Fornlämning
Akt: L1942:3865
Registrerat: 2006-09-12

Renoveringar

Renoveringar 2020: 

- Insats i den öppna spisen samt besiktning av skorsten.

- Stamrenovering gjord

- Helrenoverat kök 

- Nydragen el över hela huset

 

Renoveringar 2021:

- Dusch och badrum renoverades både på entreplan och övreplan

 

Renoveringar 2022:

- Ommålning utvändigt hela huset

- Under hösten 2022 byttes avloppet och ett nytt lades in.

 

 

Rumsbeskrivning

Entreplan

Hall: 

Välkommen in i denna öppna, rymliga och välkomnande hall. Här får ni en vacker första vy till den stora och luftiga planlösningen. Här finns plats för möblering enligt önskemål samt gott om förvaringsyta för att hänga upp kläder samt plats för skor. Nu slipper ni stöket! Ljusa väggar samt ett slittåligt klinkergolv vid entrédel som sedan övergår till parkettgolv.

Vardagsrum:

Generöst tilltaget sällskapsrum som badar i naturligt ljus från de stora fönsterpartierna. Här erbjuds en öppen planlösning som leder in till matdelen, men också en mysig sprakande braskamin perfekt för kyligare kvällar med en bra bok. Till höger finns en naturlig yta för större soffgrupp såväl som fåtöljer. Här kan ni även inreda med bokhylla, avlastningsbord eller en separat lekhörna beroende på önskemål. Oavsett har ni flera alternativ att nyttja! Fina vita väggar samt parkettgolv.

Kök:

Charmigt och nyrenoverat kök med gott om förvaringsmöjligheter och samvaro. Köket är fullt utrustad med spis/ugn, köksfläkt, fullstor kyl och frys samt en diskmaskin. Ovanför bänkytorna sitter vitt och lättskött kakel som ger köket en fräsch och vardagslyxig touch.

Matsal:

I öppen planlösning får ni en utmärkt matplats att samla familj och vänner vid såväl vardag som högtid. Den öppna ytan förstärks ytterligare med stora och höga fönster som vetter ut mot altan och grönska och som skapar ett fint genomflöde av ljus från samtliga rumsfönster. Här finns plats för ett stort matbord för upp till åtta till tio personer och ändå finns det plats för byrå, vitrinskåp eller liknande. Fina ljusa väggar samt parkettgolv i ek ramar in rummet.

Badrum: 

Stort och helkaklat badrum utrustat med handfat med kommod, spegel samt inbyggd belysning ovan och inglasad dusch. Ljust och trevligt med bra ljusflöde tack vare ett fönster i insynsskyddat läge. Kaklade väggar och klinker
på golvet. 

 

Övre plan

Allrum/Hall:

Rymlig och ljus hall där du får access till rummen på övre plan. Hallen ger även möjlighet till olika typer av möbleringslösningar efter behov.

Allrum: 

När du kommer upp för trappan når du detta trevliga allrum. Här kan ni skapa ett gemensamt sällskapsrum för exempelvis filmkvällar, spel/hobbyrum eller varför inte göra en egen yta för barnen. Oavsett har ni gott om plats att skapa ert eget. Detta rum är ljust och trevligt tack vare ljusinsläpp från fönstren. Idag används rummet som ett kontor, men går att göra om till sovrum om så önskas.

Sovrum: 

Sovrum med plats att andas ut. Det finns två befintliga garderober i detta rum, här finns även plats för dubbelsäng, samt övrig möblering exempelvis förvaringsmöbler eller byrå. Här har du två stora fönster som bjuder in solljuset. Ljusa väggar med ett lätt brutet tak samt trägolv ger sovrummet den inbonade känslan för att finna lugn och ro.

Klädkammare:

I sovrummet finner ni även husets rymliga klädkammare.

Badrum:

Stort och helkaklat badrum utrustat med designat rymligt badkar, handfat med kommod, spegel samt inbyggd belysning ovan och inglasad dusch. Ljust och trevligt med bra ljusflöde tack vare ett fönster i insynsskyddat läge. Kaklade väggar och klinker på golvet samt element i rummet ger den rätta känslan av värme och avkoppling.

Balkong: 

På övre plan finner ni den fantastiska balkongen med utsikt över husets vackra trädgård och vidsträckta fält och ängar.

Källarplan

Husets källarplan erbjuder en stor tvättstuga, rymliga förråd samt en nybyggd bastu. Från källarplan når du även garaget.

 

 

Planritning

Alessandro Schillaci
Franchisetagare/Fastighetsmäklare
073-983 72 09