Såld SUVERÄN - OSTÖRT LÄGE– HÖGST UPP - GAVEL- TOPPFÖRENING

Sicklingsvägen 13

Enskede - Gubbängen

SUVERÄN - OSTÖRT LÄGE– HÖGST UPP - GAVEL- TOPPFÖRENING

Välkommen till en synnerligen fin gavellägenhet med ett mycket attraktivt läge i området och till en Brf förening med en fantastisk ekonomi. Denna fina drömbostad med smart planlösning har topprenoverats i omgångar och är stilfull samt har ett lugnt insynsskyddat läge med fin utsikt mot grön baksida. Fönster i tre väderstreck.

Det moderna stilfulla köket är välplanerat med flera öppna ytor där matplatsen utgör en social punkt mellan kök och vardagsrum. Köket ligger i en ljus öppen planlösning mot vardagsrum.

Vidare finns ett fint badrum med tvättmaskin, gediget parkettgolv, mycket goda förvaringsmöjligheter och en härlig balkong i perfekt soligt västerläge. Tänk att få sitta där en härlig eftermiddag och njuta av den varma solen, eller varför inte bara sitta där och njuta av en rykande kopp kaffe.

Här finns definitivt ett hem att älska. Du bor med närhet till det mesta; centrum, t-bana, skogs -och friluftsområden.

Välkommen.

Fakta

Adress:
Sicklingsvägen 13
Område:
Enskede - Gubbängen, Enskede
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
166  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.30586%
Andelstal avgift:
0.30586%
Byggnadsår:
1947
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

Brf Stockholmshus nr 11
702002-1718
Ja

Allmänt

Föreningen som finns i Gubbängen, Enskede, registrerades den 6 februari 1946 och är en äkta bostadsrättsförening. Det finns 19 bostadshus och ytterligare olika lokaler i totalt sex kvarter. Husen är byggda 1947-1948. En större renovering gjordes 1994-1995 då balkonger, stammar, tak, elstammar och fasaderna renoverades. Utöver denna följer underhållet den plan som fastställdes 2003 och gäller till 2023. Värdeår är 1948. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbesked är 23 916 kvm, varav 21 850 utgör lägenhetsyta och 2066 kvm utgör lokalyta.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 49 st
2 rok - 184 st
3 rok - 134 st
4 rok - 15 st
5 rok - 1 st

Flera ägare tillåts vid köp av en lägenhet. Den minsta medlemsandelen får vara 5%. Vid röstning på stämma har man dock endast en röst per lägenhet.

Parkering:
Föreningen har 29 st parkeringsplatser till en kostnad av 324 kr/mån (f.n kö). Föreningen har 23 st garageplats, varav 1 MC-garage, går att hyra till en
kostnad av 750 kr/mån (f.n kö).

El:
Lägenhetsinnehavaren tecknar eget avtal med elleverantör samt ansvarar för eldragning fr.o.m huvudsäkringen. Merparten av lägenheterna har s.k. enfasström. Eftersom de flesta nya spisar idag kräver trefasström måste Du kontrollera att Din nya spis kan köras på enfasström

Gemensamma utrymmen:
Utrymme för barnvagnsparkering finns i en del hus - i övrigt parkeras barnvagnar i cykelförråden som finns i alla hus. I föreningen finns en s.k. gemensamhetslokal - festlokal. Lokalen är på cirka 80 kvm - utrustad med porslins- och bestickuppsättning för ett större sällskap. Festlokalen kan hyras för 600 kr ("festpasset") respektive 300 kr ("kalaspasset"). Det finns cirka 60 lokaler att hyra i föreningen - varierar i storlek från 2 - 150 kvm.

Är du intresserad av att hyra en extra lokal - kontakta förvaltaren. En mindre verkstad finns att tillgå i källaren på Bordsvägen 62. Lokalen är utrustad med ett par hyvelbänkar och en del enklare handverktyg. Nyckel till lokalen kan lånas av förvaltaren. Föreningen har en stor tvättstuga belägen i den låga byggnaden mellan de båda höghusen på Knektvägen 13 där det finns 7 tvättmaskiner (2 maskiner per gång bokas, samt 1 drop-in maskin), 3 torktumlare, 3 torkskåp, mangel, bra arbetsbord samt 2 torkrum. Nya tvättmaskiner installerades i november 2022. Föreningen har också en mindre tvättstuga - belägen på Sicklingsvägen 3 - 5.

Till lägenheten hör ett källarförråd plus matkällare.

Utförda renoveringar

Underhåll:
1994-1995 - Omputsning av fasader, omläggning av tak och nya balkonger
1994-1995 - Rörstambyte och elstambyte
2002-2006 - Portbyten och portrenoveringar
2002-2003 - Renoveringar och ombyggnation av gemensamhetslokal
2006 - Skärmtak över entréportar
2009-2010 - Underhåll av källarfönster och lägenhetsfönster
2011 - Montering av nya hissar och kringutrustning i höghusen
2011 - Ny hantering av hushållssopor i höghusen m.fl. portar
2012 - Stamtliga avloppsstammar högtrycksspolas
2014-2015 - Ommålning av alla lägenhetsfönster etapp 1 och 2
2015 - Djupkärl för sopor och pappersåtervinning, sista etappen
2015 - Målning av samtliga källarfönster
2016 - Nya stildörrar till panncentral, tvättstuga och några lokaler
2016 - Installation av bredband till samtliga 383 lägenheter och 20 lokaler.
Inkoppling av fiberbredband till stadsnätet och anslutning av samtliga bostäder.
2016-2017 - Låssystem
2016-2017 - Stamspolning
2017 - Balkongtvätt
2018 - Asfalterade ytor
2018 - Balkongtvätt
2021 - Ekportar och fönster renoverade
2021 - Stamspolning
2021 - Byte av trasiga takpannor
2021 - 2022 - Installation av ett flertal belysningspunkter i trädgårdarna
2021 - Ekportar och fönster renoverade
2021 - Utvändiga trappor och trappräcken renoverade
2021 - Målning av alla källarutrymmen
2021 - Renovering och målning av trapphus
2021 - Ny och effektivare armatur i alla källarutrymmen
2022 - Putsning av fasad (mot parken) på Sicklingsvägen 7-13, rengöring av balkonger, förberedande för återvinning
2022 - Elkabelbyte i gemensamma utrymme
2022 - Omputsning av fasad
2022 - Omläggning plattor utomhus
2022 - Balkongtvätt
2022 - Fasadtvätt

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande möblerbar hall med klinker på golv som övergår i parkett och målade väggar.  Plats för avhängning med bänk, spegelgarderob och bra förvaring. Säkerhetsdörr.

Badrum
Fräscht badrum med klinkers på golv och kakel på vägg samt fönster. Dusch, wc, tvättställ,  badrumsskåp och spotlights. I badrummet finns också tvättmaskin.

Vardagsrum
Ljust rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck, klassisk stavparkett och ljusa färger på väggarna. Via vardagsrum, utgång till härlig balkong med insynsskyddat läge i sydväst. Öppet mot kök. Utgång till härlig balkong med eftermiddagssol

Kök
Fint kök med köksluckor och skåp i grå färg och kakel ovan arbetsytor. Punktbelysning under hyllor och matplats för ca 4 personer. Klinkergolv med skön golvvärme. Köksutrustning: Varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, kyl och frys, diskmaskin. Öppet mellan kök och vardagsrum.

Sovrum
Master sovrum 1 med parkett på golv och målade väggar. Garderob med skjutdörrar.
Sovrum 2 med parkett på golv och målade väggar. Garderob.

 

Axplock på utförda renoveringar

2012 Renoverat badrum

2012 Originalparkett tagits fram

2012 Lagt om golv i alla rum

2012 Rivit vägg mellan kök och varadgarum

2014 Nytt kök

2023 Målat om alla väggar

Närområdet

Bostaden ligger några hundra  meter från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, restaurang, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m.  Och inte minst den uppskattade Italienska pizzerian och glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats som har massor med tennisbanor, skridsko- och bandyhall, fotbollsplan, och modernt gratis utomhusgym där alla viktinställningar är reglerbara och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken.  I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. Det finns två olika Gym i Gubbängen; STC, mitt i Gubbängens centrum; samt Nordic Wellness, vid övre tunnelbaneingången.

En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran, samt matbutiken MatDax som har fantastiska extrapriser regelbundet.

På motsvarande avstånd, nedanför Gubbängsmotet vid infarten till Sköndal, finns även den nya handelsplatsen; med Willys, Plantagen, MAX Burgers, Nordic Wellnes Gym, Systembolaget och McDonalds.
Ny skridsko- och bandyhall i Gubbängen. Stockholms stad har byggt Stockholms första träningshall för skridsko och bandy på Gubbängens IP, Gubbängen Ny skridsko- och bandyhall i Gubbängen - Stockholm växer (vaxer.stockholm)

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar, och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanans gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Pierre Bohlin
Fastighetsmäklare