Såld / LÅG AVGIFT / UTE PLATS I SYDVÄST / STABIL FÖRENING / BRA PENDLAR LÄGE / CITY NÄRA /

Ritargatan 1C

Salabacke

/ LÅG AVGIFT / UTE PLATS I SYDVÄST / STABIL FÖRENING / BRA PENDLAR LÄGE / CITY NÄRA /

Välkommen till Salabacke, där denna pärla av en 1,5:a väntar på dig! Med ett oslagbart läge och en harmonisk atmosfär är detta den perfekta bostaden för dig som söker det lilla extra. På första våningen hittar du en stilren och välskött etta med en praktisk planlösning och hög standard. Ett smakfullt kök, en ljus och trivsam alkov samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter - allt du kan önska dig!

I vardagsrummet öppnar sig en imponerande utsikt över den grönskande innergården, och tack vare uteplatsen sprids naturligt solljus genom hela bostaden. Föreningen är stabil med låg belåning och erbjuder ett brett utbud av service för de boende - från cykelförråd till barnvagnsrum. Grillkvällar på den härliga innergården? Inga problem!

Här är chansen att få tag på ett riktigt guldläge som inte bör missas. Kontakta mäklaren för en visning och ta första steget mot ditt nya drömboende!

Fakta

Adress:
Ritargatan 1C
Område:
Salabacke, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Lägenhetsnummer:
2-2095-1-48-5  /  1002
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.82177%
Andelstal avgift:
0.82177 %
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2003
Ventilation:
Fläktstyrd från luft med frånluftsystem
Badrum:
1 st
Balkong:
Stor uteplats i sydväst läge
Förråd:
Tillhörande vindsförråd
TV- Internetutbud:
Tjänster som ingår din gruppanslutning (ingår i månadsavgiften) - TV-paket T-1 Bas - Bredband 100/100 - Telefoni
Inkluderat i avgift:
Värme, varm- och kall vatten. Tripple play ( Bredband, Tv samt Ip-Telefoni) samt bostadsrättstillägg
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

HSB Brf 95 Vinkelhaken i Uppsala
716401-3315
Ja
Nej

Förenings information

Föreningen
HSB Brf 95 Vinkelhaken

Fastigheten
Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades år 2000. Föreningen består av fyra trapphus med totalt 60st lägenheter. Föreningens adresser är Ritargatan 1C-F. Byggår: 2003.

Gemensammautrymmen
I föreningen finns tre stycken tvättstugor, en i 1D, en i 1E samt en mindre i 1C, fyra cykelförråd samt fyra barnvagnsförråd. Innergård med lekplats, grill, sittmöbler och planteringar.

Parkering
33 platser med el, ca 250 kr/mån, 28 platser utan el, ca 150 kr/mån. Föreningen har även 6st besöksparkeringar på gården. Parkeringstillstånd måste uppvisas tillsammans med parkeringskvitto. Alla föreningsmedlemmar har erhållit två stycken parkeringstillstånd som ska användas av besökare.

Bredband, Kabel-Tv och Telefoni
Föreningen är ansluten till Telenor som leverantör av bredband, TV och telefoni. Tjänster som ingår i gruppanslutningen (ingår i månadsavgiften): - TV-paket T-1 Bas - Bredband 100/100 - Telefoni EL Föreningen har installerat IMD.

Renoveringar
2009 OVK-besiktning
2010 Spolning av avloppsstammar
2012 Nytt passersystem
2015 Triple Play (TV, bredband och telefoni)
2016 Spolning av avloppsstammar
2019 Radonmätning
2020 Stamspolning. Rörelsestyrd belysning i soprum. Nya hissmattor. Byte av styr och övervakningssystem. Byte av brandvarnare.
2021 OVK. IMD.

Ägarförhållanden
Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar, men den boende behöver äga minst 10%. Juridisk person godkänns inte som medlem. AVGIFTER I samband med försäljningen tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 2.5 % av prisbasbeloppet (2022: 1208 kr) av köparen samt en ev. pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet (2022: 483 kr/pant). I månadsavgiften ingår vVärme, vatten och bredband - TV-paket T-1 Bas, Bredband 100/100, Telefoni.

Ekonomisk förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Upplands Boservice.

Bostadsrättstillägg
Föreningen har tecknat en gemensam tilläggsförsäkring, ett s.k. bostadsrättstillägg. Observera att en gemensam tilläggsförsäkring inte ersätter behovet av en egen hemförsäkring.

Nyckelhantering
Föreningen har ingen speciell nyckelhantering. Nycklarna lämnas över direkt från säljaren till köparen.

Medlemskap i HSB
Medlemskap i HSB är obligatoriskt för att bli godkänd av föreningen. För att bli medlem måste du dels betala en andel på 500 kr och dels en medlemsavgift på 300 kr (150 kr om halva året redan har gått). Observera att denna avgift måste vara betald innan förfrågan om medlemskap tas vidare till styrelsen i föreningen.

Föreningens hemsida
www.hsb.se/uppsala/vinkelhaken

Aktuellt
För närvarande installeras solceller och IMD.
Separat digitalt kösystem för parkering tillämpas.

Beskrivning

Område

Upptäck livfullheten i Östra Salabacke! Gränbystaden, som gränsar till området, har allt du kan önska dig med över 120 butiker, restauranger och caféer. Med goda bussförbindelser och cykelavstånd till centrala Uppsala och Gränby köpcentrum kan du enkelt utforska staden. Dessutom är det lätt att ta sig till Boländerna och E4:an från denna centrala plats. Kom och upplev allt som Östra Salabacke har att erbjuda!

Rumsbeksrivning

Hall
Välkommen till denna fantastiska hall med generöst utrymme och smart förvaring. Med inte mindre än tre garderober finns det gott om plats för dina kläder, skor och andra tillhörigheter. Dessutom har du möjlighet att inreda med ytterligare förvaringsmöbler och en praktisk hatthylla för att skapa ett mer personligt uttryck. På golvet hittar du ett slitstarkt och stilrent klinkergolv som ger ett lyxigt intryck. Väggarna är målade i en elegant färg som ger en harmonisk och inbjudande känsla.

Kök
Här finns allt du kan tänkas behöva för att laga fantastiska måltider och bjuda in dina nära och kära för minnesvärda stunder tillsammans. Detta optimala kök i öppen planlösning har gott om yta för en matgrupp, perfekt för när du vill samla dina nära och kära för en god måltid och en trevlig stund tillsammans. Köket är utrustat med alla nödvändigheter för en smidig matlagning, inklusive spis med ugn, köksfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Du kommer också att uppskatta de generösa ytor på bänkskivan som går i furufärg och rostfritt stål, vilket ger en modern och stilren känsla i köket. Vita väggar och parkettgolv skapar en fräsch och välkomnande atmosfär, medan överskåp och underskåp i modern ljus färg med silvriga beslag ger gott om förvaringsmöjligheter. Med detta kök kommer du att njuta av både funktion och form, vilket gör att du kan laga mat med stil och elegans.

Allrum
Stig in i ditt nya favoritrum - där komfort möter bekvämlighet! Detta generösa sällskapsrum är den perfekta platsen för dig att koppla av och njuta av goda tider med vänner och familj. Med tillräckligt med utrymme för en stor soffa och annat möblemang kan du inreda det precis som du vill och skapa en plats som är lika bekväm som den är vacker. Stora fönsterpartier släpper in massor av naturligt ljus och skapar en härlig atmosfär i rummet. Här kan du njuta av en grönskande utsikt medan du kopplar av efter en lång dag. Bostadens uteplats nås enkelt via side by side dörrar från detta rum och du kan välja att spendera din tid både inomhus och utomhus. Rummet är inrett med målade väggar som skapar en lugn och harmonisk känsla, tillsammans med ett vackert parkettgolv som ger en varm och välkomnande känsla. Här finns allt du behöver för att slappna av och trivas, och du kommer att älska att spendera tid i detta fantastiska sällskapsrum. 

Alkovplats
Denna naturliga sovdel har allt du behöver för en god natts sömn och mycket mer. Med gott om plats för en stor och bekväm säng, kan du sova gott och vakna upp utvilad varje morgon. En unik funktion i rummet är den avgränsade "industriväggen" som består av eleganta glaspartier. Inte bara är den praktisk för att skilja sovdel från övriga boytan, men den skapar också en modern och sofistikerad känsla i rummet. Vita väggar ger en känsla av renhet och fräschhet, medan parkettgolv tillför en varm och inbjudande känsla till rummet. Allt detta skapar en atmosfär som gör det lätt att koppla av och sova gott. Med alla dessa funktioner och dess naturliga charm är detta en plats där du kommer att trivas och känna dig hemma på en gång!

Badrum
Detta badrum är utrustat med alla bekvämligheter du kan önska dig, och mer därtill. Golvvärmen kommer att ge dig en lyxig känsla av att kliva in i en varm och inbjudande miljö, medan den moderna och stilrena designen kommer att ge en härlig atmosfär. Här finns allt du behöver för att ta hand om din tvätt på ett enkelt och bekvämt sätt. En förberedd plats för tvättmaskin/torktumlare finns i badrummet och en kort promenad bort finns föreningens tvättstuga. Du kan njuta av en uppfriskande dusch och slappna av i lugn och ro. Handdukstorken ger dig en extra touch av lyx, medan handfatet med kommod och spegel med inbyggd belysning och bluetoth för ger en praktisk och stilren känsla. Ytsikiten är helkaklad med vita väggar med en blå bård som tillför en unik touch till badrummet. Ljus klinker på golvet vilar ovanpå golvvärmen och gör det lätt att hålla rent och snyggt. Detta badrum är en plats där du kan ta hand om dig själv och koppla av efter en lång dag. Det är en plats där du kan ta hand om din hygien i lugn och ro och njuta av alla moderna bekvämligheter som du behöver.

Uteplats
Välkommen till en stor och insynsskyddad uteplats som verkligen har allt! Här kan du njuta av solen och friska luften på en härlig altan som delvis är under tak. Du har en fantastisk utsikt över den grönskande innergården, vilket gör detta till den perfekta platsen för avkoppling efter en lång dag. Det finns gott om utrymme för att möblera med en stor soffa, en grill eller ett stort bord med flera stolar. Ta en paus från vardagens stress och njut av sommarkvällarna på denna underbara uteplats!

Allmän beskrivning

Upptäck det ultimata läget på Ritargatan 1C - mitt i hjärtat av Salabacke. Med bekvämt promenadavstånd till både stadens centrum och Gränby Centrum har du allt du behöver precis runt hörnet. Njut av en mängd olika kaféer, bagerier, pizzerior, sushi-ställen och restauranger precis utanför din dörr. På Brantingstorg hittar du ett brett utbud av butiker och annat som gör livet enklare och roligare. Upplev det bästa av båda världar i detta fantastiska område.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Walat Taha
Franchisetagare/Fastighetsmäklare