Såld STÅTLIGT SEKELSKIFTE
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Degelvägen 16A

Rejmyre

STÅTLIGT SEKELSKIFTE

På mycket stor och grönskande tomt ligger denna fina sekelskiftesvila på bra läge mitt i Rejmyre. Beläget på lugnt läge utan angränsning till trafikerad väg är det här den perfekta platsen för en växande familj. Huset från 1890 präglas av tidstypiska drag som ståtlig takhöjd, fiskbensparkett, öppen spis, burspråk och rum i fil. Hela bostaden har ett trevligt socialt flöde med flera sällskapsrum och sovrum. Här finns också mycket goda förvaringsutrymmen både i huset och på fastighetens övriga byggnader.

På tomten finns stora gräsytor och gott om både löv-barr och fruktträd. Sommartid grönskar trädgården upp och ger en egen insynsskyddad lekplats om dryga 3.000kvm med möjlighet till alla tänkbara uteaktiviteter. Här finns också flera uteplatser, pergola, förråd och garage med plats för en bil. Framför huset finns också möjlighet till betydligt fler uppställningsplatser om önskas.

I Rejmyre finns förskolor och grundskola upp till årskurs 6, restauranger, gym, livsmedelsbutik som är ombud för både apotek, svenska spel och systembolaget. Här finns även det gamla Glasbruket med hantverksbyn samt möjlighet till både bad, båtplats och fiske.

Fakta

Adress:
Degelvägen 16A
Område:
Rejmyre
Kommun:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
REJMYRE 1:403
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1890
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isoler 3-glas, 2-glas kopplade, 1+1 glas
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Timmer/trä
Bjälklag:
Timmer/trä
Grundläggning:
Källare och torpargrund
Murstock:
Tegel
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Hall
Dubbeldörrarna i original leder in till den mycket rymliga och möblerbara hallen. Plats finns för flera större garderober, sittgrupp och förvaringsmöbler. På hela golvet ligger ett brädgolv och takhöjden är slående från första stund.

Sovrum 1
Direkt till höger finns ett av husets stora sovrum. Plats finns för både säng, skrivbord och andra möbler. Golvet är av lättskött laminat och fönster vetter ut mot entrésidan.

Rum 1
Direkt till vänster ligger ett av entréplanets stora rum. Golvet täcks av en fiskbensparkett och ljusinsläpp kommer från två håll. Rummet nyttjas idag som lekrum och gör sig utmärkt som sällskapsrum, hobbyrum eller sovrum.

Sällskapsrum
Det mellersta rummet i fil är husets vackra sällskapsrum. Med mönstrade tapeter, braskamin, fiskbensparkett och ett stort burspråk med spröjsade fönster ges rummet en fantastisk karaktär. Här är en matsal och sällskapsrum värde namnet.

Rum 2
Förbi sällskapsrummet ligger vardagsrummet med TV och soffgrupp. Rummet nås via dubbeldörrar och har tillräcklig plats för vardagsrumsmöbler och allt därtill.

Kök
Köket är vidbyggt med tillhörande matsalsdel. Rummet fördelas av en halvö med förvaring och plats finns för ett större matsalsbord. Köket har goda bänkytor, bra förvaring och är fullutrustat med diskmaskin och kyl och frys i fullstorlek. Köket kan även fås från köksentrén som leder ut till husets baksida i syd/väst-läge.

Duschrum
På entréplan finns ett duschrum med wc och handfat i kommod. Ytskikten är i äldre våtrumsmatta och våtrumstapet.

Övre hall
På övervåningen finns en stor och inredningsbar hall som väl kan nyttjas som ett andra vardagsrum. Här finns plats för soffa och tv och även utgång till den skyddade balkongen. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vita.

Sovrum 2
Övervåningens ena sovrum nyttjas idag som hemmakontor och har trevlig utsikt mot baksidan. Golvet i laminat och väggarna i vitt med mönstrad fondtapet.

Sovrum 3
I våningens bortre ände finns det stora sovrummet med brädgolv och blå tapet. Från sovrummet finns tillgång till två stora vindsutrymmen med mycket goda förvaringsmöjligheter.

WC övre plan
På övervåningen finns en mindre, trevlig wc med mörkt golv och ljusgröna väggar. Genom rummet kommer du åt ytterligare ett förrådsutrymme.

Källarplan
På källarplan finns tvättstuga, pannrum och utrymmen för förvaring och ved.


Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare