Såld Det enkla livet med fingrarna i myllan i denna prunkande idyll!

Tulpangången 81, Ättekulla Sommarstad

Ättekulla Sommarstad

Det enkla livet med fingrarna i myllan i denna prunkande idyll!

Barfotaspring längs kantklippta grusgångar och krispig rabarber med socker i solen. Varför inte ha en egenodlad Tomatplanta mot den varma söderväggen, färdiga att plockas och ätas direkt i den prunkande idyllen. Det prasslar från buskar och elefantgräs, kanske någon av områdets alla ekorrar kommit på besök? Sommaridyll. Färgexplosioner. Vårsol och midsommardröm. Allt får rum på en alldeles lagom stor yta, där trädgård, avkoppling och allt det gröna, sköna får ta plats. Påta i jorden eller lapa sol. Grilla egenodlade grönsaker eller mysa inomhus med barn och barnbarn. Här bestämmer du över din tid. Välkommen till Tulpangången 81 i Ättekulla Sommarstad, en av Helsingborgs mest uppskattade, prunkande oaser!

Fakta

Adress:
Tulpangången 81, Ättekulla Sommarstad
Område:
Ättekulla Sommarstad, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
Kolonilott nr 81, Ättekulla Sommarstad
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Fritidshus - Arrende
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1947-48
Vatten och avlopp:
Vatten finns 1/4-31/10
Uppvärmning:
Direkt el
Fasad:
Trä och plast
Tak:
Papp
Stomme:
Trä
Grundläggning:
Plintar

Ytor

Boarea
36Kvm
Tomtarea
300Kvm

Ekonomi

Bef. pantbrev:
0st
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

1 200 kr/år
6 450 kr/år
7 650 kr/år

Beskrivning

Trädgården

Den lilla kolonilotten nr 81 är en klassisk sommaridyll, röd liten mysig stuga, centralt belägen nära områdets allmänning med tillgång till toaletter, duschar, klubbstuga m.fl. utrymmen att nyttja för alla kolonister. I bästa sydvästläge behöver du inte oroa dig för om dina planterade grödor kommer få tillräckligt med solljus - solen når in i allra minsta vrå. Förutom att ligga i helt rätt väderstreck är lotten helt plan till skillnad från många andra i området. Stenlagd gång intill huset, gott om rabatter och ett altaner finns redan på plats. Dessutom har man praktiskt nog bevarat en del av gräsmattan, perfekt för både små busungar med spring i benen och stora med barnasinnet i behåll. På baksidan finns bl.a. ett redskapsskjul med gräsklippare och diverse trädgårdsredskap. Allt ingår och lämnas med varm hand över till nästa ägare. 

Fri parkering finns utanför grindarna, till inhägnad p-plats är det separat kö. 

Inom området hjälps man åt att hålla ordning och bidrar med sin tid 1 gång/år till allmänt underhåll av gemensamma ytor.

Stugan

Här prioriteras det enkla livet. Mestadels utomhus i säsong, naturligtvis, men du kan med små medel sätta din egen prägel inomhus. I stugan som är ca 36 kvm finns en ordentlig entré/rum med möjlighet att hänga av sig kläder och skor, pentry med kyl/frys -21, äldre spis/ugn, vask och bra förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. En mindre matkällare i en lucka utanför kök/pentry. Hela stugan är mer eller mindre öppen, med en avgränsande vägg mellan kök och resten av stugan. Ett mindre rum, låt oss kalla det sovalkov, finns också. Det större rummet har en mindre nivåskillnad till det rum som vi kallar entré/rum. I köket som vi kallar pentry är mer ett arbetskök med praktisk och bra förvaring av allt som behövs för fina dagar i solen med fingrarna i jorden.

I stugan ligger i huvudsak laminat på golvet och väggarna har målats vita, både på bredspacklade väggar samt väggar med furupanel, någon vägg med vacker fondtapet.

 Områdets egna toaletter och duschar finns en kort promenad bort.

Takhöjden är lite drygt 2 meter. 

Lotten säljes med en del inventarier, inkl verktyg, redskap och gräsklippare (detta diskuteras separat med ägaren/säljaren.. 

 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare