Header image
Properties & Partners Perfekt företagslokal eller kombinerat boende mitt i city

Drottninggatan 46

Centrum

Perfekt företagslokal eller kombinerat boende mitt i city

Omvandla till flertalet lägenheter eller bygg ett kombinerat boende med ateljé/butik.

Det är sällan något liknande uppdagar sig, den perfekta möjligheten för egenföretagaren eller entreprenören. Låt tankarna föra dig över Atlanten till Brooklyn, NYC där kreativa människor bor och bedriver sin verksamhet under samma tak.

Med en 3-dimensionell bostadsrättsförening finns möjligheten för dig som önskar förändra det som idag är en läcker danslokal, till ett kontor för de många eller ett flertalet bostadsrätter tack vare den generösa ytan som erbjuds. Genom de stora fönsterpartierna mot föreningens takterass/innergård släpps dagens solstrålar in och ger ett fint ljus i denna spektakulära lokal med upp till 5m i takhöjd.

Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Ulf Löwander.

Fakta

Adress:
Drottninggatan 46
Område:
Centrum, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Lägenhetsnummer:
210494001-46601
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
12.18658 (13.54865 kapital) %
Andelstal avgift:
12.96868%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1958 Enl. Föreningens årsredovisning.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
2 st
Ej inkluderat i avgift:
Bredband
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Förening

Brf Fiskaren i Helsingborg
769612-4184
Ja
Ja

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Fiskaren 44 i Helsingborgs kommun med därpå uppförsta 1st byggnader med 18 lägenheter och 1 lokaler. Byg

Föreningen registrerades 2005-04-18. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 2020-01-13 och nuvarande stadgar registrerades 2019-11-28. Sedan den ekonomiska planen ändrades är föreningen en 3-dimensionell förening.

Föreningen består av 18 st lägenheter med en total yta om 1 493 kvm samt och 1 st lokaler med en total yta om 218 kvm. Byggnaden är uppförd 1958. Fastighetens adress är Drottninggatan 46 & 48 samt Kullagatan 43 & 45.

Lägenheterna är fördela enligt följande:

1 rum & kök - 4
2 rum & kök - 1
3 rum & kök - 10
4 rum & kök - 2
5 rum & kök - 1

Bostadsrättslokal - 1

Föreningens underhåll:
2008 - Stambyte (delar av huset på Drottningg. 48)
2011 - Fönsterbyte
2011 - Fasadputsning
2013-2014 - Ombyggn. av stammar & badrum (Utfört i delar av huset på Drottningg. 46-48)
2013-2014 - Byte av fjärrvärmeväxlare
2014 - Ombyggnad ventilation
2016-2017 - Relining
2018 - Balkonger
2019 - Tvättmaskin

Planerat underhåll:
2021-2022 - Byte takpapp
2021-2022 - Hängrännor
2021-2022 - Byte ledningar

Beskrivning

Rum för Rum

Bostadsrätten i helhet

Två små trappor upp och in genom den stora entrén möts du av ett vackert, stenbeklätt golv av högsta kvalité. Entrén till bostadsrättslokalen som det är idag är mycket tilltalande och erbjuder en lobby med både dubbla toaletter och ett pentry. Intill disken i det vi kan kalla "lobbyn" tar ekparketten över och du finner dig själv i vad som kan kallas en inglasad läktare där nästa stjärndansös kan skådas.

Beläget något högre upp än den större öppna ytan ger mängder av möjligheter till variationer av ombyggnad för både företagsverksamhet eller en kombinerad studio med boende. Kanske är det här du ställer ut nästa Picasso's eller Da Vinci's målningar under det vackra vågmönstrade taket som ger otrolig rymd med upp till ca 5 meter i sin höjd.

Fönsterpartierna längs med den öppna ytan som idag är en danslokal där mångfaldiga svenska mästare lärts upp, erbjuder ett ljus som lämpar sig i både hem, vernissage och kontor. Känslan av vad som kan skapas här får oss att tänka på Brooklyn, eller var som i New York City. 

Här erbjuds möjligheternas möjlighet för egenföretagaren eller entreprenören att skapa, där endast fantasin sätter gränsen. En bostadsrättslokal mitt i den centrala delen av vackra Helsingborg, mellan huvudgatan Drottninggatan och Sveriges äldsta gågata - Kullagatan. Kan det bli bättre förutsättningar? 

Centrum

Helsingborgs historia sträcker sig till den tid då vikingarna härjade, då mest som omkringliggande bosättningar. Första befästningen kom i slutet av 900-talet och första kända omnämning av staden är av den Danske kungen Knut år 1085. Detta gör Helsingborg till en av Nordens äldsta städer och stadens geografiska läge har varit en positiv influens sedan länge. Under medeltiden var staden och dess slott ett av Nordens mäktigaste fästen och således är staden rik på historia genom sin inblandning i stora politiska maktspel, konflikter och strider. Sedan 1700-talet har staden levt i fred och under 1800-talet blev Helsingborg en av Sveriges snabbast växande städer samt en viktigt hamn- och industristad. En konstant växande stad som bevarat mycket av det äldre, samtidigt som det moderniseras med bl.a. H22 och utbyggnaderna i Oceanhamnen likväl Ringstorp & Drottninghög.

Helsingborg centrum har en vacker stadskärna med kulturhistoriskt rika byggnader och vacker arkitektur. Staden är idag kort efter Malmö, Svergies restaurangtätase stad. Utspridda i gränder, bland torg eller mellan gator och längs Öresund finner du alltid en god bit mat. Sveriges äldsta Gågata - Kullagatan, skär genom staden och erbjuder shoppingturer för de modemedvetna med stilsäkra modebutiker, juvelerare och inredningsbutiker. 

Den geografiska positioneringen är inte bara positiv sett till närliggande Öresund. Närheten till Danmark med både färjor till Helsingör och motorväg till Köpenhamn erbjuder en helt öppen kontinent intill och med ca 20 minuter till Helsingborgs flygplats är andra Nordiska städer inte heller långt bort. 

Välkommen till Helsingborg!

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Drottninggatan 46

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Drottninggatan 46

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare