Header image
Såld Skånelänga i bra skick med pool i soligt läge, uterum mm

Singögatan 40

Rydebäck

Skånelänga i bra skick med pool i soligt läge, uterum mm

Återigen har vi möjlighet att förmedla ett hem bland de eftertraktade Skånelängorna i Rydebäck. Detta härliga boende lämpar sig för den aktiva barnfamiljen, då hemmamiljön med trädgården, poolen och uterummet bidrar till ro och balans. Generösa sällskapsytor både på entréplan och ovanvåning vilket bjuder in till umgänge för såväl de vuxna som barnen. Ljust kök med vit inredning som mynnar ut i en generös matplats. Det stora vardagsrummet i vinkel utgör en yta för både finmiddagarna och fredagsmyset. Hela 4-5 sovrum, två badrum/duschrum, bastu, gästwc mm. Gått om plats för bilarna på uppfarten med carport samt stort förråd. Närhet till centrum och endast 2 min till bussen.

Fakta

Adress:
Singögatan 40
Område:
Rydebäck
Kommun:
Helsingborg
Fastighetsbeteckning:
EKENABBEN 8
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1976
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
Dubbelkopplade samt isolerfönster
Uppvärmning:
Direkt el samt luft-luftvärmepump
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Slammad tegel samt panel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Plåtarb.:
Målad plåt
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
Pool:
Egen, utomhus
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja
Allmänt skick:
Normalt
Huvudsakligt vädersträck:
Öster-Söder-Väster

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 513 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
960 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 473 000 kr
Bef. pantbrev:
15st om 2 970 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1980
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Beställd

Driftkostnad

31 513 kr/år
4 354 kr/år
7 892 kr/år
4 488 kr/år
48 247 kr/år
El förbrukning 2022 = 17.824 kwh
9 287 kr/år

Beskrivning

Rum för rum

Allmänt om bostaden

Återigen har vi möjlighet att förmedla ett hem bland de eftertraktade Skånelängorna i Rydebäck. Detta härliga boende lämpar sig verkligen för den aktiva barnfamiljen, då hemmamiljön med trädgården, poolen och uterummet bidrar till ro och balans. Generösa sällskapsytor både på entréplan och ovanvåning vilket bjuder in till umgänge för såväl de vuxna som barnen. Ljust kök med vit inredning som mynnar ut i en generös matplats. Det stora vardagsrummet i vinkel utgör en yta för både finmiddagarna och fredagsmyset. Hela 4-5 sovrum, två badrum/duschrum, bastu, gästwc mm. 

Entré/hall

Ett stilsäkert intryck är det första du möter när du kliver in i detta hem, genom det vitmålade entrépartiet. Större delen av hela nedervåningen har ljusa väggar och parkettgolv/laminatgolv. Trappen är öppen och luftig. Intill är gäst-WC. 

Vardagsrum & Matsal

I vinkel, en öppen & social yta där umgängena i goda vänners sällskap avnjuts. Här ryms matsalsbordet för finmiddagen i ena änden. I den andra änden av vår sociala del med fönster mot entrésidan finner vi vardagsrummet. Här med soffan, TV-n och utgång till det trivsamma uterummet.

Kök

Köket är praktiskt, stilsäkert i vitt som mynnar ut i en rymlig matplats. Arbetsytorna är generösa med både bänkskiva av trä och sten ovanpå köksbänk intill vask och spishällen med ugn. Kyl & Frys är i fullhöjd samt diskmaskin. 

Sovrum 1 & 2

Ett master bedroom (sovrum 1) med både flertalet garderober i den mindre "hallen" där även badrummet är, och skjutgarderober.  Altandörrar ut till trädgården i soligt söderläge med den härliga poolen. Idag har rummen en annan nytta än just bara sovrum där Sovrum 2 har varit ett litet allt i allo rum som idag används som allrum/Tv-rum, till storleken perfekt för just det, hemmakontoret eller som sovrum för den lille. Även här sitter en altandörr ut till den underbara trädgården.

Badrum

Ljusa toner av kakel och klinker med vask och kommod. Här finner ni både badkar och separat duschhörna.

Groventré

Entrén ni använder till vardags och när barnen kommer in med leriga skor från leken med grannbarnen eller hem från fotbollsträningen och kläderna ska in i tvätten. Här står tvättmaskin (-20), torktumlare och varmvattenberedare byttes ut när grovköket fick sig en renovering för drygt tio år sedan, med bl a ny inredning (spegel skjutgarderober) och nytt klinkergolv i sober grå nyans.

Ovanvåning

Allrum

Allrummet på ovanvåningen har rymd, skapar en luftig och genomgående yta där ägarna valt låta panelen i taket sitta kvar, som idag är stilrent vitmålad, allt för att få lite känsla och karaktär, vilket såklart även braskaminen gör.

Sovrum 3

Två stora fönstren ger ett läckert & naturligt ljusinsläpp. Rummets inredning och färgsättning följer den som är förövrigt på ovanvåningen. Här ryms stora dubbelsängen med nattduksbord på vardera sida och mittemot kan byrån stå, om inte barnrummet används som klädkammare förstås. 

Sovrum 4

Sovrum 4, lite mindre i storleken. Här kommer ljusinsläppet från en takkupa som vätter mot grönområdet mellan grannhusen, kanske är det här ungarna tittar ut och spanar efter vännerna som är ute och leker? Barnens säng ryms utan problem, även den större som tonåringen kanske önskar. Barnens alla kläder får plats i klädkammaren i hallen. 

Badrum

Jämfört med det generösa badrummet en trappa ner är detta lite mindre till utförandet, dock smakfullt med klinkergolv och kakel på vägg. Här finns en bastu, bakom en lyxig glasdörr, som kan avnjutas när ni behagar eller när höst och vintermörkret smyger sig på.

Trädgård

Trädgården är som sig bör i denna "barnfamiljsvilla" med ytor för hela familjen, vännerna inkluderat. Här finner ni flertalet altaner samt uterummet. Här får ni plats med utemöblerna för den större måltiden, sillunchen som grillkvällen, kanske bara semesterns första frukost?

Med sitt söder och västerläge får du nämligen kvällssolens bästa timmar, men då läget mot söder nästan är fritt får du även de flesta av dagens timmar för att njuta av avkopplande sol och bad i er nya pool.

Säljaren berättar

Pool 8 x 4 meter Helombyggnad av befintlig pool 2011, Ny sarg 2021

Grovkök Renoverat 2011 med nytt golv, ny inredning, ny varmvattenberedare, skjutdörrs garderob, torktumlare. Tvättmaskin 2020

Kök renoverat 2003 med bl a nya bänkskivor av ek och diskbänk av granit. Spis/ugn med induktionshäll 2010. Diskmaskin 2022.

Carport / förråd. Nytt tak 2008

Badrum / Duschrum renoverade under början av 90-talet. Gästwc, 2004.

Altandörrar / Fönster ovanvåning utbytta från 2003 - 2010

Renovering för övrigt fortlöpande underhåll och renovering med målning, trädgårdsmurar, hängrännor, trädgårdsport, gavelspetsar mm

Rydebäck

Välkommen till Rydebäck!

Strax söder om Helsingborg och fiskeläget Råå ligger detta fina bostadsområde som från 60-talet vuxit till ett av Europas största. Här bor den som vill bo nära Helsingborgs stad, utan att vara långt från havet. Rydebäck ligger fantastiskt utmed med en flera kilometer lång sandstrand som sträcker sig hela vägen mellan Råå och Fortuna. 

Stranden är en av Skånes bästa, härligt långgrund med fin sand - perfekt för både två- och fyrbenta busfrön! Vill du hellre bada från brygga så finns det också. Tack vare de många cykel- och gångvägarna i Rydebäck är det enkelt att ta sig runt hela byn på nolltid.

Rydebäck har ett aktivt föreningsliv och här finns många trevliga aktiviter att välja mellan, förutom fina joggingspår finns gym, yogastudio och fotbollsplan där både barn och vuxna kan spela samt en välkänd golfbana med ett ofattbart vackert läge utmed stranden. Flera dagis finns, både kommunala och Montessori samt en äldre och nybyggd skola från åk 0-9. 

Rydebäck har ett bra serviceutbud med livsmedelsbutik, spa, apotek, vårdcentral, bibliotek samt flera trevliga krogar som t.ex. Resturang Tegel, 2 pizzerior och under sommaren en härlig strandservering. En fin cykelväg med utsikt över Öresund, Ven och Danmark leder till Råå där ni har en av Skånes största småbåtshamnar och flera trevliga butiker och krogar.

 

Närheten till E6:ans påfart gör det enkelt för den som pendlar, oavsett om du ska söder- eller norrut. Vill du hellre åka tåg så finns en station med generös tidtabell. Området trafikeras också med buss som enkelt tar er till Helsingborgs centrum.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Ulf Löwander
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Lisa Löwander
Mäklarassistent / Koordinator