Header image
Properties & Partners Optimalt planerad med uteplats & låg avgift!

Muningatan 4

Kungsängen

Optimalt planerad med uteplats & låg avgift!

Optimalt planerad med uteplats & låg avgift!

Välkommen till denna moderna och mycket genomtänkt planerade bostad med egen insynsskyddad uteplats. Tack vare bostadens geniala planlösning har man lyckats skapa ett sovrum vilket gör att bostaden får funktionen av en mindre tvåa. Här får man möjligheten till mycket låga boendekostnader där du i stället kan ha pengar över till annat. Trots att bostaden är centralt belägen upplevs den ändå som tyst för att bostaden vetter mot föreningens fridfulla och välskötta innergård. Bostaden erbjuder ett enastående pendlarläge med endast 5–6 minuters promenad till centralstationens perrong. Vidare har bostaden ett stadsnära läge samtidigt som det är nära till natur och vackra promenadstråk längsmed Fyrisån och Stadsträdgården. Bostaden är anvisad ett förråd som ligger i anslutning till bostaden, på samma våningsplan.


Bostadsrättsföreningen HSB 97 Kungsängsporten är en av områdets mest välskötta och har en låneskuld om endast 7573 kr/m² från årsredovisningen 2023. Bostadsrättsföreningen omfattar 145 lägenheter i olika storlekar och det finns även ett praktiskt varmgarage under huset. I bostadsrättens redan låga månadsavgift ingår värme och kallvatten, därefter tillkommer ett generöst gruppavtal avseende kabel-TV och bredband om 148 kr/mån. Bostadsrättsföreningen är mycket miljömedveten och har därför haft solceller på taket under lång tid samtidigt utfört åtgärder för att spara pengar genom att energieffektivisera hela föreningens byggnad.


Läs gärna mer på föreningens hemsida:
https://www.hsb.se/uppsala/brf/kungsangsporten/


Välkommen hem!

Fakta

Adress:
Muningatan 4
Område:
Kungsängen, Uppsala
Kommun:
Uppsala
Lägenhetsnummer:
110  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0,38322%
Andelstal avgift:
0.38322%
Byggnadsår:
2006
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
FTX-ventilation
Badrum:
1 st
Balkong:
Egen uteplats
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Föreningen har slutit ett gruppavtal med Tele2. Grundutbudet ingår, och de boende kan göra egna tillval efter överenskommelse med Tele2 till rabatteratpris. Kontakt måste tas med Tele2 innan inflyttning för ingående av avtal.
Inkluderat i avgift:
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten.
Ej inkluderat i avgift:
Varmvatten mäts och debiteras individuellt efter faktisk förbrukning (debiteras kvartalsvis). Föreningen har gemensamt elavtal (debiteras kvartalsvis)
Hiss:
Ja
(Från markplan)

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Överlåtelseavgift:
1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
C
79 kWh/m²/år
Muningatan 2

Förening

Brf HSB 97 Kungsängsporten
769608-3687
Ja
Nej

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall:
Klinkergolv med ljust målade väggar. I hallen finns det goda avhängningsmöjligheter samt plats för garderob.

Vardagsrum:
Ljust och trevligt rum med parkettgolv och målade väggar. I vardagsrummet får du plats med soffgrupp och matgrupp. Från vardagsrummet tar du dig ut på bostadens härliga uteplats.

Uteplats:
Härlig uteplats med gott om plats för en större sittgrupp och goda odlingsmöjligheter. Här får du utsikt över bostadsrättsföreningens både vackra och fridfulla innergård. Föreningen tillhandahåller även en mycket bra grill på innergården som föreningens medlemmar får nyttja.

Sovrum:
Smart och yteffektivt planerat sovrum med fönster för att få naturligt ljusinsläpp. Det ryms en dubbelsäng om 160 cm och en tillhörande garderobslösning för den som önskar.

Kök:
Ljust och härligt kök med ljusa skåpsluckor och kaklade ytor ovanför den fina träbänkskivan. Överskåpen i köket är vita och en del är dessutom i vitrinutförande. Köksutrustningen består av delad kyl och frys, spis med tillhörande spisfläkt.

Badrum:
Stilfullt badrum med kakel- och klinkerbeklädda ytskikt. I badrummet finns det dusch med takduschset, wc, handfat, spegelskåp, tvättmaskin samt ettstörre badrumsskåp. 

Allmän information

Varmt välkommen till vår bostadsrättsförening 97 Kungsängsporten, med det bästa läget i Uppsala! Här satsar vi på en hållbar framtid med 400 kvm solceller på taket och laddplatser för elbilar i vårt garage. Härifrån är det nära till det mesta, både stadskärnans alla bekvämligheter samt natursköna områden som intilliggande Fyrisån, stadsparken och dess gröna strövområden.

På endast några minuter når du centralstationens tågperrong!

Nyckelhantering sköts genom Byggbeslag i Uppsala. Säljaren kvitterar in nycklar, taggar och tvättstugemarkör och sedan kvitteras de ut av köparen på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

I föreningen finns det totalt fyra tvättstugor. Det finns två tvättstugor i trapphus Muningatan 6 respektive två tvättstugor i trapphus Islandsgatan 12. I föreningen finns det ett möblerat övernattningsrum som man får hyra för 200 kr/dygn i max tre dygn. Det är ett modernt rum med möjlighet till fyra sovplatser och nära anslutning till toalett och handfat.

Föreningen har återvinningsrum för källsortering finns intill ingångarna Islandsgatan 8 och Muningatan 6 mot gatan. I trapphus Islandsgatan 12 finns även ett pryl-bytar-rum där föreningsmedlemmarna kan byta saker med varandra.

Utförda renoveringar

2016: Installerade solceller på taket.
2016: Installerade fyra laddstationer för elbil.
2019: Iordningställande av övernattningsrum.
2020: Målning av ytterdörrar, underhåll lekplats, slamsugning brunnar samt byte av mangel.
2021: Energieffektivisera byggnadens uppvärmning genom elementvatten och luft. Bytt till LED armaturer. Uppgraderat styrsystemet av värme och ventilation för att få en bättre överblick.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Områdesbeskrivningar

Byggnationer i området:
https://bygg.uppsala.se/planerade-omraden/hugin/
https://bygg.uppsala.se/planerade-omraden/norra-hovstallangen/

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Muningatan 4

Välj en tid för visning nedan
:
2024-07-22
:
2024-07-16

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Muningatan 4

Ansvarig fastighetsmäklare

Joel Cruickshank
Fastighetsmäklare