Header image
Såld Yteffektiv etta på bottenplan med nyrenoverat kök!

Södra Storängsvägen 54B

Östermalm/Hårstorp

Yteffektiv etta på bottenplan med nyrenoverat kök!

Nu finns chansen att förvärva denna etta på bottenplan med sovalkov! Detta är en perfekt bostad för dig som söker en yteffektiv lägenheten med gott om förvaringsmöjligheter. Belägen på bottenplan med fin vy över innergården. Bostaden är en del av bostadsrättsföreningen Prästkragen vilket är en otroligt ekonomiskt stabil föreningen där bland annat el, bredband och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen ingår i avgiften!

Bostaden har ett nyrenoverat kök från 2022 med mörka köksluckor. Utrustat med bekvämligheter som kombinerad kyl och frys, kombinerad mikro och ugn samt diskmaskin. Allrummet är rymligt och ljust med plats för större soffmöblemang samt andra inredningsdetaljer. Dessutom finns en sovalkov som enkelt kan avskärmas för en ökad privat känsla. Duschrummet är utrustat med dusch, WC och handfat. I lägenheten finns gott om förvaring genom flertalet inbyggda garderober samt en städskrubb.

Lägenheten ligger ett stenkast från Viberga med dess breda serviceutbud samt med närhet till bussförbindelser, skolor, förskolor samt grönområden.

Välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Södra Storängsvägen 54B
Område:
Östermalm/Hårstorp, Finspång
Kommun:
Finspång
Lägenhetsnummer:
15  /  1002
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.3567%
Andelstal avgift:
0.3567%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1961/1962
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme och värmepump
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft m värmeåtervinning)
Badrum:
1 st
Förråd:
Källarförråd och matkällare
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, El, Bostadsrättstillägget på hemförsäkringen
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

HSB Brf Prästkragen i Finspång
716425-9215
Ja

Förening

Föreningens egendom omfattar fastigheterna Prästkragen 1, 2 och 4 med adress Södra Storängsvägen 52-64. Föreningen omfattas av 184 st bostäder och 9 st lokaler på byggnader uppförda 1961-64. Fördelning av lägenheterna är 52st 1 rum och kök, 79st 2 rum och kök, 31 st 3 rum och kök samt 22 st 4 rum och kök.

Inom föreningen finns en samlingslokal med ett välutrustat kök och ett övernattningsrum att hyra för 100:-/dygn. Grov tvättstugor finns på Södra Storängsvägen 56 och 64 och utöver de finns mindre tvättstugor på 52, 54, 56, 60 och 64. 

Reparationer och underhåll
2000/1 - Renoverades badrummen med nya ledningar fram till VA-stammar och nya ytskikt. Samtliga lägenheter utrustades även med jordfelsbrytare.
2005 - Utfördes ombyggnad till kollektiv el mätning. Renovering av tvättstugor utfördes.
2006 - Utfördes fönsterbyte.
2007 - infodring av 2 st stammar samt grenanslutning
2016 - Byttes 24 st garageportar samt dålig panel på garagen. Armaturerna på belysningsstolpar byttes ut och uteplatsen på Södra Storängsvägen 60 och 64 färdigställdes.
2017/2018 - Postboxar och lägenhetsdörrar byttes på Södra Storängsvägen 52 och 54, garagetaken byttes och ventilationen totalrensades.
2018 - 36 garageportar byttes ut
2019- Dränering utfördes vid Södra Storängsvägen 56. Dessutom genomfördes OVK-besiktning samt energideklaration. 
2021-Markarbeten som påbörjades under föregående år, slutfördes vilket ledde till en utökning av antalet parkeringsplatser med 16 st. Projektet innebar en flytt av lekplats. Föreningen har dessutom påbörjat ett omfattande arbete med nya värmeväxlare. Framöver kommer det att finnas en undercentral per fastighet (7st) för både värme och varmvatten via fjärrvärme, med gemensamt digitalt styrsystem. Serviceåtgärder på värmepumpar samt byte av rökluckor/takfönster. En yttre fastighetsbesiktning genomfördes också 13 april. 
2022 - Byte av tvättstugedörrar, tvättmaskin, mindre relining, bygge av gungställning och uteplats. Ny lekpark, uteplats, bortagning av buskar

Parkering
28 st biluppställningsplatser i varmgarage ca 310:-/mån (separat kösystem)
38 st i kallgarage ca 270:-/mån (separat kösystem)
145 st biluppställningsplatser ute ca 100:-/mån, varav 33 st med motorvärmare ca 150:-/mån (separat kösystem
Avgiftsbelagd besöksparkering finns. 

Tv och bredband
Bredband via Telia 100/100 ingår i avgiften.

Försäkring
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar Östgöta. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Övrigt
Avgifterna höjdes senast den 1 januari 2024.

För mer information se https://www.hsb.se/ostra/brf/prastkragen/ eller den senaste årsredovisningen. 

Beskrivning

Interiör

Hall: Hall med avhängningsmöjlighet samt städskrubb. Hallen har vita väggar och laminatgolv.

Duschrum: Utrymmet har vitkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Utrustat med WC, dusch och handfat. 

Allrum Ett rymligt allrum med plats för såväl större soffmöblemang som andra inredningsdetaljer. Ett öppet rum med härligt ljusinsläpp. Här finnes inbyggda garderober i bra storlek. Dessutom återfinns en sovalkov som kan avskärmas vilket bidrar till en privat och avskild känsla. Allrummet har vita väggar och laminatgolv. 

Kök: Köket är renoverat så sent som 2022 och har mörkbruna luckor. Utrustat med bekvämligheter som kombinerad kyl och frys, kombinerad ugn och mikro, integrerad diskmaskin, diskho, köksfläkt och induktionshäll. Här finns det gott om arbetsyta och förvaring. Dessutom återfinns plats för matbord.

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Julia Smolinska
Fastighetsmäklare

Bilder