Properties & Partners EXKLUSIV SEKELSKIFTESTREA MED BALKONG OCH HISS

Knäppingsborgsgatan 11A

Centralt

EXKLUSIV SEKELSKIFTESTREA MED BALKONG OCH HISS

I en av Norrköpings absolut finaste fastigheter ligger denna pampiga och smakfulla sekelskiftestrea om 114 kvm. Fantastiskt och insynsskyddat läge på tredje våningen med hiss! Utöver de exklusiva materialvalen så har lägenheten en svängd och möblerbar balkong i söderläge belägen mot Olaiparken. Lägenheten utstrålar charmen av jugendstil med dess stora fönsterpartier, väl tilltagen takhöjd, höga golvlister, kakelugn (ej fungerande), vackra stuckaturer samt takrosett i original.
Lägenheten får en fantastisk karaktär där den vackra sekelskiftesstilen möts av exklusiva och moderna materialval med bl.a. ett Minotti kök med Gaggenau vitvaror, platsbyggd Ballingslöv garderob i "master bedroom" och välbevarad fiskbensparkett.

Lägenhetens placering i Gamla Staden, ger både närhet till allt som Norrköpings innerstad har att erbjuda men också en unik historisk charm. Området erbjuder goda kommunikationer och närhet till butiker och restauranger.

Fakta

Adress:
Knäppingsborgsgatan 11A
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
14  /  1301
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.01791300
Andelstal avgift:
0.01791300
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1905
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Badrum:
1 st
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Kakelugn (ej eldningsbar)
Förråd:
Vindsförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, tv, bredband, fast avgift för el samt bostadsrättstillägg.
Ej inkluderat i avgift:
Rörliga delen av elen
Hiss:
Ja
(Våning 4 i hissen)

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Brf Pelikanen 15
725000-3741
Ja
Nej

Brf Pelikanen

Brf Pelikanen består av 74 bostadsrättslägenheter, samt 4 lokaler vilka upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader är uppförda mellan åren 1903-1938 och är belägna på adresserna Knäppingsborgsgatan 9-11 och Hospitalsgatan 12-14. Föreningen gjorde en omfattande renovering av byggnaderna 1979-1980. Bostadsrättsföreningen registrerades 1956.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna medan bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Inom föreningen finns två tvättstugor samt två cykelförråd att tillgå. Det finns även en gästlägenhet att hyra men den används för närvarande som flyktingboende för flyende från kriget i Ukraina. Slutligen finns även ett miljörum för källsortering.

Boendeparkering tillämpas, f.n 250 kr i månaden.

Tidigare utfört underhåll

2011 - Fasader, fönster, gemensamma utrymmen, gårdar och grönanläggningar.
2012 - Hissar.
2013 - Porttelefon.
2014 - Målning av trapphus.
2015 - Tvättstugeutrustning och stamspolning.
2016 - Tak och hissar
2017/18 - Föreningen har byggt om tidigare hyreslokaler till bostadsrätter och sålt dessa.
2019 - Fönsterrenovering påbörjad, beräknas pågå under 3-4år.
2020 - Byte av styrventil i undercentral.
2020 - Byte plåttak på hisschakt.

2021 - Stammarna relinades

Föreningens ekonomi är god. Månadsavgifterna sänktes med 20% från Januari 2021. Man har även tillämpat en avgiftsfri månad då och då.

From 2023 kommer elkostnaden att debiteras utifrån faktisk förbrukning per lägenhet istället för som tidigare då den fördelades utifrån respektive lägenhets boarea. Även nätavgifterna kommer att debiteras till alla medlemmar. Den totala elkostnaden kommer också att momsbeläggas vilket innebär en höjning av kostnaden med 25%. Plus den eventuella ökning som beräkningen utifrån faktisk förbrukning kan komma att medföra. Elkostnaden debiteras via månadsavin tillsammans med månadsavgiften.

För mer info, vänligen läs årsredovisning och stadgar samt besök föreningens hemsida https://www.pelikanen15.se/

En genomläsning av fastighetens historik rekommenderas. Följ bara länken: https://www.pelikanen15.se/?rID=1059&page=v%E5r+historia

Beskrivning

Interiör

Hall
Med vitmålade väggar och ett vackert ljust stengolv av Carrera marmor med golvvärme. I hallen finns en klädkammare för förvaring och avhängning. 

Kök 
Designkök från Minotti med påkostade vitvaror från Gaggenau. Köket är utrustat med en side by side kyl och frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, ugn och ångmicro. Vitmålade väggar och ett golv av Carreramarmor med golvvärme. fönster ut mot innergården. Plats för matbord.

Sovrum 1
Det mindre sovrummet skulle även kunna agera kontor eller gästrum. Rummet har vitmålade väggar och en inbyggd bokhylla. Golvet består av ett plankgolv i original. Fönster ut mot innergården.

Sovrum 2
Det stora sovrummet har en vacker kakelugn (ej fungerande) och gott om förvaring i en imponerande platsbyggd garderob från Ballingslöv. Plankgolv i original och gråmålade väggar. Plats för loungemöblemang. Fönster ut mot innergården.

Badrum 
Badrummet har kaklade väggar och klinker på golv. Övre delen av väggarna är målade i grönt. i badrummet finns golvvärme, spotlights i tak, Kombimaskin, handfat med komod, spegelskåp och wc.

Vardagsrum 
Pampigt vardagsrum med en imponerande takhöjd och golv av fiskbensparkett i ek samt detaljer som takrosett och stuckaturer. Vardagsrummet har ett stort ljusinsläpp från rummets fönsterparti. Från vardagsrummet nås balkongen. Rummet är vitmålat och det finns gott om plats för en matplats samt soffmöblemang.

Balkong 
Stor paradbalkong i solläge. Balkongen vetter mot Olaikyrkan och dess grönskande park.



Historia

Saxat ur berättelsen om fastighetens historik:

Den så kallade Wockatzska gården revs 1904 för att ge plats för detta nybygge. Det är inte konstigt att man blev imponerad, för det var verkligen ett magnifikt palats som arkitekt Pihlström hade skapat, i den för tiden så förhärskande jugendstilen. Dessutom, högre än någon annan byggnad i närheten framstod huset när det var färdigt till och med som ännu större än det var. Det var ett magnifikt palats som arkitekt Pihlström hade skapat. Så magnifikt att det till och med blev motiv på ett vykort från 1915. Det var också mest fint folk som hade råd att flytta in. Åtminstone gällde det i det monumentala gatuhuset. Mot gatan visade huset upp en tjusig fasad med stora, inbyggda balkonger. Men på andra sidan huset, fanns en trist och sammanpressad gårdsbebyggelse, där solen bara under en kort tid kring midsommar nådde ned till fönstren underst i den fem våningar djupa gårdsbrunnen.

Läs gärna hela den spännande berättelsen via följande länk: https://www.pelikanen15.se/?rID=1059&page=v%E5r+historia

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Knäppingsborgsgatan 11A

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Knäppingsborgsgatan 11A

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Albin Trygg
Fastighetsmäklare