Properties & Partners Lantlig idyll med stall och stort garage (6 bilar). Lugnt läge nära Vasatorps Gk och påfart till E-6

Hjortshögsvägen 319

Hjortshög invid Vasatorps golfklubb

Lantlig idyll med stall och stort garage (6 bilar). Lugnt läge nära Vasatorps Gk och påfart till E-6

Nu har vi nöjet att presentera denna fantastiska hästgård beläget i utkanten av Helsingborg med upp mot 100 år av historia bakom sig. På tomten om nästan 1 hektar ryms en välkomnande och gedigen gårdsplan för gästerna med parkeringsmöjligheter. Ett fräscht garage som rymmer över fem bilar och med kontor intill. Ett nybyggt(-18) stall med sadelkammare, spolspilta och 3 ordentliga boxar (samt en liten) till era ståtliga hästar och såklart med möjlighet till uthyrning av plats. I anslutning ligger fyra stora hagar och det ges potential för att bygga ut med en paddock.

Ett hem för de som gillar fart och fläkt, oavsett hästkraft!

Välkommen att kontakta Reg. Fastighetsmäklare Ulf Löwander vid intresse.

Fakta

Adress:
Hjortshögsvägen 319
Område:
Hjortshög invid Vasatorps golfklubb, Mörarp
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Kropp
Fastighetsbeteckning:
HJORTSHÖG 8:6
Typ:
Gård
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1927 Renoverat de senaste åren och 22-23 med nytt badrum, delvis ny el, delvis nya ytskikt mm mm
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
Dubbelkopplade och isolerglas
Uppvärmning:
Jordvärme, ny värmepump 2020
Ventilation:
Frånluft
Fasad:
Puts
Tak:
Pannor
Stomme:
Sten
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta, källare
Grundmur:
Betong
Murstock:
Tegel
Badrum:
2 st

Ytor

Tomtarea
9 581Kvm
Biarea
14Kvm
Boarea
105Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
563 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
620 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 183 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 3 230 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1929
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Driftkostnad

30 000 kr/år
4 125 kr/år
4 086 kr/år
38 211 kr/år
8 873 kr/år

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

Nu har vi nöjet att presentera denna fantastiska hästgård beläget i utkanten av Helsingborg med upp mot 100 år av historia bakom sig. På tomten om nästan 1 hektar ryms en välkomnande och gedigen gårdsplan för gästerna med parkeringsmöjligheter. Ett fräscht garage som rymmer över fem bilar och med kontor intill. Ett nybyggt(-18) stall med sadelkammare, spolspilta och 3 ordentliga boxar (samt en liten) till era ståtliga hästar och såklart med möjlighet till uthyrning av plats. I anslutning ligger fyra stora hagar och det ges potential för att bygga ut med en paddock.

Ett hem för de som gillar fart och fläkt, oavsett hästkraft!

Entré/Hall

Du välkomnas till gårdens boende genom en nyrenoverad entré mot gårdsplan. Här möts du av ljustklinkergolv och goda ytor. Var outfit har sin plats i de sobert, stilrena befintliga garderoberna. Häng undan MC-dräkten, ridkläderna eller vinterkläderna naturligt, direkt i entrén. 

Kök

Husets hjärta erbjuder precis vad som förväntas. Goda arbetsytor att baka och "kocka" för både fest som veckodag. Med plats för ett mindre matbord där vardagens måltider avnjuts. Materialen är för det mesta enklare, den maskinella utrustningen har några år på sig och utgörs av mikro, ugn, kyl, frys & spris. Diskmaskinen är av äldre modell. Visst moderniseringbehov föreligger.

Matsal

Rummet gör sig rätt när pandemins restriktioner försvinner och friskare tider närmar sig. Här slår man sig ned med vänner och familj, nära och kära för att tillsammans njuta av måltidens lugn eller festens sprudlande energi. Från matsalen öppnar det sig även ut mot punschverandan som erbjuder extra dörr mot trädgården.

Vardagsrum

Tillsammans med matsalen skapar vardagsrummet två rum i fil. Det stilrena & grå laminatgolvet från tidigare rum fortsätter in till vardagsrummet, likt de vita väggarna som dock bryts av med TV-väggens fondtapet. Här kopplar ni av med tryggheten framför fredagens familjevänliga program.

Badrum

Helt nyrenoverat, -23, badrum med riktigt snyggt kakel och klinker i naturfärger. En neutral vit inredning som kommod och spegel med förvaring som även erbjuds mer av i de dubbla skåpen. I taket sitter spotlights som ger gott om ljus och duschhörna är väl tilltagen med svarta detaljer.

Ovanvåning

En trappa upp finner vi den privata delen av boendet, flertalet sovrum och balkong där du fångar trevlig sol under hela dagen eller kan avnjuta morgonkaffet. Strax ovanför trappen finner du även en smart liten öppen yta mellan alla rummen, där du kan inreda med skrivbord. 

Master Bedroom 

Det som idag används av föräldrarna upplevs lite större till ytan än de resterande då snedtaket försvinner och balkongen erbjuds. Vakna utvilad en söndagmorgon av morgonens ljus som kommer in genom fönstren runt och i balkongdörren. Öppna upp dörren - känn den friska luften och njut av fåglarnas kvitter. 

Sovrum 2 & 3

Sovrummen är nästintill i samma storlek som Master Bedroom men här med snedtak som skapar en mysig känsla. Med stora fönster är ljusinsläppet fantastiskt. Väggarna har sober ljus ton och golven parkettgolv. 

Walk in closet

Ett före detta sovrum gjordes om till en fantastisk Walk in closet, fullt inredd där den modemedvetnas kläder för alla väder får plats. Även här heltäckningsmatta i en grå ton, något som bryter av från den vita interiören. Garderoben är sober med spotlights i tak.

Badrum

Ovanvåningens badrum är med vitt kakel på väggarna och en våtrumsmatta i ljus ton på golv. Inredningen är enklare med nättare förvaringsmöjligheter, i hörnet erbjuds ett rymligt spabad där du kan krypa ner bland bubblor med andra bubblor för att lyxa till i vardagen. 

Källare

Källaren erbjuder stora och rymliga ytor om 3 rum och förråd men räknas inte in i boytan. Hela elen i källarplanet drogs om 2021 i samband med renoveringen där det även kom till klinkergolv i de 3 rummen. Förrådet har fortfarande sitt rustika betonggolv kvar. Något år innan sattes tvättmaskin och torktumlare in i tvättstugan och samtidigt installerades en ny värmepump med jordvärme.

 

 

Bra att veta

Säljaren berättar

2015-2016

Nya vitvaror i kök exkl. diskmaskin 

2018

Stallet byggdes på nytt, ca 120 kvm. Oinredd vind i dagsläget.

2019

Tvättmaskin & torktumlare sattes in av föregående ägare.

2020

Renovering av barnens rum på ovanvåning och ny garderob. Ny fläkt till badrummet uppe.
Säljarna installerade en Therma värmepump med jordvärme.
Garaget totalrenoverades med målade takstolar, bredspacklat + nymålade väggar. Elen byttes ut genomgående i garaget och det sattes in 2 nya fönster. Även värme i kontoret installerades.

2021

Genomgående renovering av källaren inkl. ny el.
Stallet målades på nytt och ett vattenkast installerades under sommaren. 

2023

Nytt helkaklat badrum på entreplan, väggar bredspacklades och målades, delvis ny el, nya golv på ovanvåningen mm.

Övrigt

Idag finns ett ett spabad på altandäck och en lekställning som ej ingår i köpet. Delar av Yale Doorman 2 installationerna kommer säljaren ta med sig.

Trädgård/mark

Trädgården

Trädgården i sig erbjuder mycket av det som många kan önska. Här finner ni ett stort altandäck, beläget mellan garaget och boningshuset där ni under dagens timmar får både sol och skugga. Runt knuten av husets framsida ligger gräsmatta och intill fasaden finns rabatter. 

Gårdsplanen är singelbelagd och väl rymlig såväl för hästtransporten som inför högtiden när gården fylls av vänner och familj.

Mark

Marken i sig är om nästan 1 hektar och idag är den utöver tomten uppdelad i 4 hagar. Här finns även möjlighet att bygga en paddock.

Stall / oinredd ovanvåning

Stallet byggdes nytt 2018 och idag finns det 3 stora godkända boxar samt en mindre ponnybox för de ståtliga hästarna. Sadelkammaren ligger i stallet likt spolspiltan. Från ena kortsidan kommer du direkt åt förrådsrummet för foder & hö m.m. Detta har bidragit till en oinredd vind där både kontor, ytterligare förråd eller en potentiell lägenhet om ca 60-70 kvm kan tillkomma. (bygglov krävs)

Garage / Kontor

Det nyrenoverade garaget är väl tilltaget och en fröjd för er som även intresserar sig för andra hästkrafter än de som djuren i stallet erbjuder. Garaget rymmer över 5 bilar och är verkligen fräscht. Här är väggarna bredspacklade innan de målades vita. Golvet är i sober färgton och i material av gråmålad betong. De två fönsterna byttes ut i samband med renoveringen och takstolarna målades läckert röda. Även elen drogs om i sin helhet. Intill finner vi ett kontorsrum om ca 9 kvm, perfekt för verksamheten där ett hemmakontor krävs. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 563 000 kr
Mark, totalt värde: 620 000 kr ().
Summavärde: 1 183 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1927
Värdeår: 1929

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Hjortshögsvägen 319

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Hjortshögsvägen 319

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare