Centrum - Västerås


Karlsgatan 4


Såld

Karlsgatan 4

Centrum

Fantastisk sekelskiftestrea med braskamin & burspråk!

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för privat visning. Med ett fenomenalt läge i Officershuset ligger denna trivsamma och ljusa 3:a med 3,5m takhöjd och ett möblerbart burspråk. Bostaden är genomgående smakfullt renoverad med attribut så som braskamin, högt i tak, tillhörande balkong mot innergården, ett praktiskt badrum samt ett funktionellt och stilrent kök med gott om förvaring och integrerade vitvaror. I hela lägenheten ligger en genomgående slipbar ekparkett. För privatvisning vid ev. riskgrupp, vänligen kontakta ansvarig mäklare: [email protected]

Fakta

Adress:
Karlsgatan 4
Område:
Centrum, Västerås
Kommun:
Västerås
Lägenhetsnummer:
0202  /  1104
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.54000%
Byggnadsår:
1905
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong, (nås via trapphuset)
Förråd:
Källarförråd om ca 5-6 kvm.
TV- Internetutbud:
Stadsnät
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, sotning av skorsten
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
1 183 kr
Överlåtelseavgift:
473
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
31.24%

Energideklaration

Utförd
2014-07-21
F
190 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år

Förening

Brf Officershuset
769617-0864
Ja
Nej

Om föreningen

Brf Officershuset är en s.k äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Lothar 3 i Västerås kommun med adress Karlsgatan 4. Föreningen består av totalt 23 st lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt och 6 st lokaler med hyresrätt. Den totala boytan är 2 257 kvm och lokalytan 706 kvm. Föreningen äger marken och godkänner ej juridisk person. Föreningens fastighet är försäkrad till fullvärde i Länsförsäkringar Bergslagen. ”ansvarsförsäkring för styrelsen ingår. I försäkringen ingår bostadsrättstillägget för medlemmarna.” Delat ägande accepteras med 10 % som minsta ägarandel. Den ekonomiska förvaltningen sköts MBF (Mälardalens Bostadsrättsförvaltning).

- För ytterligare information se bifogad årsredovisning och besök föreningens hemsida:
https://brfofficershuset.se/foreningen/om-foreningen

Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar. Under 2019 vid budgetarbetet beslutade styrelsen att låta årsavgifterna förbli oförändrade inför 2020. MBF har tagit fram en modell för att säkerställa en sund ekonomi i en bostadsrättsförening, modellen analyserar en föreningens ekonomi utifrån ett uthålligt kassaflöde. I modellen ingår även att hänsyn tas till ett långsiktigt underhållsbehov. Analysen visar att föreningen har ett positivt uthålligt kassaflöde. Styrelsen har anammat detta synsätt i budgetarbetet och kommer framöver att styra föreningens ekonomi efter denna modell och inte det redovisade resultatet.

Renoveringar - Utförda och planerade
- ca 1995: Nya fönster.
- ca 1995: Tappvattenstammarna byttes ut.
- 1997: Installerades hiss samt renoverade trappuppgångar.
- 2011: Tvättstugor.
- 2013/2014: Ny värmeanläggning med bla. solpaneler för att minska uppvärmningskostnader.
- 2013/2014: Relining av avloppsstammar.
- 2019: Byte av lås .

Parkering
- 6 st p-platser, 500 kr/mån. F.n. Lång kö.
- Möjlighet finns att hyra garageplats i P-hus Punkt mot en kostnad om ca 625kr/mån för boende i området.

TV/bredband
Stadsnät.

Gemensamma utrymmen
- Tvättstuga.
- Cykel förråd.

Beskrivning

Beskrivning

Välkomnande hall med goda möjligheter för avhängning och sten golv.

En social planlösning med ett modernt och renoverat stilrent kök med gott om förvaring och integrerade vitvaror. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl/frys. Generöst ljusinsläpp via flertalet fönsterpartier. Gott om plats för matbord i anslutning till köket.

Fantastiskt vardagsrum med sekelskiftesdetaljer som burspårk, två takrosetter, taklister och hela 3,5 m i takhöjd och en mysig braskamin. Det finns god plats för matbord för de större sällskapen intill köket i matsalsdelen. Otroligt generöst ljusinsläpp från flertalet fönster, ytan inrymmer även plats för sedvanligt vardagsmöblemang.

Master Bedroom med högt i tak, taklister, takrosett och gott om förvaring via garderobsvägg samt ett generöst ljusinsläpp från stort fönsterparti. Ytan inrymmer även plats för sedvanligt sovrumsmöblemang.

Sovrum/barnrum/kontor med högt i tak, taklister, takrosett och gott om förvaring via garderobsvägg samt ett generöst ljusinsläpp från stort fönsterparti. Ytan inrymmer även plats för sedvanligt sovrumsmöblemang.

Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustningen består av golvvärme, handfat med tillhörande kommod, spegel med ovansittande belysning, dusch med vikbara glasväggar, uppvärmningsbar handdusktork, tvättmaskin, samt WC.

Dokument

Planritning

Joseph’s Medford
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-873 59 00