Såld / INGLASAD BALKONG / NÄRHET TILL CITY OCH NATUR / 6 MIN TILL GRÄNBY STADEN / PERFEKT FÖRSTA BOSTAD /

Bellmansgatan 158

Löten

/ INGLASAD BALKONG / NÄRHET TILL CITY OCH NATUR / 6 MIN TILL GRÄNBY STADEN / PERFEKT FÖRSTA BOSTAD /

Välkommen till en charmig bostad i Löten, omgiven av grönska och lugn. Här finns möjligheten att bo i en yteffektiv etta med en stor och härlig inglasad balkong, som ger extra utrymme för avkoppling och sociala sammankomster.

Köket erbjuder praktisk förvaring och tillräckligt med utrymme för att äta och umgås. Vardagsrummet och sovplatsen är rymliga och lätta att anpassa efter dina behov. Bostaden har även en platsbyggd garderob i hallen för extra förvaring, och badrummet har en dusch och övriga bekvämligheter.

Välkommen på visning av en etta i detta ypperligt område.

Fakta

Adress:
Bellmansgatan 158
Område:
Löten, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Lägenhetsnummer:
4484-01602  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.12474%
Byggnadstyp:
Flerfamiljehus
Byggnadsår:
1967
Fönster:
2009 byttes fönster samt balkongdörren.
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Frånluft
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Ca 4 kvm
TV- Internetutbud:
Föreningen har ett kollektivt avtal med Tele2 gällande bredband 100/10 Mbit/s, tv och telefoni (abonnemangsavgift). Samtalskostnaderna för telefonin står den enskilde medlemmen för
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, kabel-tv, bredband, telefoni och brf-tillägg.
Ej inkluderat i avgift:
Övriga tillägg, administrationsavgift inläsning El 25 kr/m samt övriga avgifter balkong 140 kr/m
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
525 kr
Överlåtelseavgift:
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Reparationsfond:
0 kr
Känd avgiftsförändring:
Föreningen gjorde en höjning av grundavgiften med 4 % från och med 2023-01-01 (Kontrollerat 2023-01-18).

Energideklaration

Utförd
2021-05-30
D
93 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 200 kr/år
3 000 kr/år
Enligt schablon

Förening

BRF BELLMAN
717600-2744
Ja
Nej

Allmän föreningsinformation

BRF Bellman är en äkta bostadsrättsförening med 396 lägenheter i Uppsala.
Ekonomisk förvaltare: Simpleko.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det två tvättstugor i portarna 138 och 102 (totalt 4 avdelningar, två av avdelningarna har torkrumsmöjlighet och tumlare, övriga har torkskåp och torktumlare), torkrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, hobbyrum och övernattningsrum.
Övernattningsrummet har fyra bäddar och kostar 150 kr att hyra.

Alla lägenheter har källarförråd.

Kabel-TV och Bredband

Föreningen har avtal med Tele2 och IP-Only gällande leverans av TV, bredband och IP-telefoni vilket ingår i månadsavgiften. Samtalstaxa tillkommer för IP-telefoni.
(grundutbudet ingår ca 21 kanaler, bredband 500/500 Mbit/s). Fiber via IP-Only och Tele2

Föreningens utförda och kommande renoveringar

1986 ”Nytt värmesystem” enligt lågflödesmetoden, justeringar, termostatventiler på alla radiatorer.
1989 Asbestsanering / Radonmätningar
1990 Byte av taktegel (betongpannor)
1992 Renovering av alla fönster samt ny fönsterbeklädnad.
1993 Montering av invändig 3:e glasruta på befintliga fönster, Renovering av tvättstugor (Målning, ny maskinpark)
1994 Rensning, ombyggnad, injustering av ventilationsanläggningen.
1995 Installation av datoriserad styr- och regleringssystem för värme och varmvattenproduktion, Ombyggnad av samtliga badrum (omdragning av varm- och kallvattenrör, nya golvbrunnar, rensning av avloppsrör, nya golvmattor).
1996 Inmontering av säkerhetsdörrar med säkerhetsklassat låssystem i samtliga lägenheter, övriga utrymmen samt ytterdörrar
2001 Utbyggnad av fem sophus för att skapa ytterligare utrymmen till cykelförvaring
2003 Renovering av tvättstugor, OVK
2004 Utbyggnad och inglasning av balkonger
2008/09 Stamrenovering. Relining utförd av Proline. Byte av kall- och varmvattenledningar
2009 Fönsterbyte, byte av balkongdörrar, OVK, Byte av takfläktar
2009 Vattenstammar/Avloppsstammar utbytta Relining utförd av Proline. Byte av kall-och varmvattenledningar
2013 Installation av bergvärme/frånluft
2015 Nya tvättmaskiner, byggt om ventilationen i tvättstugan Bg 102, åtgärder för vattenskador, OVK
2018 Relining, tre gamla tvättmaskiner har bytts ut
2020 Radonmätning utförd, stamspolning utförd samt övergång till gemensam el vilket innebär att föreningen köper in El och sedan debiterar medlem utifrån uppmätt förbrukning. Medlem slipper den fasta abonnemangsavgiften.

Föreningens ekonomi

Föreningen godkänner delat ägandeskap om minsta delägarskap 25%.
Inkomstprövning för medlemskap skall visa att varje medlem (delägare) solidariskt skall (var och en för sig) kunna stå för månadsavgiften.

Föreningen höjde avgiften med 4% från 2023-01-01 och har inga kommande avgiftsändringar i dagsläget.

Föreningen STÅR för bostadsrättstillägget.
IMD för El : Innebär att föreningen köper in El och sedan debiterar medlem utifrån uppmätt förbrukning. Medlem slipper den fasta abonnemangsavgiften. Ett obligatoriskt tillägg om 300kr/månaden tillkommer som administrivationsavgift.

Föreningen tar ut ett balkongtillägg: 140 kr/mån, utöver den angivna månadsavgiften, tills lånet för renoveringen och inglasningen är betalt.

Parkering

I föreningen finns:

130 parkeringsplatser med el-plint, kostnad 200 kr/mån.
188 garageplatser med el, kostnad 450 kr/mån.

Separata kösystem tillämpas. Till parkeringsplats är det ca 3 månaders kötid och till garage ca 2 år.
(Kontrollerat 2023-04-13)

Beskrivning

Allmän beskrivning

Upptäck det pulserande området Löten, fullt av nya idrottssatsningar! Njut av det enkla livet med stadens bekvämligheter som ligger bara en kort promenad bort - inklusive en Ica-butik och Heidenstams torg med allt du kan önska dig, från vårdcentraler till gym. Med stadsbussarna som går utanför din dörr och cykeln kan du vara i city och Gränbystaden på bara 15 minuter! Bo i en trivsam etta med en stor balkong, där du kan koppla av och njuta av din nya livsstil. Missa inte denna fantastiska chans att uppleva allt detta område har att erbjuda!

Välkommen till drömföreningen Brf Bellman, där du kan leva livet utan oro! Föreningen är storslagen och äkta och erbjuder allt du någonsin behöver - från toppmoderna tvättstugor med torkrum, cykelrum och miljöstugor till ett hobbyrum och ett övernattningsrum med fyra sängplatser för dina besökare. Och det bästa av allt - du behöver aldrig oroa dig för stora avgiftsförändringar eller renoveringar då föreningen har full koll på allt. Så varför vänta? Bli en del av Brf Bellman du också!

Rumsbeskrivning

Hall
Rymlig hall med fin första överblick över intilliggande allrum samt kök. Här erbjuds avhängning på hatthylla, samt plats för skor under. Om så önskas finns även plats för ytterligare förvaringsmöbel eller annan dekorativ möblering. Ljusa väggar samt mörkt golv som matchar bra. I denna hall behöver du inte oroa dig över förvaring då hallen erbjuder gott om platsbyggda garderober.

Kök
Snyggt och modernt kök utrustat med spis, ugn och rostfri fläkt och en kombinerad kyl och frys som också går i vitt utförande skåpen. Den rymliga matplatsen är belägen under ett stort fönster med utsikt över innergården och är perfekt om du vill ha solnedgången som sällskap till middagen. De vita skåpluckorna och bänkskivan skapar en modern känsla i köket.

Allrum
Hjärtat i bostaden finner du här. Generös yta som gör detta till det perfekta sällskapsrummet. Här finns plats för soffa men även det övriga möblemang som önskas som exempelvis skrivbord, fåtölj, säng m.m. Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier med grönskande utsikt. Här finner du även utgång till bostadens balkong med fri utsikt samt inglasad. Ljusa väggar med parkettgolv i original för att bevara charmen.

Badrum
Fint och rymligt badrum, i det här badrummet finner du bekvämligheter så som dusch, spegel skåp samt WC. Badrummet är utrustat med våtrums matta på golv och vägg i ljust utförande

Balkong
Rymlig balkong i bra solläge. Med sol under hela dagen in på kvällstimmarna kan du bjuda vännerna, och njuta av utsikten med lummig innergård. En stor balkong att trivas på och du kan möblera enkelt med mindre bord med stolar alt loung möbler. Njut av denna balkongen under årets alla årstider, tack vare inglasningen som är gjord.

Område

Kvarteret Bellman ligger i området Löten beläget i nordvästra Uppsala. Söder om Löten passerar Tycho Hedéns väg och norr om Löten ligger Bärbyleden och norr om den Nyby. Bebyggelsen består övervägande av lägre flerfamiljshus, blandat med hyres- och bostadsrätter. Genom Löten går även von Bahrska häcken.

Löten har fått sitt namn efter en gård med samma namn. I ett dokument från 1482 beskrivs detta område som "lötine i mellan nyaby oc stadhenom" - löten mellan nyby och staden. Löt betyder egentligen "sluttning", men har i nyare svenska ändrat betydelse till att avse även betesmark.

Kommunikation
Bra kommunikation till city via stadsbusstrafiken. City ligger inom cykelavstånd.

Närservice
Centrum för stadsdelen är Heidenstams torg, med bland annat ICA-affär med postservice, grönsakshandel, frisersalonger, restaurang, gym, apotek, gatukök, vårdcentral. Lötenkyrkan. Johannelunds teologiska högskola och slutligen Heidenstamskolan och Lötens förskola.
Närmare Bellmansgatan finner du också nybyggda Ica Nära Råbyvägen samt restauranger, butiker och gym.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Walat Taha
Franchisetagare/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Matilda Larsson
Mäklarassistent