Properties & Partners Engelskt radhus i gott skick med vinterbonat uterum och en prunkande oas i sydväst. Garage/förråd.

Malmgatan 3

Högasten / Råå

Engelskt radhus i gott skick med vinterbonat uterum och en prunkande oas i sydväst. Garage/förråd.

Med anor från 1920-talet erbjuder vi er nu detta trivsamma radhus, i gott skick, där husets hjärta är det vinterbonade uterummet(allrum) i anslutning till altan och trädgård i soligt läge. Huset har idag 4-6 rum och kök varav 2-3 sovrum fördelat på de tre planen. Vardagsrum, matrum och kök på entréplan och från köket når ni allrummet (vinterbonat uterum). Ovanvåning med två sovrum och förvaring. Källarplan med badrum, sovrum, förråd och en rymlig tvättstuga. Trädgården är en underbar, insynsskyddad oas i soligt läge med garage/förråd. Det är bara några få av radhusen som har garage. Välkommen att kontakta oss.

Fakta

Adress:
Malmgatan 3
Område:
Högasten / Råå, Helsingborg
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
STÅLET NORRA 2
Typ:
Radhus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plans radhus med källare
Byggnadsår:
1926
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isolerfönster
Uppvärmning:
Naturgas samt luft-luft värmepump
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Tegel
Tak:
Tegel
Stomme:
Sten
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä/betong
Grundläggning:
Betongplatta
Murstock:
Tegel
Badrum:
1 st
Parkering:
Garage
TV- Internetutbud:
Fiber
Allmänt skick:
Gott

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Beskrivning

Lite av varje

Välkommen hem till detta otroligt välbyggda radhus, här välkomnas du av en stenlagd entrésida med plats för ett bord och stolar. Vidare in i huset har vi hallen, grått golv, vita väggar, hatthylla. Rymligt vardagsrum och matrum i fil. En trappa upp har vi 1-2 sovrum alternativt plats för liten kontorsplats, ljust golv, garderober och fönster i kupor som gör att rummen känns ljusa och gemytliga. Tar vi istället en trappa nedåt från hallen når vi en fräsch källare och master bedroom. I källaren har vi klinkergolv, paneler i tak, garderob och precis bakom trappan har vi även badrummet. Detta badrum är ljust och fräscht med klinkergolv och kakel som går i gråvita toner, svartvit kommod med dubbelvask, handdukstork och golvvärme. Master bedroom med grått klinkergolv, paneler i tak. Vidare har vi ett förråd/pannrum som ligger i anslutning till den generösa tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och god förvaring. Tar du några trappsteg upp från tvättstugan kommer du direkt in till det härliga allrummet eller vinterbonade uterummet med magiskt ljusinsläpp och vyn över den fantastiska trädgården. 

Kök: Generöst kök med köksinredning i ek, sobert grått golv, fönster mot allrummet. Maskinell utrustning såsom, kyl, stor spishäll, fläkt, ugn och micro. 

Uteliv

Entrésidan: Stenlagd altan med plats för bord och stolar.

Trädgårdssidan: Gemytlig och ljuvlig trädgårdssida, insynsskyddad med plats för solstolar, bord och stolar. Här grillar ni kvällsmaten ostört medans barnen leker på lekplatsen direkt utanför trädgården. Detta radhuset är ett av få med garage/förråd. En sann oas helt enkelt.

Högasten/Råå

Historien bakom arbetarbostäderna (1925-1927) engelska radhusen på Högasten blev till genom att en direktör för bolaget Reymersholm vid namn N. P. Mathiasson följde radhusutvecklingen i Europa och bestämde sig för att resa till Holland för att studera ett nytt trädgårdsstadsområde i Vreewyk. Han tog med sig stadsarkitekten Mauritz S:son Claes som efter denna resa även är känd för att ha ritat ett engelskt radhus område på Tågaborg och stadsingenjör Sigfrid Ewald var väldigt inspirerad av dessa trädgårdsstäder. Filosofin de utgick från var att bevara skogsmiljön och skapa stora innergårdar som släpper in mycket ljus.

Här bor man i ett naturskönt område där tallskogsleden mellan Planteringen och Råå går. Ett område med väldigt god service och kommunikation med en busshållsplats utanför och ett flertal parkeringsplatser längs gatorna som gör det smidigt att ta sig runt. Råå strand ligger enbart ett cykelavstånd/promenadavstånd iväg, perfekt på sommaren att ta cykeln för att svalka sig. I närheten finns skolor och livsmedelsbutiker, ett komplett boende beläget i ett trevligt och lugnt område.

Renovering/ombyggnad

1995; Fogat om ytterväggar

2000; Stensättning och ny trappa vid entrésidan

2003; Nya fönster på ovanvåning

2005; Vinterbonat uterum/allrum med skjutpartier mot trädgården.

2007-2010; Nytt kök, som kompletterats efter det, nytt badrum med kakel/klinker och golvvärme, nya golv ovanvåning

2015-2019;  Ny ytterdörr, delvis nya fönster, nya element i v-rum, klinkergolv i källaren, ny golvbrunn i källaren mm

 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Malmgatan 3

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Malmgatan 3

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare