Properties & Partners

Rydebäck - Rydebäck


Stensögatan 42


Såld

Stensögatan 42

Rydebäck

Skånelänga i absoluta toppskick med soligt västerläge

Återigen har vi möjlighet att förmedla ett hem bland de eftertraktade Skånelängorna i Rydebäck. Detta helt fantastiska boende som direkt från entrén påvisar smak och finess bland de kvalitativa materialvalen. De stora fönsterpartierna i vardagsrummet bjuder in till ett genomgående ljus i en öppen planlösning som sammankopplar i harmoni med trädgårdens generösa trädäck. Här ryms både loungegrupp, jacuzzi och ett matbord för de kommande sommarluncherna med sill & potatis i svensksommarns härliga sol & värme. Ljuset präglar denna villa med öppen planlösning, estetiskt stilrent och praktiskt kök med köksö. Det stora vardagsrummet i vinkel utgör en yta för både finmiddagarna och fredagsmyset.

Med bostadens ljusinsläpp från de fina fönsterpartierna, stilsäkra materialval genomgående från golv till väggar, kök till badrum och golvvärme på hela nedre plan, bor du här med riktigt livskvalité.

Fakta

Adress:
Stensögatan 42
Område:
Rydebäck
Kommun:
Helsingborg
Församling:
Kvistofta
Fastighetsbeteckning:
ELLAGRUNDET 14
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1975
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerglas
Uppvärmning:
Värmepump Luft/Vatten
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Slammad tegel samt panel på gavelspetsar
Tak:
Pannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta med golvvärme
Murstock:
Murad
Badrum:
2 st
Eldstad:
Kakelugn
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 411 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
922 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 333 000 kr
Bef. pantbrev:
9st om 2 805 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1975
Taxeringskod:
220

Beskrivning

Rum för Rum

Allmänt om bostaden

Återigen har vi möjlighet att förmedla ett hem bland de eftertraktade Skånelängorna i Rydebäck. Detta helt fantastiska boende som direkt från entrén påvisar smak och finess bland de kvalitativa materialvalen. De stora fönsterpartierna i vardagsrummet bjuder in till ett genomgående ljus i en öppen planlösning som sammankopplar i harmoni med trädgårdens generösa trädäck. Här ryms både loungegrupp, jacuzzi och ett matbord för de kommande sommarluncherna med sill & potatis i svensksommarns härliga sol & värme. Ljuset präglar denna villa med sin öppna planlösning, estetiskt stilrena och praktiska kök med köksö. Det stora vardagsrummet i vinkel utgör en plats för både finmiddagarna och fredagsmyset.

Med bostadens ljusinsläpp från de fina fönsterpartierna av Nordiska Fönster, stilsäkra materialval genomgående från golv till väggar, kök till badrum och med golvvärme på hela nedre plan, bor du här i riktigt livskvalité med appstyrd Plaid-belysning. 

Hall/Entré

Ett stilsäkert intryck är det första du möter när du kliver in i detta hem, genom det sobert gråfärgade entrépartiet. Större delen av hela nedervåningen har vita slätputsade väggar och ett golv i betong, inblandat med gips ger en skön yta för fötterna att gå på. "Vattenburen golvvärme?" frågade vi säljarna - Självklart, LK.. svarade dem.

Fönsterpartierna i bostadens västerläge ger ett välkomnande ljusinsläpp som tar emot dig i entrén där det finns goda avhängningsmöjligheter för jackorna, både på krokar eller i garderoben som du kanske ställer dit. Trappen är öppen och nymålad med en laserad parkett som omfamnar trappstegen. Intill är gäst-WC förberett. 

Vardagsrum & Matsal

I vinkel med genomgående ljusinsläpp, en öppen & social yta där umgängena i goda vänners sällskap avnjuts. Här ryms matsalsbordet för finmiddagen i ena änden, intill de stora fönsterpartierna, ena som är fast och det andra med skjutdörr ut mot baksidan. I den andra änden av vår sociala del med fönster mot entrésidan finner vi vardagsrummet. Här med den djupa soffan, TV-n och kakelugnen slår ni er ner framför vårens "mellofester" eller till säsongens romantiska komedi. Ser ni det framför er? Det gör vi.

Kök

Köket är av kvalitativa märket JKE-Design, stilsäkert i vit färg - genomgående. Även arbetsytorna är vita med stenbänkskivan ovanpå köksbänk intill vask och köksön runt induktionshällen, som är av exklusiva märket KitchenAid, precis som kombiugn och ugn. Kyl & Frys är i fullhöjd från Husqvarna med design av rostfritt stål likt övriga vitvaror. Diskmaskin är integrerad och i tak sitter spotlights.

Vid kökets inbyggda soffa ryms ett mindre matbord för vardagsbestyren, med dagens lösning står istället ett läckert vitrinskåp som bidrar till den öppna & rymliga känslan. 

Sovrum 1 & 2

Rymliga i storleken med ett snyggt enstavsparkett i golv av ljusare ton från Pergo. Balkongdörrar ut till det stora trädäcket bak. Idag har rummen en annan nytta än just sovrum där Sovrum 1 har varit ett litet allt i allo rum, det skulle rymma en dubbelsäng och garderob, perfekt när svärföräldrarna eller gästerna driver kvar. Sovrum 2 används som barnens lekrum, till storleken perfekt för just det, hemmakontoret eller som sovrum för den lille. Färgen på väggar går i två toner, ena vitt och den andra av en sober grå/blå färg. Även här sitter en balkongdörr ut till trädäcket på baksidan.

Badrum

Läckert rustiskt till känslan där materialvalen verkligen gifter sig och binder samman, fullt utrustad med både badkar och duschhörna. På golv ligger ett grått klinker av stora plattor och på väggar ett vitt kakel. Tonerna går i en sober sammanflätning av vitt och grått med stilfulla inslag som duschhörnans hylla, inbyggd i väggen och glaspartierna för att hålla bort vattenstänket har detaljer av svart. Den eluppvärmda handdukstorken är även den svart. Spotlights i tak och smakfullt kaxiga lampor med svart touch på väggen ovanför spegeln. Ett badrum för vardagslyxen med andra ord.

Groventré

Entrén du använder när barnen kommer in med leriga skor från leken med grannbarnen eller hem från fotbollsträningen och svettkläderna ska in i tvätten. Här står tvättmaskin och torktumlare från Husqvarnas 7000 serie. Värmesystemet byttes ut i sin helhet 2019 till luft/vatten av Bosch (Modell Bosch 7400i AW) - med app- och smartfunktioner.

Ovanvåning

Vardagsrum

Vardagsrummet på ovanvåningen har öppet upp i nock, det skapar en luftig och genomgående yta där ägarna valt låta panelen i taket sitta kvar, allt för att få den där känslan av karaktär. Trappens snygga räcke av glas bidrar till det öppna och är ett läckert inslag till övrig inredning. De inklädda takbjälkarna har integrerad belysning med LED-lampor ovanpå som ger ett läckert ljus upp i nock under kvällskvisten. Hela ovanvåningen har ett och samma golv, den ljuslaserade enstavsparketten från Pergo som låg i nedervåningens två sovrum.

Master Bedroom

Två stora fönster ger ett läckert & naturligt ljusinsläpp. Rummets inredning och färgsättning följer den som är förövrigt på ovanvåningen. Här ryms stora dubbelsängen med nattduksbord på vardera sida och mittemot står byrån till kläderna, om inte barnrummet används som klädkammare förstås. I vardera sida av rummet finns även kattvind för extra förvaring, sånt man aldrig får nog av. 

Sovrum 3

Sovrummet är likt Mastern, generöst i storleken. Här kommer ljusinsläppet från en takkupa som vätter mot grönområdet mellan grannhusen, kanske är det här ungarna tittar ut och spanar efter vännerna som är ute och leker? Barnens säng ryms utan problem, även den större som tonåringen kanske önskar. Barnens alla kläder får plats i garderoben som du ställer dit och extra förvaring finns i kattvinden, precis som i Mastern. 

Badrum

Jämfört med det generösa badrummet en trappa ner är detta ett enklare till utförandet, klinkern i golv går i en snygg grå ton och följer sedan upp i kaklet på väggen intill duschhörnan. Resterande väggar och innertak är vita. Ett takfönster ger det naturliga dagsljuset. Idag sitter en läcker rund spegel med svart ram ovanför en snygg vit kommod som utgör förvaringen, enkel vask och snygg svart blandare.

Trädgård

Trädgården är som husets interiör väldigt stilren i smaken och med ytor för hela familjen, vännerna inkluderat. Mot den mörkmålade väggen utanför vardagsrummets skjutdörrsparti rymmer den större loungegruppen, ovan får du plats med utemöblerna för den större måltiden, sillunchen som grillkvällen, kanske bara semesterns första frukost?

Med sitt västerläge får du nämligen kvällssolens bästa timmar, men då läget mot söder nästan är fritt får du även de flesta av dagens timmar. På träcket ryms även jacuzzin för dig som önskar det och har du hellre en pool så får den plats också. Gräsmattan lades ny i fjol och idag kan ungarna spela fotboll på gräset nedanför trädäcket.

Bra att veta

Bra att veta

Verisure larm ingår, abonnemang får man ansöka om själv
Fönster ovanvåning är från 2010
Plaid-belysning är begränsad till huvudbelysning, en del spottar och badrummen.
Laddstolpen för elbil ingår ej.
SONOS-systemet ingår ej, 

Renoveringar

Renoveringar 

2019

* Byte av syllar till stål
* Totalrenovering av el och elcentral
* Byte all VVS
* Nytt värmesystem till luft/vatten, ute+innedel (Bosch 7400i AW)
* Värmeslingor vatten (LK) förutom badrum (EL) och nytt golv, betong+parkett
* Nytt Badrum
* Nya ytskikt väggar, gips + OSB + nytt innertak
* Nytt kök (JKE-Design) + vitvaror (ugn, kombiugn & induktionshäll - KitchenAid. Kyl & Frys - Husqvarna. Fläkt - Termex. Diskmaskin - Asko. 
* Ny tvättmaskin & torktumlare (Husqvarna 7000 serie)
* Nya garderober i sovrum 1 - IKEA
* Renovering av trappa
* Halvt renoverad gäst-WC (fuktspärr, golv, gips & VVS är klart)
* Nytt badrum uppe med elgolvvärme
* Nya element uppe
* Nytt golv uppe
* Bredspacklat och målat väggar
* Målat innertak
* Integrerat LED-lampor i takbjälkar

2020/2021

* Nytt Trädäck
* Staket
* Ny gräsmatta
* Renovering framsida
* Nytt stuprör baksida

Rydebäck

Välkommen till Rydebäck!

 

Strax söder om Helsingborg och fiskeläget Råå ligger detta fina bostadsområde som från 60-talet vuxit till ett av Europas största. Här bor den som vill bo nära Helsingborgs stad, utan att vara långt från havet. Rydebäck ligger fantastiskt utmed med en flera kilometer lång sandstrand som sträcker sig hela vägen mellan Råå och Fortuna. 

Stranden är en av Skånes bästa, härligt långgrund med fin sand - perfekt för både två- och fyrbenta busfrön! Vill du hellre bada från brygga så finns det också. Tack vare de många cykel- och gångvägarna i Rydebäck är det enkelt att ta sig runt hela byn på nolltid.

 

Rydebäck har ett aktivt föreningsliv och här finns många trevliga aktiviter att välja mellan, förutom fina joggingspår finns gym, yogastudio och fotbollsplan där både barn och vuxna kan spela samt en välkänd golfbana med ett ofattbart vackert läge utmed stranden. Flera dagis finns, både kommunala och Montessori samt en äldre och nybyggd skola från åk 0-9. 

Rydebäck har ett bra serviceutbud med livsmedelsbutik, spa, apotek, vårdcentral, bibliotek samt flera trevliga krogar som t.ex. Resturang Tegel, 2 pizzerior och under sommaren en härlig strandservering. En fin cykelväg med utsikt över Öresund, Ven och Danmark leder till Råå där ni har en av Skånes största småbåtshamnar och flera trevliga butiker och krogar.

 

Närheten till E6:ans påfart gör det enkelt för den som pendlar, oavsett om du ska söder- eller norrut. Vill du hellre åka tåg så finns en station med generös tidtabell. Området trafikeras också med buss som enkelt tar er till Helsingborgs centrum.

Planritning

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59
Ulf Löwander
Fastighetsmäklare
070-629 79 59